Gå til innhold

Moms på digital distribusjon?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Blir litt frustrert her, ja. Liker selv å handle spill digitalt. Ikke fordi det er billigere enn Norske butikker, men fordi jeg er lei av alt tullet jeg hadde med å få fysiske media til å virke. + Jeg sparer miljøet for all den ekstra plastikken og papiret :whistle:

 

Prisen på spill kommer ikke til å stige. Norske fysiske butikker tar jo allerede moms på sine produkter og populære brukervennlige nett-distrubutører som Steam har jo vist at de allerede idag, uten denne loven, ikke kan konkurere om pris.

 

Så hva blir da alternativet for oss som liker å handle digitalt? Blir vi tvunget til å kjøpe plastikk? Eller er det de utenlanske ditributørene som må jenke seg?

 

Vill også si at jeg ikke har noe imot å betale skatt og moms. Det kommer jo tross alt meg selv tilgode - men det er ikke sikker denne momsen gjør det.

Endret av Flankhard
Lenke til kommentar

Det jeg kjenner jeg har et problem med er at dem vil pålegge moms på varer som fysisk ikke finnes. Forstått, det er jo en tjeneste sånn sett, noe man kjøper.

Men hele poenget med digital distribusjon er jo å slippe alle mellomleddene. Så om det ender opp å bli dyrere så sier jo det sitt om feilene i hele modellen?

 

Hvis det ikke finnes hvorfor betaler du da penger for det?

Du slipper mange mellomledd ja, så hvorfor skal prisen, selv med mva være høyere enn i en vanlig butikk? MVA er ikke problemet, selve modellen er. Det er rett og rimelig at vi må betale MVA for et produkt selv om det kjøpes digitalt. Du får samme produktet som du får om du kjøper det på den lokale elkjøpen. Forskjellen er at du selv importerer det og burde da også betale MVA på produktet.

Lenke til kommentar

Hvordan kan noe som ikke eksisterer fysisk beskattes?

 

Det jeg kjenner jeg har et problem med er at dem vil pålegge moms på varer som fysisk ikke finnes. Forstått, det er jo en tjeneste sånn sett, noe man kjøper.

 

Disse to sitatene representerer noen veldig merkelige holdninger. Er alt som ikke er en fysisk vare verdiløst i deres øyne? Eller forsøker dere å si at ikke-fysiske produkter og tjenester er noe staten ikke skal blande seg opp i?

 

Jo mer jeg tenker på det, jo vanskeligere har jeg for å forstå det.

 

Sett dere ned og tenk over hvor stor del av samfunnet vårt det er som produserer ikkematerielle verdier. Jeg er systemutvikler av yrke. Er det jeg lager uten verdi eller uten skattemessig betydning for Norge, det samme samfunnet som tilrettela slik at jeg faktisk kunne skaffe meg den utdannelsen og den bakgrunnen som har løftet meg dit jeg er i dag? Betyr ikke arbeidstimene jeg legger ned i dette noe? Hva med lærere? De produserer jo ikke noe med mindre de tar seg sidejobber som f.eks. forfattere. Men det blir jo åpenbart et problem nå som ebøker tar over, for det er jo ikke fysiske produkter, ikke sant?

 

Og hvorfor kan ikke staten skattelegge utenlandske tjenester som selges til nordmenn? Det er takket være landet vårt, ressursene det har, og politikerne som har ledet det, at nordmenns kjøpekraft er såpass mye større enn mange andre land. Når prisene på internasjonale tjenester og produkter er tilpasset den lavere kjøpekraften i utlandet sier det jo seg selv at Norge kan og bør justere disse for oss som bor her slik at ikke våre egne landsmenn som selger lignende produkter skal måtte settes i en umulig konkurransesituasjon.

 

Hvis du føler at det forrige avsnittet var patriotisk svada, les det en gang til og tenk litt nærmere etter.

Endret av TiLT
Lenke til kommentar

Ser at alle reflekterer med at "EU" allerede har moms på nedlastbart/fjernlevert tjenster/produkter.

 

Dermed så meiner folk at siden andre allerede har dette så er det jo ikkje eit problem for oss å innføre det heller.

 

Problemet som blir ignorert er at det er bare "INNAD i EU" at det er moms på dette. Kjøper ein person fra eit av landene i EU eit spill/software fra US så betaler dei ikkje moms.

 

Alle EU land har ein "felles" moms politikk, dvs at du betaler moms til det EU landet butikken/firmaet er basert i. (Vist dei er basert i fleire EU land, så faktureres moms ihenhald til kor kjøpern er plassert osv iforhold til firma avdelingene).

 

Så når dette blir innført i Norge så blir dette ikkje slik som "EU", det er så langt ifra som du kan gå. Siden du pålegger eit firma i eit annet land å kreve inn moms til Norge, vist firmaet ikkje har ein avdeling i Norge så er nok dette ulovlig i seg sjølv pga at Norge kan ikkje kreve at US for eksempel legger dette til lovverket sitt. Med andre ord, firma som ikkje er basert i Norge kan "drite" i dette uten at det kan få nokon konsekvenser for dei.

 

Når du ser på metodene dette kan innførest på så kan det se ut som rådgiverene hos regjeringen har hatt litt for mye å drikke før dei kom opp med denne iden. I forhold til firma i EU så kan nok dette være mulig, pga forholdet me har med EU. Men for land utenfor, det vil nok ikkje være muligt, så lenge Norge ikkje lager ein avtale med det landet.

 

Eg har ikkje noko problem med momsen i seg sjølv, men dette vil nok koste staten meir enn dei greier å få inn...

Lenke til kommentar
Problemet som blir ignorert er at det er bare "INNAD i EU" at det er moms på dette. Kjøper ein person fra eit av landene i EU eit spill/software fra US så betaler dei ikkje moms.

 

Dette er riv ruskende feil. Jeg har selv administrert en nettbutikk som krevde momsregistrering i et vilkårlig EU-land for å i det hele tatt få muligheten til å selge digitale varer dit lovlig.

Lenke til kommentar

Tja, veit ikke hva jeg skal si.

 

Jeg pleier å kjøpe spillene i butikk og ikke på nett. Liker å ha det orginalt.

 

Men min stemme går til Venstre eller FRP neste gang. (Bare for å se om de gjør samme feilene som AP, vil se hva de klarer å gi de en sjangs!!!)

Alt de har sagt har gått motsatt og vi ender opp med mere skatter og avgifter på alt og ingen ting. Det går å irriterer meg at bare jeg kjøper en pakke tyggegummi, går det noen kroner i boller og kaffe for de "velstående" personene som sitter på ræva og gnir hendene. Jeg føler stortinget går og slikker EU i ræva og vil ha alt som EU gjør det. Det får holde med at vi betaler milliarder til EU fra før for å slippe boikot....

 

Ting vi laster ned fra Internett er jo en ting som ikke finnes, det er jo LUFT! Det ikke en vare som trenger å pakkes, teipes, sendes med en miljøforpestet lastebil og fortolles inn til norge, for å så forpeste miljøet litt til med å få den på døra for igjen pakke opp og kaste søppel......

 

Men som sagt, vi ender med å betale avgift på per kubikk luft vi puster inn. Jeg mener hele opplegget er litt dumt, det vil gå utover alt som innebærer dette med moms. For noen så er 25% moms for mye og det ender med mer ulovelig nedlasting av spill, filmer og annet dilldall. Selv om det er snakk om ett spill til 100kr med ett moms pålegg til 25kr, er det desverre for mye for noen.

 

Systemet uten moms har fungert bra, og jeg tror virkelig at det kommer til å ta av når moms innføres...

Endret av Michael Jensen
Lenke til kommentar

Ser ikke problemet. Betaler moms for alle (nesten) andre produkter og tenester og hvorfor skal spill vere unntatt ?

 

Fordi om man skal betale 25% av varens verdi I TILLEGG i et program som Steam, så vil spillets pris ende opp på rundt 700kr. Jeg må ærlig talt innrømme at jeg ikke ønsker å betale 700kr for et PC-spill når jeg får plata med manual og alt for 300kr mindre i butikkene våre. Dette er bare helt patetisk, jeg kjenner blodet mitt koker.

 

Steam har allerede "MVA", så de øker nok ikke prisen, + at hvis du ikke liker prisen, så kjøper du spillet et annet sted.

Ja, det er fysiske cd'er med DRM, men da velger du D2D. Case solved ;)

 

Scenario:

 

Jeg er sjefen din. Du arbeider for meg. Jeg er et komplett rasshøl mot deg, uten å ha noen grunn til det. Du kommer og ber meg være litt mer vennlig, og i retur svarer jeg "åja, du liker ikke hvordan jeg styrer skuta? Ja da får du flytte da, og finne deg en annen jobb!". Eksempelet er ikke det beste, men jeg tror du forstår poenget mitt.

 

Jeg LIKER å bruke Steam. Steam er en god plattform. Jeg har friends i lista mi i community'et til Steam, jeg liker ikke å måtte ha en DVD-plate surrende i spilleren hver gang jeg skal spille, jeg liker å ha spillene jeg har kjøpt på én samlet plattform, og jeg liker å ha mulighet til å laste ned og spille disse spillene når jeg selv ønsker det. Jeg har ikke lyst til å registrere meg på D2D når Steam funker hundre ganger bedre for meg.

 

Jeg forbeholder meg retten til å klage på dette patetiske forsøket. Sosialiststat er én ting, en totalitær kommuniststat er vi ikke.

Men om det er som du sier, at Steam ikke vil ha noen endret pris (den er allerede temmelig overpriset, til tider finner jeg meg selv nødt til å kjøpe i butikken i norge, da det ironisk nok er billigere av og til), så er det for min del greit. Å betale 700kr for et PC-spill er helt vanvittig, det blir som å betale 50% skatt, og ikke 25%.

 

Og det argumentet en annen kar kom med her, om at han ikke ser hvorfor vi klager over å måtte betale to kroner mer på iphone - JEG OG MANGE ANDRE HAR IKKE IPHONE. Vi klager på grunn av videospillene som nå vil koste flere hundre kroner mer.

Jeg er kanskje ikke så glad i Steam, men det kjører ofte i bakgrunnen sammen med lista mi over spill pluss noen tilbud kjøpt fra Steam, og ja, det er mye bedre. Spiller mange "eldre" spill uten DRM.

Patetisk er det. Du finner ikke et dårligere forsøk på å få noen skarve kroner inn i statskassa, mye fordi offentlig sektor kommer til å trenge en del nye annsatte når denne mer eller mindre meningsløse loven trer i kraft. Kontroll på dette er umulig. Driv i Irak, send fra Iran og ta imot pengene i Kina. Lykke til Staten ;)

Tar ikke DRM-delen min, den har jeg tatt opp før her inne.

Men vi er så enige, bare ikke på ett punkt. Det har seg nå slik at jeg ikke liker Euronics der jeg bor, men da har jeg fremdeles Expert og Elkjøp. Expert er i 99% av tilfellene dyrere, så da blir det Elkjøp. I tillegg kan jeg bruke C@S som kan gjøre det enda billigere og lettere. Brukervennlighet/pris/erfaring er de tre punktene jeg som oftest går etter. Her har du mitt poeng. Fint med en diskusjon da :D

Lenke til kommentar
Ting vi laster ned fra Internett er jo en ting som ikke finnes, det er jo LUFT!

 

Det er tankene dine også. Det betyr ikke at de skal regnes som verdiløse for samfunnet.

 

Jeg lo.

 

Ja, men det fortsatt luft. Det ikke en DVD innpakket i plast.... Har ikke sagt det er verdiløst for det. Men det er betalt, og det går ikke utover statet på noen måte utenom at de taper penger på at vi ikke lager unødvendig søppel. Som igjen de sparer på uten å tenke over det.....

Lenke til kommentar

Ja, men det fortsatt luft. Det ikke en DVD innpakket i plast.... Har ikke sagt det er verdiløst for det.

 

Nei, men du sa at det var verdiløst for samfunnet, og gjentok det i den siste posten din. Det viser bare at du ikke forstår hvorfor momsen ble introdusert. Ja, en av grunnene til at den er der er for å få inn mer penger i statskassa. En viktigere grunn er at du skal kunne finne din lokale spillbutikk der du bor neste gang du ser etter den, i stedet for et skilt med "Beklager, vi er konkurs".

Endret av TiLT
Lenke til kommentar

Ja, men det fortsatt luft. Det ikke en DVD innpakket i plast.... Har ikke sagt det er verdiløst for det.

 

Nei, men du sa at det var verdiløst for samfunnet, og gjentok det i den siste posten din. Det viser bare at du ikke forstår hvorfor momsen ble introdusert. Ja, en av grunnene til at den er der er for å få inn mer penger i statskassa. En viktigere grunn er at du skal kunne finne din lokale spillbutikk der du bor neste gang du ser etter den, i stedet for et skilt med "Beklager, vi er konkurs".

 

Det er ikke farlig, de tar bare inn de billige kjedelige spilla uansett, må over grensa for å kjøpe.... :p Men for andre i andre byer, jo sant....

Endret av Michael Jensen
Lenke til kommentar
Det går å irriterer meg at bare jeg kjøper en pakke tyggegummi, går det noen kroner i boller og kaffe for de "velstående" personene som sitter på ræva og gnir hendene

 

Pussig, jeg trodde det gikk rett i statskassa.

Du vet, den som finansierer gratis helseforsikring og slikt.

 

Ting vi laster ned fra Internett er jo en ting som ikke finnes, det er jo LUFT!

 

Det er dog fortsatt et likeverdig produkt som den skitne lastebil-transporterte CDen du har i hylla.

Eller har de kuttet ut et par sanger i de digitale versjonene?

Er det nivåer som mangler i spill pga de er digitale versjoner?

Lenke til kommentar

Det er ikke farlig, de tar bare inn de billige kjedelige spilla uansett, må over grensa for å kjøpe.... :p Men for andre i andre byer, jo sant....

 

Så det du sier er at du sniker deg forbi moms også for fysiske produkter? Tror jeg begynner å forstå hvorfor du er så opprørt over denne nye momsregelen for digitale produkter.

Endret av TiLT
Lenke til kommentar

Tja, veit ikke hva jeg skal si.

 

Jeg pleier å kjøpe spillene i butikk og ikke på nett. Liker å ha det orginalt.

 

Men min stemme går til Venstre eller FRP neste gang. (Bare for å se om de gjør samme feilene som AP, vil se hva de klarer å gi de en sjangs!!!)

Alt de har sagt har gått motsatt og vi ender opp med mere skatter og avgifter på alt og ingen ting. Det går å irriterer meg at bare jeg kjøper en pakke tyggegummi, går det noen kroner i boller og kaffe for de "velstående" personene som sitter på ræva og gnir hendene. Jeg føler stortinget går og slikker EU i ræva og vil ha alt som EU gjør det. Det får holde med at vi betaler milliarder til EU fra før for å slippe boikot....

 

Ting vi laster ned fra Internett er jo en ting som ikke finnes, det er jo LUFT! Det ikke en vare som trenger å pakkes, teipes, sendes med en miljøforpestet lastebil og fortolles inn til norge, for å så forpeste miljøet litt til med å få den på døra for igjen pakke opp og kaste søppel......

 

Men som sagt, vi ender med å betale avgift på per kubikk luft vi puster inn. Jeg mener hele opplegget er litt dumt, det vil gå utover alt som innebærer dette med moms. For noen så er 25% moms for mye og det ender med mer ulovelig nedlasting av spill, filmer og annet dilldall. Selv om det er snakk om ett spill til 100kr med ett moms pålegg til 25kr, er det desverre for mye for noen.

 

Systemet uten moms har fungert bra, og jeg tror virkelig at det kommer til å ta av når moms innføres...

 

Hva er dere reagerer overfor egentlig? Alle tjenester og varer som er ikke unntatt fra loven eller har fritak SKAL etter norsk lov betales MVA for. Skal de ikke rette seg etter norsk lov nå? De retter opp en smutthull som har eksistert lenge. Stem FRP og se dem kjøre norsk økonomi rett i dass. Men FRPs økonomiske politikk gidder jeg ikke å diskutere mer i denne tråden, dere som har noen kommentarer til det, får ta det på PM eller lage egen tråd.

Endret av MadRos
Lenke til kommentar

Det er ikke farlig, de tar bare inn de billige kjedelige spilla uansett, må over grensa for å kjøpe.... :p Men for andre i andre byer, jo sant....

 

Så det du sier er at du sniker deg forbi moms også for fysiske produkter? Tror jeg begynner å forstå hvorfor du er så opprørt over denne nye momsregelen for digitale produkter.

 

Tar det som er nermest uten å tenke over det, og ja jeg forpester miljøet med å ta turen over. Er ikke direkte opprørt, bare oppgitt.... Ser ut til at du tar det veldig nær av folk som reagerer litt....

 

Pussig, jeg trodde det gikk rett i statskassa.

Du vet, den som finansierer gratis helseforsikring og slikt.

 

Tja, Først går det til å hjelpe verdens terrorister med økonomien og gir de milliarder i støtte f.eks. Hamas.... Så gir vi bort noen millioner til Russerne for at de skal rydde opp i utrangerte atomubåter. Ubåtene står der fortsatt, men de pengene har nok har havnet til det Russiske forsvaret. Så bevilger Jens penger ti sykehjem, eller det hadde han ikke råd til... Så bevilger Jenst penger til pensjonistene, nei...... De får høyere skatt..... Så bevilger Jens penger til veiutbygging, Nehhh, det gjør han ikke, sett heller opp bommer og start med rushtidsavgift, de må jo ha tilbake pengene de har tapp fra statskassa. Nordmenn betaler jo ikke nok i veiavgifter ovs fra før.... Så skal han gjøre sjukehusene bedre, så langt..... Har det vært streik, dårlig vedlikehold...... Så Skal vi se om Jens legger til noe annet.... Nei, han vil spare til kommende generasjoner, for norge har ikke penger i hauger og svart gull (olje) fra før pluss en 30km lang tunnel liggende i Canada/USA ett sted proppet med gullbarer tilfelle landet går under....

 

Det blir sendt mer penger fra statkassen ut av landet enn det vi bruker på oss selv. Som da Skatt skal gjøre.....

Lenke til kommentar

Det er ikke farlig, de tar bare inn de billige kjedelige spilla uansett, må over grensa for å kjøpe.... :p Men for andre i andre byer, jo sant....

 

Så det du sier er at du sniker deg forbi moms også for fysiske produkter? Tror jeg begynner å forstå hvorfor du er så opprørt over denne nye momsregelen for digitale produkter.

 

Tar det som er nermest uten å tenke over det, og ja jeg forpester miljøet med å ta turen over. Er ikke direkte opprørt, bare oppgitt.... Ser ut til at du tar det veldig nær av folk som reagerer litt....

 

Pussig, jeg trodde det gikk rett i statskassa.

Du vet, den som finansierer gratis helseforsikring og slikt.

 

Tja, Først går det til å hjelpe verdens terrorister med økonomien og gir de milliarder i støtte f.eks. Hamas.... Så gir vi bort noen millioner til Russerne for at de skal rydde opp i utrangerte atomubåter. Ubåtene står der fortsatt, men de pengene har nok har havnet til det Russiske forsvaret. Så bevilger Jens penger ti sykehjem, eller det hadde han ikke råd til... Så bevilger Jenst penger til pensjonistene, nei...... De får høyere skatt..... Så bevilger Jens penger til veiutbygging, Nehhh, det gjør han ikke, sett heller opp bommer og start med rushtidsavgift, de må jo ha tilbake pengene de har tapp fra statskassa. Nordmenn betaler jo ikke nok i veiavgifter ovs fra før.... Så skal han gjøre sjukehusene bedre, så langt..... Har det vært streik, dårlig vedlikehold...... Så Skal vi se om Jens legger til noe annet.... Nei, han vil spare til kommende generasjoner, for norge har ikke penger i hauger og svart gull (olje) fra før pluss en 30km lang tunnel liggende i Canada/USA ett sted proppet med gullbarer tilfelle landet går under....

 

Det blir sendt mer penger fra statkassen ut av landet enn det vi bruker på oss selv. Som da Skatt skal gjøre.....

 

 

Så da er svaret, slutte med MVA slik at 20% av den statlige inntekten forsvinner bare fordi vi skal få det litt billigere her til lands?

Eller skal vi kanskje slutte med MVA til en regjering som ALDRI gjør feilskjær kommer til makta?

Men jeg er sikker på at vi som ikke sitter på Stortinget har bedre oversikt over hva pengene fra statskassa går til, på samme måte som fotballsupporterne som sitter hjemme og klør seg på pungen ville ha gjort en mye bedre jobb enn dommeren som løper på banen.

Endret av Snurreleif
Lenke til kommentar

Hvordan kan noe som ikke eksisterer fysisk beskattes?

 

Det jeg kjenner jeg har et problem med er at dem vil pålegge moms på varer som fysisk ikke finnes. Forstått, det er jo en tjeneste sånn sett, noe man kjøper.

 

Disse to sitatene representerer noen veldig merkelige holdninger. Er alt som ikke er en fysisk vare verdiløst i deres øyne? Eller forsøker dere å si at ikke-fysiske produkter og tjenester er noe staten ikke skal blande seg opp i?

 

Jo mer jeg tenker på det, jo vanskeligere har jeg for å forstå det.

 

Sett dere ned og tenk over hvor stor del av samfunnet vårt det er som produserer ikkematerielle verdier. Jeg er systemutvikler av yrke. Er det jeg lager uten verdi eller uten skattemessig betydning for Norge, det samme samfunnet som tilrettela slik at jeg faktisk kunne skaffe meg den utdannelsen og den bakgrunnen som har løftet meg dit jeg er i dag? Betyr ikke arbeidstimene jeg legger ned i dette noe? Hva med lærere? De produserer jo ikke noe med mindre de tar seg sidejobber som f.eks. forfattere. Men det blir jo åpenbart et problem nå som ebøker tar over, for det er jo ikke fysiske produkter, ikke sant?

 

Og hvorfor kan ikke staten skattelegge utenlandske tjenester som selges til nordmenn? Det er takket være landet vårt, ressursene det har, og politikerne som har ledet det, at nordmenns kjøpekraft er såpass mye større enn mange andre land. Når prisene på internasjonale tjenester og produkter er tilpasset den lavere kjøpekraften i utlandet sier det jo seg selv at Norge kan og bør justere disse for oss som bor her slik at ikke våre egne landsmenn som selger lignende produkter skal måtte settes i en umulig konkurransesituasjon.

 

Hvis du føler at det forrige avsnittet var patriotisk svada, les det en gang til og tenk litt nærmere etter.

 

 

Enkelt og greit.

I disse dager når vi kan distribuere et produkt over hele planeten ved å laste det opp ETT sted og kunne "linke" folk til denne nedlastingen slik at ALLE kan få det samtidig rett hjem i sofaen. Burde prisen på dette være universal.

Prisen er det samme på steam idag som det er på fysisk distribueringsmedia. Noe som er veldig galt. Nettdistrubuert media MÅ være billigere enn fysisk.

 

Fordi, mange ledd i overlveringen til forbruker er eleminert. Dette håper jeg du forstår.

 

Tanken min bak at det ikke er et fysisk produkt blir værende den samme. Norge har ikke innført produktet, norge har ikke lokal steam avdeling og ei heller ingenting de skal kunne hente penger ifra. Dette er bare et påfunn for å melke statsborgere for enda mer penger. Såfremt jeg allerede har skattet av MIN lønning. vil jeg ikke betale forbrukerskatt til Norge når jeg betaler et annet land for å lagre spillet for meg samt distribuere det til meg.

 

Det blir som om jeg skal ha 25% av lønningen til alle rundt meg. Fordi jeg er et rævhøl og forlanger pengene dems. Selv om de aldri har gjort noe for min del som tilsier at jeg har rett på disse pengene.

 

Når du betaler 300.000+ i skatt hvert år som meg. Har du grunnlag til å bli mektig irritert på hvor lite penger jeg har igjen i forhold til hvor mye jeg jobber.

 

Greit at 25% av 500 er 125kr. Men dette er ETT spill.

Jeg har 234 spill totalt på steam.

 

234spill x 125kr = 29.250,- NOK.

Har dere studenter, pappagutter og trygdesnyltere råd til 29.250kr?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...