Gå til innhold

Den mellomstore Civilization V - tråden


Anbefalte innlegg

Da det kun er få dager igjen til Civ V slippes løs på massene og Sid Meyer igjen skal ødelegge nattesøvnen min med det som i mine øyne er den beste spillserien innen strategi som har blitt laget.

 

Så at VG hadde fått snekret i hop en anmeldelse og Civ V har (selvsagt) fått 6 øyne på terningen. (Beklager om linking til anmeldelser utenfor Gamer.no er fyfy)

Venter i spenning på Gamer.no sitt inntrykk av spillet! Hurry!

 

Hvilke forventninger/forhåpninger har folket?

 

Noen andre enn meg der ute som gleder seg som en unge med adhd før gavene åpnes på julaften?

 

//Update:

De fleste har nok fått med seg både launch av spillet og at Gamer.no har fått ut en anmeldelse

Godt skrevet, og det sier jeg ikke bare fordi jeg er veldig enig i karakteren :)

Endret av Phydeos
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

DLC-er? Alvorlig? Gidder du å fortelle litt for oss uinnvidde?

 

Selv har jeg ikke noe religiøst forhold til Civilization-serien, men jeg har likt å pusle med det helt siden jeg fikk en dobbelpakke med C&C1 og Civ 2 til jul en gang på nittitallet; så jeg kommer nok til å kjøpe Civ 5 på et eller annet tidspunkt også - DLC-tøv eller ei. Eneste med Civ V jeg er bevisst på at jeg misliker litt er hele bystatsgreien - jeg foretrekker en "blank" verden når jeg begynner - men en Gamer-sniktitt sa at man kunne skru disse av i custom games (tror jeg).

Endret av Zealuu
Lenke til kommentar

Det er bare så vidt. For det første pga steam, for det andre at det blir sluppet såpass mye tidligere i usa. Skikkelig turn off, men så er jo civilization serien så fantastisk at det skal veldig mye til for at jeg ikke kjøper. Uansett er det med en solid bismak.

 

For og ikke glemme de latterlige dlc'ene som de har denne gang. Jeg spyr.

Steam har jeg ikke så mye imot , omtrent eneste plassen jeg handler spill fra om dagen og så er det så latterlig enkelt og tilgjengelig. Slippes på fredag her på bjerget, har ikke sjekka release i USA men et par dager får me vel tåle :p

DLC har jeg null sans for, har enda ikke vært borti et spill som har gjort dette på en god måte. Enten så slippes spillet som et skall uten innhold og DLC kommer ut på løpende bånd for maks melkeku-effekt, eller så har spillet vært med mangelfullt innhold og DLC som kommer AAAAAALT for treigt til å ha noen relevans.

Men har trua på at Civ V ihvertfall har en stor, god og myk kjerne hvor DLC blir fine attpåklatter om en ønsker det.

 

Ellers så håper jeg at den grunnleggende friheten, utviklingen, utbyggingen og forskingen som gjør civ så bra fortsatt er intakt. Veldig spent på hvordan endringen i unit-stacking føles nå som det bare er maks 1 enhet i ruta.

Lenke til kommentar

For tiden sparer man 15 euro hvis man kjøper spillet på direct2drive heller enn steam. Spillet kan (må) uansett registreres på steam. Selges jo forresten for 300kr på game.no også for de som helst vil ha dvd-en. Regner med at denne versjonen også krever steam, men det vet jeg ikke.

Endret av boglito
Lenke til kommentar

For tiden sparer man 15 euro hvis man kjøper spillet på direct2drive heller enn steam. Spillet kan (må) uansett registreres på steam. Selges jo forresten for 300kr på game.no også for de som helst vil ha dvd-en. Regner med at denne versjonen også krever steam, men det vet jeg ikke.

 

Dette spillet er et Steamworks-spill og MÅ aktiveres på Steam, uansett om det er DVD eller kjøpt på D2D (som jeg gjorde). Fikk en key fra D2D som jeg aktiverte og har pre-loadet spillet til mye mindre pris enn om jeg hadde kjøpt det på Steam.

Lenke til kommentar

Steam er forsåvidt greit, det har elendige priser, men at man har spillet på steam og kan enkelt laste ned når man vil er jo en veldig praktisk. Men jeg synes ingenting om at man må aktivere spillet, og spillet det gjennom steam. Det er definitivt negativt i mine øyne, dessuten er det absurd at europa skal vente lenger enn usa når de antagelig kommer til å selge mye mer digitale versjoner av spillet enn bokser. Det føles så bakvendt og gir liten mening, jeg blir litt gretten og må si jeg har forståelse for piratkopiering i slike tilfeller. Dlc som gir deg en ekstra nasjon og noen kart, det er jo helt vanvittig - leste et sted at bonusen som gir fra pre order kommer som dlc senere(håper de tar feil). Men forhåpentligvis slipper jeg unna slike irritasjoner med at mod community står fram som de pleier. Det er her civilization spillene tar steget fra ganske bra til helt suverent.

 

Spilte demoen en liten time. City states virket som et fint og moro konsept, men jeg ble spammet konstant med meldinger om city state x ville at jeg skulle drepe city state y, grusomt kjedelig. Musikken var svak og irriterende, grafikken er i flere tilfeller litt kjipere enn civ4. Det virket heller ikke til å være mange units eller research, men grunnen til det er nok at jeg er utskjemt med veldig bra mods til civ4 så det tar jeg med en klype salt. Ui'en eller hva jeg skal kalle det var også ikke god, men det går nok mest på vane sak tenker jeg. Mildt sagt blandede følelser, og jeg klarer nok fint vente litt mens prisen ramler før jeg skaffer meg civ 5 som virket som et litt overfladisk spill.

 

Men dette er jo også en veldig overfladisk review fra meg, det hele er nok mye mer komplisert og fungerer nok bedre enn det jeg fikk se. Demoen gav likevel ikke veldig mye mer smak.

 

Glemte jo å nevne combaten som var ny og egentlig virket det ganske greit, håper bare det fungerer i det lange løp, det var definitvt ikke helt enkelt, og det er bra.

 

Håper ikke jeg kommer til å savne religion og de ulike civicen. De hadde noe lignende civic, men fikk bare et minimalt inntrykk av de.

Endret av Crispin
Lenke til kommentar

Var ikkje klar over att civ V måtte registrerast på steam. Betyr det her att eg er nøyd å ha pcen på nett for å spele ?

 

edit. skriveleif

Hm, det var et godt spørsmål... Med Empire:Total War måtte jeg ha nett og kontakt med steam for å installere men husker ikke hvordan det var å spille uten nett etterpå.... Om dette gjelder for Civ også vet jeg ikke, regner med at det ihvertfall må registreres mot steam under installasjonen. Ville vært fryktelig irriterende om det krevde nett hele tiden for å spille.
Lenke til kommentar

Alle steam-spill kan vel spilles i offline-mode, med mindre det er MMO'er selvsagt. Må startes én gang online først.

Joda, stemmer nok det men for å installere dem så kreves det steam-tilkobling. Kjøpte Empire:Total War på DVD for å ha noe å gjøre mens jeg ventet på å få nett i ny leilighet men det krevde steam for å la seg installere så da satt jeg der uten noe underholdning :p
Lenke til kommentar

Jeg skrev en del i tråden fra artikkelen til Gamer.no. Men kan kort si at jeg har blitt veldig skuffa etter mange timer med demoen. Det føles ikke som et Civ spill, har seriøse problemer som må patches ASAP, og spesielt brukergrensesnittet er fryktelig dårlig. Virker som de har satset mot konsollmarkedet og "dummet ned" spillet. En del av kompleksiteten er tatt bort.

 

Å gi ut bare gjennom steam er også et dårlig valg.

 

Like city states, hex og en enhet per hex, men det er ikke nok til å holde det gående når problemene er såpass store. Det trenger patcher, ekspansjoner og mods. Men kanskje det er et godt spill om 2 år. Vi får se.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...