Gå til innhold

Medisinstudiet: Bergen vs Tromsø?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg står vel mer eller mindre mellom de to universiteten jeg og. Jeg er fra Nord-Norge, men jeg ville ikke valgt Tromsø. Det er en helt grei by, virker som et greit studentmiljø, men det som gjør at jeg ikke ønsker å ta studiet der er nok mørketiden og at det kan bli ganske kaldt og surt i Tromsø.

Kvaliteten på studiene kan jeg ikke si noe om.

Lenke til kommentar

Jeg har reservert plass i Tromsø i år, kunne kommet inn i Bergen også (tror jeg da :p) men valgte dette bort da jeg har lest at studiets oppbygning der er mer "gammeldags". Det vil si at man har et klart skille mellom preklinikk og klinikk i Bergen, samt at man har karakterer, i Tromsø er det derimot lagt opp til tidlig pasientkontakt og blanding av klinikk og skole hele vegen. Hva studiemiljø og byene angår har jeg hørt mye bra om begge stedene, samt noe dårlig, henholdsvis regnet i Bergen og vinteren i Tromsø.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sitter med samme inntrykk som Pimmy.

 

Er i samme situasjon selv. Endte opp med 58 poeng, så regner med at jeg kan komme inn på oslo vår også. Noen som har noen tanker rundt dette? Liker oppbygningen av studiet i Oslo, men det å vente et halvt år frister ikke noe særlig...

Lenke til kommentar

Jeg begynte på høstsemesteret og kunne ikke tenke meg noe annet. For meg virker det utrolig kjipt å starte helt på bunnen etter et halvt år, når man da hadde muligheten til å være ferdig med ett semester. Et halvt år er lang tid å vente. Jeg føler man blir hengende litt etter. Dessuten blir du jo sannsynligvis ferdig et halvt år tidligere og får muligheten til å søke jobb og være lege tidligere. De fleste gleder seg jo veldig til å begynne å studere medisin dersom de kommer inn, selv hadde jeg aldri hatt tålmodighet til å vente. En annen ting er at man fortsatt har en god del av vgs-pensum friskt i minne, dersom man kommer rett fra vgs. Utrolig hvor mye av kjemien, matten, biologien etc man glemmer på et halvt år. Har du muligheten til å studere rett etter sommerferien, så grip den! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...