Gå til innhold

Er det bare jeg som føler at ting er forbanna meningsløst?


Anbefalte innlegg

Jeg mener du har rett, Frohman. Det du nevner legger et godt grunnlag, men er ikke nødvendigvis lykkegivende i seg selv.

Nettopp, en av de største utfordringene i årene framover kommer til å være behandling av stadig flere mennesker som er deprimert. So much for "first world problems", ikke sant?

 

Bare piss, livet suger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva klager du over? At du får det du vil, og ingen forventer annet enn at du bruker noen timer av dagen for å hjelpe samfunnet, og tilbake får du det meste du kan ønske deg?

 

Men du vil ikke utdanne deg? Ingen krever det heller av deg! Du kan fint leve og vel så det uten noen som helst utdanning. Kanskje du ikke liker jobben din, men alle blir lei av joben sin til tider. Iskremsmakere og pornoskuespillere har også dårlige dager.

 

/r/firstworldproblems

 

Du kan selvsagt flytte ut i skogen og bli jeger/samler.

Jeg tror det er feil å mene at vi skal ha det bra fordi vi har mat på bordet, tak på huset, og vel så det.

Livet er akkurat hva du gjør det til, spesielt her. Så slutt å klage.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Livet er akkurat hva du gjør det til, spesielt her. Så slutt å klage.

Det der er det mest idiotiske jeg noen har hørt, i tillegg til at det er helt feil.

Pfft! Ting tar bare tid. Det hjelper ikke å sitte inne og klage over at alt virker så meningsløst. Ting kan virke meningsløst hvis en er fullstendig uten pådrift til å faktisk erverve seg nyttige kunnskaper eller evner.

Endret av GeirGrusom
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest member-101642

Jeg har for lenge siden innsett materiell rikdom ikke gir langvarig lykke. Etter å ha ervervet meg dyre elektronikkprodukter, har jeg følt en kortvarig glede, etterfulgt av tomhet. Penger har vært med på å gi meg færre bekymringer, men på ingen måte gjort meg lykkeligere. Likevel kommer jeg til å prioritere utdanning fremover. Ikke først og fremst for å oppnå status og økonomisk rikdom, men på grunn av tryggheten det gir. Stort hus, hytte i Hemsedal, båt og dyre biler er for meg helt meningsløst. (En sexy MILF hadde derimot ikke vært å forakte.)

 

Det som gjør meg lykkelig er alt det andre. De små tingene, for å bruke en klisjé. En lengre samtale med en god venn, å bestige et fjell, å vandre gatelangs en varm sommerkveld. Latter. Stillhet. En interessant roman. Følelsen av å mestre noe.

Endret av member-101642
Lenke til kommentar

Har i det siste hørt veldig mye på Eckhart Tolle og føler det har gjort meg lykkeligere. Handler hovedsaklig om å leve i nuet og hvordan det er tankene man blir ulykkelig av. Egoet vil for eksempel alltid ha noe for å bli lykkelig, istedenfor å bare nyte øyeblikket slik det er. Problemer eksisterer ikke om man lever i nuet da problemer er tanker, i nuet finnes kun utfordringer man må ta seg av.

 

 

Fra Wikipedia:

Teachings

 

Tolle writes in the introduction to his second book, Stillness Speaks, that "A true spiritual teacher does not have anything to teach in the conventional sense of the word, does not have anything to give or add to you, such as new information, beliefs, or rules of conduct. The only function of such a teacher is to help you remove that which separates you from the truth ... The words are no more than signposts."[19]

 

Tolle says that his book, The Power of Now, is "a restatement for our time of that one timeless spiritual teaching, the essence of all religions".[31] He writes that religions "have become so overlaid with extraneous matter that their spiritual substance has become almost completely obscured",[31] that they have become "to a large extent ... divisive rather than unifying forces" and become "themselves part of the insanity".[32]

 

Tolle writes that "the most significant thing that can happen to a human being [is] the separation process of thinking and awareness" and that awareness is "the space in which thoughts exist".[33] Tolle says that "the primary cause of unhappiness is never the situation but your thoughts about it".[34]

 

According to Tolle's official website, "at the core of Tolle's teachings lies the transformation of consciousness, a spiritual awakening that he sees as the next step in human evolution. An essential aspect of this awakening consists in transcending our ego-based state of consciousness. This is a prerequisite not only for personal happiness but also for the ending of violent conflict endemic on our planet".[14]

 

In his book A New Earth, Tolle describes a major aspect of the human dysfunction as "ego" or an "illusory sense of self"[35] based on one's memories and thoughts,[36] and another major aspect he calls "pain-body"[7] or "an accumulation of old emotional pain".[37]

 

Tolle often talks about the relevance of figures in intellectual or popular culture. In A New Earth, he quotes Descartes, Sartre, Nietzsche, Shakespeare and Albert Einstein[2][12][20] He has spoken of movies such as Groundhog Day, American Beauty, The Horse Whisperer, Titanic, Avatar, Being There, and Forrest Gump,[12][27][38] and musicians such as Mozart, The Beatles and The Rolling Stones. He arranged an album of music in 2008 entitled Music to Quiet the Mind including work composed by Eric Satie, Claude Debussy and The Beatles, and music by contemporary artists such as Deva Premal, Jeff Johnson and Steve Roach.

Endret av Kun10kr
Lenke til kommentar

Pfft! Ting tar bare tid. Det hjelper ikke å sitte inne og klage over at alt virker så meningsløst. Ting kan virke meningsløst hvis en er fullstendig uten pådrift til å faktisk erverve seg nyttige kunnskaper eller evner.

 

Som min kone alltid har sagt: "Det finnes ingen lette løsninger!", og det tror jeg hun har helt rett i. Har inntrykk av at ALT for mange unge i dag som så og si forventer at livet skal komme til DEM der de sitter på gutte/jente rommet og filosoferer over livets urettferdigheter med ungdommens medfødte "udødelighet" og da virker livet SÅKLART meningsløst!! Sier seg selv det... (Been there, done that..)

 

Skal du noen steder i dag er det opp til DEG og deg alene. Ikke tro at TV2 kommer og hjelper deg eller at du kan melde deg på Big Brother så ordner alt seg, for det gjør ikke det. Det er DU som må sørge for å ordne opp for deg, det er DU som må finne meningen med livet, det kommer IKKE seilende på et sølvfat servert av en eller annen reality TV vert...

 

 

Så hva ER denne lykken egentlig? Er du lykkelig hvis du er lykkelig HELE tiden? Tror ikke det, da blir den lykken "vanlig" temmelig fort. Blir du lykkelig av å eie et stort hus, en fin ny bil og ha millioner i gjeld? Tror ikke det heller, ikke for meg ihvertfall... Blir du lykkelig av å leve for jobben og gjøre komet kariære? Nope... (Det vil si noen vil nok det, men det var ikke noe for meg...)

 

Så hva gjør MEG lykkelig i dag da? Det er faktisk en sammensatt greie... Men mest av alt bunner det vel ut i å SE de små tingene i livet, ta seg tid til ting som å stoppe for å se på en vakker solned gang og ikke bare haste videre fordi du alltids kan se en solnedgang en annengang... Du blir IKKE lykkelig av å halse ETTER lykke hele tiden i den tro at du kommer til å bli svine lykkelig bare du får tatt den igjen, for det kan fort bli en nedtur delux. Så å stoppe opp en gang i blandt og bare kjenne litt på nuet er viktig...

 

Men for å komme dit er det viktig å planlegge litt og da kan jeg ikke få sagt hvor mye utdannelse teller, for med utdannelse følger valgfrihet og med valgfrihet følger frihet i MYE større grad enn uten utdannelse. Ikke at jeg mener at du MÅ ta deg en jobb som gir mest mulig penger, for selv om økonomisk uavhengighet også er en del av lykke pakka så er faktisk trivsel en like stor faktor og med mer utdannelse kommer flere valg i hva du kan holde på med. En ingeniør kan fint være søpplekjører men en søpplekjører kan ikke være ingeniør om dette beskriver bedre hva jeg mener, så få deg en god utdannelse, det lønner seg!

 

Nå er det sikkert lett for meg å sitte her å prate om lykke som har knappe 600 tusen i gjeld på huset og har en samlet inntekt på over en million i året sammen med min kone og så videre, men jeg har vært i den meningsløse dumpa jeg også og det jeg prøver å si er at ungdoms årene er en INVESTERING i resten av livet da grunnlaget for din frihet og lykke ofte legges akkurat der. Problemet var at jeg IKKE skjønte det når jeg var "udødelig" ungdom...

 

Lykken ligger i de små tingene og kommer ikke til den som venter på at norge skal vinne VM i fotball OG det må investeres litt for å oppnå den. Men den kommer ikke av seg selv, det har jeg ihvertfall erfart i løpet av mine snart femti år!!!! Du er din egen lykkes smed for å bruke et sitat som ofte er brukt... Lar du andre smi den så må du også finne deg i at lykken ofte uteblir...

Endret av RWS
  • Liker 5
Lenke til kommentar

så få deg en god utdannelse, det lønner seg!

 

Enklere sagt enn gjort, vil nok mange si. I en verden full av valgmuligheter er vel frykten for å velge feil like sjeleklorende som fraværet av frihet. Ellers er posten din full av kloke ord gutteromsfilosofene burde ta til seg.

 

Jepp.... Har merket meg tendensen i mine egne barn, de er muligens rett og slett utsatt for for mange valg?

 

Kanskje... Kanskje de har det for godt? Kanskje de fleste unge har det for godt?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg husker selv jeg var inne i en slik periode som TS, dette var på VGS.

 

Alt var kjedelig og ga lite mening.

 

Nå derimot er jeg veldig fornøyd med livet, da jeg har funnet noe jeg brenner for og som jeg jobber hardt med. For min del var det jus, altså rent faglig. Det gir meg mye, men jeg vet ikke helt hvorfor. Ellers så trener jeg og er generelt ganske fornøyd. Har selvfølgelig mine dager hvor livet en meningsløst, men det har jo alle.

 

Er jo gitt flere gode svar i tråden allerede. Fokuser på ting som gjør deg glad, men man må jo gjøre en del ting man ikke nødvendigvis liker, for å kunne gjøre disse tingene.

 

Er generelt skeptisk til Jesus, men så lenge du er fornøyd og det ikke går negativt ut over andre, så er det samme hva som gir livet ditt mening.

Lenke til kommentar

Det er svært få ting jeg ser på som viktig i verden.

Synes det meste er veldig meningsløst.

 

F.eks utdanning.

Alle snakker om hvor viktig det er å utdanne seg og tjene bra.

Hvorfor? Blir man liksom automatisk lykkelig da?

Er det givende? Man oppnår jo stort sett bare det andre vil at man skal bli.

Hvis jeg ble født utenfor samfunnet, og ikke hadde noen som helst påvirkning derfra, tviler jeg på at jeg ville ønsket å utdanne meg og få et yrke.

Altså, det er ikke medfødt eller noe man har valgt helt av seg selv.

 

Jeg valgte ikke selv å bli født, men jeg blir likevel dratt inn i masse stress, mas, jag og drit.

Det er jo nærmest en form for tortur å være i live.

 

 

Det er ikke noe veldig spesielt jeg vil gjøre i livet.

Jeg har mine kreative og fysiske evner som jeg brenner for å utvikle.

Men når jeg ikke kan tjene noe særlig penger på det? Da må jeg vel bare droppe det til slutt... Og heller gjøre noe jeg tjener penger på?

Og så skal jeg bli lykkelig av pengene jeg får?

 

Jeg fatter ingenting.

 

Jeg tenker og har tenkt veldig mye det samme selv. :)

Uansett: Det er like meningsfylt eller meningsløst som du selv gjør det til....

Oppgaven vi har i livet, og det må vel bli den eneste egentlige oppgaven, må bli å fylle livet med mening: Være kreative og skape oss et godt liv sammen med hverandre. Det er den eneste meningen jeg ser med livet... Alt annet er bare utbroderinger av denne eneste egentlige oppgaven.. :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Du skulle ha brukt Opera, da kan du bare gå tilbake og alt står fortsatt skrevet der, eller så kan du kopiere teksten før du poster. Notepad funker også veldig bra, kan også lagre i tilfelle hele PC'en klikker.

 

EDIT: Men selvfølgelig jævlig kjipt å miste så mye tekst. Du har vel forhåpentligvis lært til neste gang ;) .

Endret av Kun10kr
Lenke til kommentar

Takk for anbefalingen, men det må i så fall skje en gang til før jeg bytter internet-browser. Det faktum at det skjedde når jeg skrev om meningsløshet ser bare ut til å poengtere hvor meningløst det er å vie en eneste tanke til meningsløsheten, hvilket i seg selv var et slags poeng i innlegget jeg skrev. ironisk altså. Og meningsløst. Natta

Lenke til kommentar

Takk for anbefalingen, men det må i så fall skje en gang til før jeg bytter internet-browser. Det faktum at det skjedde når jeg skrev om meningsløshet ser bare ut til å poengtere hvor meningløst det er å vie en eneste tanke til meningsløsheten, hvilket i seg selv var et slags poeng i innlegget jeg skrev. ironisk altså. Og meningsløst. Natta

Nja, kommer an på hva du skrev. Opp det var noe som kunne få trådstarter til å føle verden mindre meningsløs var det nok litt synd for han.

 

Jeg har sånn sett innsett at verden er meningsløs (kan selvfølgelig ha feil) og det er ganske befriende i grunn :) .

Endret av Kun10kr
Lenke til kommentar

Husker ikke hva jeg skrev, men det ville neppe hjulpet trådstarter. Det eneste jeg kan gjøre er å skrive et lite strukturert innlegg hvor jeg reflekterer rundt emnet og sympatiserer med de som synes det er vrient å finne seg tilrette i dette kaoset av et liv.

 

Jeg vil først driste meg til å påstå at vi her i skandinavia lever i det nærmeste menneskeheten noensinne har kommet det som kan kalles et paradis. Og allikevel er det ikke nok. Tror du det ligger i vår natur å være lykkelige? Nei, følelsen av lykke er intet annet enn en gulrot evolusjon har designa foran nesa på deg slik at du skal fortsette å bevege deg framover; det er ikke lykke som er målet, og det har det heller aldri vært. Kanskje for deg som et bevisst, tenkende vesen, men det ligger ikke i ditt design å være lykkelig. Sammenlignet med en bonde for 1000 år siden spiser, driter, sover og lever jeg som en keiser. Men ikke faen om jeg kommer til å sette stumpen min på den luksuriøse og behagelige doskåla og godte meg over hvor heldig jeg er som bare trenger å trykke på en knapp for å se dritten min forsvinne på mystisk vis. Nei, jeg sitter og tenker alle disse tankene om hva jeg skal gjøre med livet mitt, hva jeg skal studere og om det er verdt å fortsette i jobben min. Jeg bekymrer meg for hva som skjer om flere år fra den nåværende stund, en luksus i seg selv som jeg selvfølgelig ikke er takknemlig for.

 

Det er ganske enkelt slik: fordi det å irritere seg over problemer er en avgjørende faktor for hvorvidt problemet blir løst eller ikke, så var det de misfornøyde problem-løser hominidene som fikk ført sine gener videre. Resultatet er oss.

Tror du sivilisasjonen og teknologien er bygd på fornøyde menneskers sammarbeid for å heve levestandarden? Nei, det var en haug misfornøyde sutreunger som så problemer overalt hele tiden. Og det er oss, og slik har verden blitt som den er i dag.

 

Så man kan være takknemlig for at alt det fantastiske vi har oppnådd i dag er et resultat av vår manglende evne til å faktisk være takknemlig for det.

 

 

 

Og den logiske konklusjonen jeg da sikter til er at man skal fortsette å vokse, og at Ubermench virkelig er meningen med livet... Men det er ikke konklusjonen. Så da er den neste logiske konklusjonen at "du lager dine egne konklusjoner" eller noe sånt piss. Og enda det er sant så er det repetert så ofte og er så ekstremt irriterende å høre det igjen og igjen... Så hva skal en forvirret hominid som lever i edens hage gjøre for å finne seg sjæl og meninga med livet?

Jeg tror ikke det hjelper å høre på andre. Du trenger å havne i slosskamp, blø, tro at du skal dø, ta lsd, sove naken ute i skogen en mørk natt, snike deg ombord et fraktskip og se hvor langt du kommer, eller reise til fots så lenge du klarer før du dævver. Spise ut av søpla, prøv livet som uteligger.

 

Samme faen hva du gjør, så lenge det er noe nytt og brutalt. Man trenger en realization, en spirituell opplevelse om du vil som er ens egen. Å bruke fornuften for å finne ut hvorfor man skal gidde å delta i rotteløpet eller i det hele tatt stå opp om morraen funker ikke, ei ikke teite, søte sitater fra filosofer og store mennesker eller teite analogier som starter med "life is like... "

Man trenger et eller annet brutalt som sjokker hjernen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er svært få ting jeg ser på som viktig i verden.

Synes det meste er veldig meningsløst.

Korrekt observert. Alt er meningsløst. Om noen miliarder år så kræsjer alt sammen og universet trykker på "reset" knappen.

 

F.eks utdanning.

Alle snakker om hvor viktig det er å utdanne seg og tjene bra.

Hvorfor? Blir man liksom automatisk lykkelig da?

Er det givende? Man oppnår jo stort sett bare det andre vil at man skal bli.

Hvis jeg ble født utenfor samfunnet, og ikke hadde noen som helst påvirkning derfra, tviler jeg på at jeg ville ønsket å utdanne meg og få et yrke.

Altså, det er ikke medfødt eller noe man har valgt helt av seg selv.

Der tar du feil. Jeg har et behov for å være kreativ, det er noe jeg selv har utviklet. Denne kreativiteten, nyskjerrigheten, har ført meg til den utdannelsen jeg har i dag. OM jeg var født i skogen hadde jeg nok vært den samme, men selvfølgelig ikke "utdannet meg".

 

Jeg valgte ikke selv å bli født, men jeg blir likevel dratt inn i masse stress, mas, jag og drit.

Det er jo nærmest en form for tortur å være i live.

Bare å søke i google etter nærmeste bro det. Men sørg for at den er høy nok da så slipper vi å kaste bort penger på at du er grønsak.

 

Det er ikke noe veldig spesielt jeg vil gjøre i livet.

Jeg har mine kreative og fysiske evner som jeg brenner for å utvikle.

Men når jeg ikke kan tjene noe særlig penger på det? Da må jeg vel bare droppe det til slutt... Og heller gjøre noe jeg tjener penger på?

Og så skal jeg bli lykkelig av pengene jeg får?

Det er kun du som skal være sammen med deg selv hvert eneste sekund av resten av livet ditt. Så du må gjøre det du synes er greit. Og drite i alle andre. Noen lever et topp liv nesten uten jobb og penger, mens andre tjener milioner, og blir aldri lykkelige.

 

Jeg fatter ingenting.

Det er ikke meningen at du skal det, bare len deg tilbake og nyt turen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du går på jobb hver dag, regnes du som et bedre menneske enn dem som ligger på sofaen hele dagen. Det er også en større sjanse for at du vil få et lykkelig familieliv, og at du dermed har større sjanse for å leve et langt liv, siden du da vil være mer fornøyd og ikke ensom. Men hva er så meningen med å leve et langt liv, og si at man "var" det og det i yrkeslivet? Da har du iallfall gjort så godt du kunne, og lykkes i livet.

 

 

Alt er tomhet, sier Forkynneren,

ja, alt er bare tomhet.

3 Hva har menneskene igjen for sitt strev,

av alt de sliter med under solen?

4 Slekter går, og slekter kommer,

men jorden står alltid ved lag.

5 Solen går opp, og solen går ned,

så skynder den seg tilbake

til stedet der den går opp.

6 Vinden blåser mot sør,

så dreier den mot nord;

stadig snur og skifter den

og tar fatt på samme rundgang igjen.

7 Alle elver renner ut i havet,

men havet blir ikke fullt;

dit elvene før har rent,

fortsetter de å renne.

Lenke til kommentar

Tenker det samme som TS.

Ofte legger jeg meg å tenker... hvis jeg aldri omgikk mennesker, ville jeg aldri ha skaffet meg en utdanning...

Jeg gjør det kun jeg ønsker ikke å bli sett ned på av samfunnet. Føler det har blitt sånn at har du ikke utdannelse er det du automatisk en taper... Det er hva jeg føler! :ph34r:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...