Gå til innhold

Gamer.no: Mobilen.no-nyheter?


Anbefalte innlegg

iPhone 4 er lansert

 

Her er alle detaljene om kveldens avsløringer.

iPhoneLes hos Mobilen.no »

 

Jeg bryr meg ikke. Dette er gamer.no, ikke macfagparadise.no eller noe sånt tull. Jeg er her for å lese spillnyheter, ikke tull som dette. Grunnen til at jeg bruker denne nettsiden i tillegg til Tek.no er fordi tek.no har så utrolig mye Apple-møkk på forsiden, sammen med at Gamer.no-artiklene som regel er bedre skrevet enn de fra Spillverket. Selvfølgelig, hvis dere har planer om å spamme ned denne spillsiden (og Facebook-feeden jeg har subscribet til) med mobil- og macfagnyheter ser jeg ikke noen grunn til å fortsette å besøke dette nettstedet.

 

Slutt med dette.

Endret av ArilC
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tiltredes, Apple-onani er det nok av både i riksdekkende aviser og på andre nettsteder.

 

Forhåpentligvis beror dette på en misforståelse om at iPhone-nyheter er interessant for alle, heller enn en veldig gjennomsiktig plan om at disse utenomnyhetene skal sluse lesere fra populære gamer.no videre til mindre populære mobilen.no (uten at jeg vet om mobilen.no egentlig er mindre populær eller ikke).

Lenke til kommentar

Jeg kan ikke uttale meg på vegne av Gamer.no, men sist jeg sjekket (akkurat nå) så har det blitt skrevet en god del artikler om iPhone og/eller iPod Touch. Et kjapt søk på iPhone gir i overkant av 70 artikler, noe som antyder at det er et marked for det.

iPhone og iPod Touch er også, på lik linje som Nintendo DS og PSP, håndholdte enheter som man kan spille på. Det er relevant for mange sett i forhold til demografien til Gamer.no og hvem det er som eier en iPhone eller iPod Touch.

Mobilen, Teknofil og Gamer refererer til hverandre fordi det finnes produkter som går på tvers av de forskjellige kategoriene. At det legges mer vekt på akkurat iPhone enn andre telefoner/gadgets med spillegenskaper synes jeg ikke noe om selv, men det er forståelig mtp. forbrukerbasen og én brukerplattform fordelt på flere titalls millioner enheter.

Lenke til kommentar

Spill til Iphone/Ipod er én ting, generelle nyheter om disse produktene er noe annet. Er noen interesserte i Iphone-nyheter bør de sjekke Mobilen.no istedet for å vente på telefonnyheter på en spillside. Det er sikkert ingen som faktisk forventer å se slike nyheter her, og de som er interesserte bruker sikkert andre sider enn Gamer.no for å lese slike nyheter. Derfor er det ikke nødvendig, og ikke minst helvetes irriterende.

 

Aviser, nettaviser, nyheten på TV, radio.. overalt er det en jævla hype over en helt vanlig telefon. Til og med enkelte moderatorer på diskusjon.no har begynt å slette poster som taler negativt ovenfor Apple. Det er helt jævlig for oss ikke-fanboys, og nå har til og med Gamer.no også begynt med faggotnytt.

Lenke til kommentar
Selvfølgelig, hvis dere har planer om å spamme ned denne spillsiden (og Facebook-feeden jeg har subscribet til) med mobil- og macfagnyheter ser jeg ikke noen grunn til å fortsette å besøke dette nettstedet.

Vi har i ingen planer om å "spamme" Gamer.no med lenker til mobilsaker, og jeg kan faktisk ikke huske sist vi lenket til dem.

 

Men dette er fakta: iPhone er en svært populær og voksende spillplattform, med imponerende stor brukermasse i Norge. Når Apple lanserer en ny telefon syns vi det er helt naturlig å lenke til en informativ sak om det. Over 1100 lesere klikket seg til denne artikkelen fra oss, så det er tydelig at dette er interessant for mange av våre lesere.

 

Når det er sagt: Det er viktig med en fin balansegang på alt vi gjør, og vi setter pris på disse innspillene.

Endret av TST
Lenke til kommentar

Jeg ble også litt overrasket da det dukket opp en iphone-nyhet i Google Reader, fra gamer.no...

Men det står ingenting spillrelatert i den artikkelen. Men det er kanskje ikke så viktig, bare dere får mange "klikk" :)

 

Men dette er fakta: iPhone er en svært populær og voksende spillplattform, med imponerende stor brukermasse i Norge. Når Apple lanserer en ny telefon syns vi det er helt naturlig å lenke til en informativ sak om det.

Da regner jeg med at dere kommer til å dekke WP7, som har Xbox LIVE, like godt? ;)

Lenke til kommentar

Iphone/ipod touch er en av de største håndholdte spillplattformene i dagens marked. Den har for eksempel allered passert psp i omsetning når det gjelder spill, Nintendo gikk også ut tidligere i år og pekte ut apple som sin hovedmotstander i det håndholdte spillmarkedet. En ny apple-telefon er derfor minst like interessant som nintendos nye håndholdt. Apple spiller med andre ord i samme divisjon som Sony og Nintendo, og bør derfor være en naturlig del av alle seriøse spillsider. Andre moblitelefoner kommer ikke i nærheten og er så og si helt uinteressant når det kommer til spilling. Ja til mer iphone-stuff på gamer.no, er mitt ønske.

Endret av Camrot
Lenke til kommentar

Microsoft, med Windows Phone 7, satser hardt på spilling på mobil.

De har allerede lansert Xbox LIVE til WP7, med achievements og online-spilling. Det er også planer om å starte opp en mobildivisjon i Microsoft Games Studios.

Men vi får se om Ballmer er like kul som Guden Jobs på Gamer.no ;)

 

Og mer iphone-stuff? Huff...

Endret av Blackbuck
Lenke til kommentar

Så får man spørre seg selv om det virkelig er formålstjenlig for gamer.no å fokusere på iPhone- og Farmvillestoff - fordi begge to har mange brukere, slik at det potensielle lesertallet blit veldig høyt - i stedet for redaksjonelt stoff rettet mot gamere som ikke trenger et iphone-prefiks for å kunne kalle seg det. Slike "utvidelser av den redaksjonelle spennvidden for å nå et bredere publikum" representerer en type usmaklige markedsstunt som jeg primært assosierer med Edda Media, ikke gamer.no og Mediehuset Digital. Jeg håper det kan forbli sånn i framtiden også.

Lenke til kommentar

Det er en haug av hardcore-spill og høykvalitetsspill på App store også da, å skrive om disse spillene vil ikke gi særlig noe bredere publikum enn hva dagens gamer.no allerede har. Det er akkurat derfor jeg savner mer "iphone-stuff" på gamer.no. Å bande inn farmville i diskusjonen blir nesten bare for dumt, da dette spillet er helt utenfor fokusområdet til gamer.no, i motsetning til hva som er tillfelle med spill på iphone/ipod touch.

 

EDIT: reformulering

Endret av Camrot
Lenke til kommentar

Så det er altså ikke antallet potensielle brukere som er relevant, slik du tidligere mente, men den høye hardcore-faktoren og kvaliteten som avgjør. I så fall må jo også andre spillstøttende systemer for mer enn gjennomsnittlig avanserte telefoner og andre dingser, som f.eks. Android sies å være minst like verdig redaksjonell oppmerksomhet som Apple-plattformer, til tross for at de ikke nødvendigvis har et lite stort antall brukere. Eller mener du at App store generelt både er mer hardcore og leverer høyere kvalitet enn tilsvarende tjenester?

 

Farmville er et strålende eksempel, fordi det er like langt utenfor fokusområdet til gamer.no som småspill til touchdingser burde være - det holder lenge med samleartikler om slike spill en gang i blant, og det er langt derfra til rene mobilnyheter på forsiden av Gamer.no. Verken iphone eller ipod touch er primært spillmaskiner, det er en telefon og en musikkavspiller (samt penisforlengere for trendhorer), og derfor er nyheter om plattformene som sådan uinteressante når de serveres av gamer.no. Mobilnyheter har vi mobilen.no for, Ipodnyheter har vi Teknofil for.

Lenke til kommentar

Skal du bare kverulere og ikke komme med nye argumenter kan du vel så gjerne la være å svare. Iphone/ipod touch er blant de ledende spillplattformene vi har idag, dvs den er helt der opp med DS og PSP både når det gjelder spillkvalitet og variasjon og antall gamere, og fortjener minst like mye dekning som gamer.no gir DS og PSP. Med andre ord har den potensialet for mange lesere skulle gamer.no finne på å satse på dette, som vi slo fast er det antall klikk som er det viktigste for nettaviser. Andre mobiltelefoner stiller fortsatt langt bak på ett eller flere punkter, og da forventer jeg ikke at gamer.no skal dekke disse spillpattformene, selv om jeg selvsagt har ønsker om det også.

 

Ellers, hva du mener touchdingser bør vere er helt urelevant når realitetene er noe helt annet. Farmville er fortsatt en like dårlig sammenlikning som når du nenvte det første gangen, Farmville er bare casual, noe som ikke er tilfelle med Iphone. Fakta er at Apple ligger på andre plass i det håndholdte spillmarkedet med bestselgere som GTA: Chinatown Wars, Final Fantsy, NFS, Football Manager, Prince of Persia, The Sims, FIFA osv i spillbiblioteket for å nevne noen få og kjente spillnavn som ville gått rett inn i hva gamer.no skriver om til vanlig.

Endret av Camrot
Lenke til kommentar

Hvis du skal begynne å dumme deg ut med tåpelige forsøk på hersketeknikker allerede i første linje, så er det kanskje på tide å ta kvelden? At du gjerne vil at telefonen din skal være en ledende spillplattform er vel og bra, men det gjør den ikke til det, samme hvor mange ganger du gjentar det. Når bestselgende spill på andre håndholdte plattformer finner veien til iOS, er det tilsynelatende både noen år for sent og i likevel teknologisk nedstrippede utgaver, som f.eks. Chinatown Wars:

 

The iPhone OS version was released on January 17, 2010. The touchscreen minigame mechanics originally seen in the Nintendo DS version have returned in a similar fashion. The graphics, when compared to the DS and PSP versions, are not cel-shaded like the DS version but lack the ambient lighting and effects seen in the PSP version. An update released on March 28, 2010 added the radio stations that were formerly exclusive to the PSP version. Currently the Iphone OS version contains no multiplayer at all.

- Wikipedia om Chinatown Wars

 

Dersom Apple laget en mikrobølgeovn som i tillegg kunne spille nedstrippede, forsinkede versjoner av spill til andre konsoller, ville du kalt det også en ledende spillplattform? Er noe egentlig ledende i noe som helst når de blir avspist med annenrangs produkter i forhold til de virkelig aktørene?

 

Videre, Farmville er fremdeles en god sammenlikning, nettopp fordi det er casual. Misforståelsen oppstår i det du antar at iPhone er noe annet enn casual, fordi du kan slenge tre-fire spillmerkevarer rundt. I følge bestselgerlisten over spill til iOS, så er det nettopp spill av sorten ur-casual som selger best i App store, uansett hvor mange teknologisk nedstrippede DS- og PSP-spill EA lager budsjettporter av. De øverste plassene holdes av spill som ikke akkurat er kjent for å være tungvektere i undergrunns- og hardcoremiljøene blant spillere: Angry Birds, EA sine sportsspill, Noodle Jump, Fruit Ninja, Finger Physics, Battleship, Skee-Ball, Tetris, Monopol, Scrabble, osv. Det eneste spillet på listen som på en god dag kan passe det du ønsker at alle disse spillene skal være, er Plants vs Zombies, en solid indieproduksjon. Resten er på Farmville-nivå - og fram til iOS-dingser kan skilte med noe mer enn spill som like gjerne kunne hørt hjemme på Facebook, så kan gamer.no holde seg for gode til å hoppe på Apple-vognen.

 

Folk kjøper ikke ipod og iphone som en håndholdt konsoll, men som musikkavspillere og telefoner med muligheter for - blant annet - små spill. Det er veldig tydelig både når det gjelder spillutvalg og hvilke titler som selger.

Endret av Zealuu
Lenke til kommentar

Dette var bedre, nå argumenterer du for deg, i motsetning til det forrige innelgget ditt. :) Men det er helt unødvendig å vri dette om til en fanboyaktig kranglig rundt apple, dette handler kun om at jeg ønsker at gamer.no starter å dekke spill fra App Store.

 

Iphone/ipod touch er på på samme liga som Sony og Nintendo i hånholdtmarkedet, og har allerede passert psp i spillomsetning i USA(Link). Man kan gjerne putte på fanboy-brillene, men slik er nå en gang tallene. Ellers har du rett det er mye casual-spill på App Store, som selvsagt henger sammen med apples kundegruppe og at apple aldri planla å bli så involvert i spillmarkedet som de nå er. Men jeg kan like mye som deg hevde at det er du som tar feil i antagelsen din at iphone/ipod touch ikke er noe mer enn for casual-spilling, for spillene med "god gammeldags hardcore-apell" er det mange av, og de kommer både fra de store utgiverne og indie-utviklere, men sant nok drukner mange av dem i det store havet av utgivelser av mindre interessante spill.

 

Jeg kan ikke skjønne at et ønske om at gamer.no skal skriver mer om slike spill skulle engasjere til så stor motstand som du fremviser. Man skulle tro at den jevne gamer sier "ja takk" til å høre og lese om interessante spill uavhengig av hvilken plattform spillene tilhører, men så feil kan jeg altså ta. Jeg kaller ikke slikt for "apple-bølgen", for meg handler det bare om å få flere artikler om gode spill, og jeg håper aldri gamer.no ser seg "for god" til skrive om interessante og gode spill bare fordi spillet ikke holder til på rett plattform i dine øyner.

Endret av Camrot
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...