Gå til innhold

Er jakt greit?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

@ Flimzes

 

Vi ville ikke dødd ut uten redskaper!!

Å påstå gjør det ikke sant. Det finnes en rekke aper og andre rovdyr som hadde sørget for det. Eller tror du at du hadde hatt noe å stille opp med mot en løve eller tiger uten våpen?

 

Eller selv et vildsvin vil lett ta livet av et menneske som ikke kan forsvare seg.

Lenke til kommentar

Nå er mennesker ikke særlig flinke på å svinge seg heller, eller til å klatre, så det er ikke akkuratt et godt argument, og leoparder er vel så gode til å klatre som oss, for ikke å snakke om andre aper, som er veldig teritorielle av seg. Ikke har vi noen pels til å beskytte oss mot en lang rekke reptiler og slanger heller.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kan mye om det, spørsmålet er: Kan du noe om det. Vi er mennesker fordi vi bruker verktøy. Hadde vi ikke gjort det hadde ikke homo sapiens blitt til. (fordi vi har tomler i følge enkelte - det har ledt til høyere intelligens og at vi går mer oppreist)

 

Så hva var egentlig argumentet ditt?

Lenke til kommentar

@ Vycan

 

Men på den måten vil jo alt vi lager være naturlig? Feks kjemiske medikamenter eller satelitter?

 

For meg er grensen slik; alt av materiell er naturlig, men når du lager det om til noe annet er det ikke lenger et naturlig objekt. Kanskje det kommer ann på hva vi definerer som naturlig som er forskjellig her. Uansett, så vil ikke vår evne til å bruke redskaper (spyd, stein) gjøre oss mer instinktive overfor jakt eller gi oss nye egenskaper. Hvis jeg tar feil her, så tar jeg feil. Men allikvel, jeg ser ikke at fordi vi kan bruke redskaper så er vi pkutselig regnet som naturlige jegere; vi ville jo aldri klart å jakte på elg uten noen form for hjelpemidler.

 

Ja, jeg kan anse den moderne verden som naturlig, selv om det er litt meningsløst.

 

Hvorfor mener du at noe som er lagd om til noe annet ikke er naturlig? Er en spisset pinne brukt til å kaste på dyr unaturlig? Dyreskinn brukt til å holde varmen med? Hva om en sjimpanse knekker en pinne for å plukke ut insekter med? Eller, for å ta det ned et hakk, en plante som tar CO2 og gjør det om til karbon og oksygen?

 

Forøvrig er denne diskusjonen irrelevant for trådens emne, med mindre noen kan redegjøre hvorfor naturen burde diktere hva vi skal gjøre.

Endret av Vycan
Lenke til kommentar

Om du ikke skyter elgen/hjort/viltdyr generelt, så blir det fler av dem, og en art vil jo ikke stoppe å forplante seg. Begrensningen vil da komme av at andre rovdyr dreper den, eller at det er såpass mange at de sulter i hjel. Mye mulig om vinteren her i Norge, når det blir mindre mat. Dø må den uansett, og den raskeste måten er om vi menensker gjør det.

 

Var JEG f. eks en hjort så hadde jeg mye heller valgt å bli skutt av en jeger, enn å bli spist av en ulv, falle ned i en skrent eller lignende.

 

Livet er hardt, just to face it, selv for dyr. Og livet for viltdyr hadde nok ikke vært særlig mye bedre uten oss mennesker.

 

 

Lenke til kommentar

Vel, alt må nok desverre dø en dag. Hvis du trodde alternativet var at hjorten får leve et søt liv der den blir gammel og dør, så tar du nok feil, det er ikke naturlig. Det kan skje med enkeltindivider, men det er snakk om å se "the bigger picture".

 

For strengt talt så blir bestanden passet på av myndighetene at den ikke blir for stor, og eller ikke for liten. Bærekraftig, men ikke så stor at det blir matmangel. Kort sagt, optimal.

 

 

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Men. Vi har jo utryddningstruede arter som f.eks fjellreven. Der kommer blant annet rødrev og andre rovdyr, og jakter på fjellrevens territorium. Hvis det hadde vært flere byttedyr i skogen (hjort) hadde dette ikke skjedd i så stor grad.

Lenke til kommentar

Men. Vi har jo utryddningstruede arter som f.eks fjellreven. Der kommer blant annet rødrev og andre rovdyr, og jakter på fjellrevens territorium. Hvis det hadde vært flere byttedyr i skogen (hjort) hadde dette ikke skjedd i så stor grad.

Problemet er jo at dette er beviselig feil, hadde fjellreven virkelig tatt så mye hjort så hadde ikke jegerne trengt å ta så mye. Det finnes nok hjort til disse dyrene også, hadde det vært mer så hadde de spist opp all maten og så hadde alle dødd ut.

 

Bærekraftig er stikkordet.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+127836

Hvor mange (fjell)rever kjenner dere til som jakter på HJORT? ærlig talt..

 

jeg har hørt om rødrev som spiser rådyrkje når de er så godt som nyfødte, men det der..

Endret av Slettet+127836
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...