Gå til innhold

Hvilken av Nikon sine blitzer?


Anbefalte innlegg

Hvilken blitz anbefaler dere til mitt nikon D90(Med hensyn til oppgradering på sikt innen DX)? Ettersom jeg mest sannsynelig vil handle nikon blitz må det ble en av de. Men hvilke, Bruksområde vil være typisk familiebilder, barnebilder/portrett osv såvel innendørs som utendørs. Er det Nikon SB900 som gjelder, eller er det noen av de mindre som ville klart seg? Tenker også brukervennlighet:-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har selv en SB800 (kjøpt før SB900 ble lansert) og er svært fornøyd med den.

Den er kraftigere enn de mindre (og skal du først ha en ekstern blits er det en fordel). Husk at du ofte ønsker å sende blitslyset via taket, evt nå lengre (avstand til motivet) Og da kreves mer av blitsen.

Lenke til kommentar

Dersom du er villig til å kjøpe brukt, kan du fort gjøre et kupp ved å kjøpe en Nikon SB-600, mye kraft for en billig penge. Pleier å dukke opp noen med jevne mellomrom på bruktmarkedet på foto.no.

SB-600 mangler det innebygde reflektorkortet; og kan ikke brukes som master i flerblits-system. Bruker selv SB-900 og SB-800 mest. SB-700 er også veldig bra.

Lenke til kommentar

For å si det som det er, ville SB-400 vært perfekt til den bruken du skisserer, men de fleste her inne ser ned på folk som bruker denne blitsen siden den er nokså enkel. Den vipper opp, men ikke til siden, og for øvrig gjør den én ting: Blitser.

 

SB-600 er faset ut, og det er vel SB-800 også? SB-900 er diger og overkill. Ergo er SB-700 det logiske valget hvis du synes det er flaut å bruke SB-400 :blush:

Lenke til kommentar

Jeg har både SB900 og SB700 og skulle jeg valgt en av de så hadde det blitt SB700. Den er mer brukevennlig enn 900. Har enkle knapper for bruk som TTL/manuell og de 3 forskjellige måtene å belyse objektet ditt på. Menyen er brukervennlig og den er betydlig mindre enn 900 slik at den er lettere å dra fram. Litt kjedelig at den ikke klarer 200mm, men den har isteden enkle fargefiltere, som er harde, til å sette på for å kunne balansere blitsen med den kunstige belysningen som finnes. 900 har enkle myke filtere som må settes inn og tar litt mer tid.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Kan virke som mange mener at sb-900 blir overkill til mitt skisserte amatør-fotografi. Jeg trenger ikke blitz som en profesjonell, men skal jeg først bruke over 2000,- på en blitz

vil jeg ikke i etterkant angre på at jeg trenger mer lysstyrke som jeg kunne fått for noen hundrelapper ekstra.

Det som jeg eventuelt ser som minus med sb-700 er dens max brennvidde, men mulig dette ikke er noe praktisk problem?

Det som derimot vipper i sb-700 sitt favør er at den er mindre og derfor mer "snerten" og dra frem.... :whistle:

Trodde kanskje menyene var bygd på samme plattform, men at sb-900 har flere muligheter, og at det er dette som gjør den mer komplisert?

Etter responsen på innlegget å dømme er det kanskje ikke så mange av oss "amatører" som kjøper en dedikert blitz :hmm:

Hadde vært fint med flere erfaringer omkring dette så det hadde vært lettere og bestemt seg, hehe :thumbup: (men mulig de ikke har vært lenge nok på markedet?)

Lenke til kommentar

Alt er er vel relativt, jeg er en glad amatør som har 5 SB-900 og strålende fornøyd med de med unntak i fullt solskinn naturlig nok.

 

Aha, såpass, da må du være en "veldig" glad en å :thumbup:

Ser det blir skrevet at 900 har noe mer komplisert meny og "tyngre" i bruk. Hvordan opplever du dette? Kanskje dumt å sprørre deg, når jeg ser hvor mange 900 du har om hva jeg skal velge :tease: Men hvem anbefaler du og hvorfor?

Lenke til kommentar

Det er ukjent for meg, men det vanlige er vel å stille inn sprettopp-blitsen på commander-modus, og den fyrer da med meget begrenset kraft, slik at det ikke innvirker på bildet (nevneverdig), men akkurat nok til at SB-700-blitsen legger merke til det og fyrer av. Du må sette SB-700 til Advanced, ikke til SU-4, ellers får du undereksponerte bilder (snakker av erfaring). Kameraet stilles til -- i Commander mode i meny e2.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...