Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Medlånetaker , hvordan vil det fungere i praksis ?


tinnsoldaten1

Anbefalte innlegg

Min ex har signert på et forbrukslån og har status medlånetaker på gjeldsbrevet.

 

Mesteparten av beløpet det er snakk om har jeg nedbetalt , opprinnelig 250 000,-

rest pr dd er rundt 70 000,-

 

Dette ble opprettet i 2007-2008 og mesteparten gikk i mine prosjekter. Men en øyeoperasjon og en mageplastikk ble diskutert og vi ble enig om at vi skulle gjennopmføre begge operasjonene. Disse ble betalt via min konto. Beløpet som ble lagt skulle tilbakebetales når en erstattingssak ble avsluttet. Før denne saken ble avgjort så gikk vi hver vår vei , men i ettertid så har hun fått oppgjør i erstattningssaken men jeg har ikke sett en krone.

 

Jeg har nå sett meg lei av å betale på dette forbrukslånet og mener hun bør komme på banen og ordne opp i det hun skylder.

 

Selskapet vi tok forbrukslån hos har sendt varsel om inkasso til meg , men jeg skrev brev tilbake om at jeg bestrider denne.

 

Men siste jeg har hørt fra Krdinor er at vi begge er like mye pliktig å gjøre opp gjelden.

 

Hva har jeg for rettigheter og muligheter i en slik situasjon?

 

Takker på forhånd for alle svar jeg kan få.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Svært kort:

 

Normalordningen når det er flere låntakere er solidaransvar - en for begge og begge for en. Dette medfører at forholdet mellom dere to er irrelevant for kreditor med mindre gjeldsbrevet klart sier hvem som hefter for hvor stor andel. Kreditor kan velge å gå på den ene, den andre, eller begge for å få dekket gjelda.

 

Dersom du mener at du har blitt krevd for en større andel av felles gjeld enn du skal stå for har du anledning til å kreve regress av eksen din. I og med at jeg regner med at det ikke finnes noen skriftlig avtale mellom dere to som fordeler gjelda, må du trolig klage henne inn for forliksrådet for å få dom på at hun skylder deg penger - med mindre dere blir enige om en ordning.

 

Når du har fått en dom kan du gå til namsmannen og kreve tvangsfullbyrdelse, altså at det tas utlegg i det som måtte være av verdier hos henne.

Lenke til kommentar

Selskapet vi tok forbrukslån hos har sendt varsel om inkasso til meg , men jeg skrev brev tilbake om at jeg bestrider denne.

Du kan ikke bestride kravet. Du er (og din eks) er fullt ansvarlige for hele restgjelden + renter og inndrivelsesomkostninger. Forholdet mellom dere har kreditor ingenting med .

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...