Gå til innhold

Spillhøflighet


Din spill høflighet  

204 stemmer

  1. 1. Hvordan oppfører du deg med andre fremmede/venner på spill?

    • Veldig høflig
      91
    • Akkurat passe
      92
    • Slenger med leppa
      14
    • Veldig frekk
      7


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er én viktig grunn til at jeg er så uendelig mye mer glad i single player. Har opp gjennom årene fått mindre og mindre tålmodighet med drittsekker og skrikhalser/syteunger i spill. Er et spill mest (eller utelukkende) multiplayer, så må det være nesten uoppnåelig sinnssykt bra for at jeg skal være interessert.

Lenke til kommentar

Standarden har sunket, helt klart.

Mistanken er riktignok at det ligger mer i den eksplosjonen

online gaming har hatt siden de fleste av oss "eldre" travere

begynnte så smått.

 

Da jeg spillte CS online med 64kbit modem og hang

på serverparken Hellfragger (spesifikt HF #3 Custom) var høflighet

helller en dyd. Ikke det at vi ikke sverta veggene med noen heller

oppfinnsomme gloser, men vi holdt et modikum av vanlig folkeskikk

og respekt.

 

Ganske garantert var de mindre forholdene i miljøet og de sterke

tilknyttningene til spesifike små serverparker på den tiden

en veldig viktig grunn til dette.

 

Uansett, poenget er; jeg har fortsatt inntrykket av at nivået høflighet

fortsatt ligger på samme linje som det engang gjorde. Hos de folkene som var der da online gaming fortsatt var "usosialt".

 

Og sett iforhold til resten av befolkningen i det daglige liv?

Stort sett syns jeg forholdene på nett ligger veldig nært de jeg opplever hver helg på byen. "In Vino...", og alt det der. En følelse av frihet fra ansvar og konsekvens har

man alltids klart å finne et sted.

 

Antar jeg egentlig kunne oppsummert hele posten med.

 

"Gamer: Yo, barkeep. Fill'er up!"

"Internet: One Pan-Galactic Gargle Blaster coming up"

Lenke til kommentar

De som er uhølige når det spilles over nettet er tapere, som gjør alt for å fromme seg selv og sitt eget ego.

De er rett og slett dårlige tapere og oppfører seg deretter når de ikke vinner. Da prøver de så godt de kan å komme godt ut av situasjonen med "æren" i behold, ved å slenge mest mulig dritt. Det verste er at når de vinner oppfører de seg likedann.

Lenke til kommentar

Har møtt på noen jækler i min tid, men for det meste bare de som ikke vil samarbeide og som bare gjør sitt. Burnout Paradise for eksempel, når jeg ville gjøre challenges var det ofte de som bare ville gjøre takedowns. Når disse kom var det riktignok fort kick og blacklist.

 

Men virkelig irriterende var det ikke før PS3'n fikk seg en voicechanger. Når småunger med et toneregister høyere enn det Yma Sumac var i stand til slenger stemmen sin enda en oktav opp blir det helt umulig å høre noe som helst utover en slags piping.

Lenke til kommentar

Flott emne, DagensDag. :)

 

På WoW har det selvfølgelig siden begynnelsen alltid vært en og annen drittsekk, men flerparten visste og oppføre seg.

 

------------

 

Det er trist at man må være så hardhudet for å få noen som helst glede av å spille på nett med fremmede.

 

-------------

 

Ellers er sportslighet for de fleste et fremmedord, men sånn har det vært siden dataspill ble født.

 

--------------

 

Huff, dette ble langt og rørete skrevet, sorry. ><

 

Hehe var ikke rørete i det hele tatt, veldig fin post :)

 

World of Warcraft har man den største spredningen av gamere jeg har sett. Du har 40 år gamle husmødre som er guildledere og 12 åringer som ligger på toppen av dmg lista. Så klart da kan det diskuteres om det er et dårlig spill. Men den diskusjonen tar vi ikke her.

På grunnlag av en stor bruker base får du også møtt en god del forskjellige personligheter. Jeg har selv vært offiser og ledet raid. Du aner ikke hvor mange som gir meg leppe fordi jeg prøver å være rettferdig. Jeg driter i om du gjorde mest dmg men rolla minst, du får uansett ikke lootet.

 

Med hardhudet mener du kanskje tålmodighet? Har flere ganger rage'a noe helt ut av det blå når det har gått for langt over streken. Ikke stolte øyeblikk. German kid rage...

 

Vet nå ikke det med at det aldri har vært spill høflighet, mange spill så var høflighet en selvfølge spesielt med spill hvor det var en del flere eldre brukere. Husker min bror og jeg delte på å spille starcraft over internett og da var det alltid en, GL HF på starten og en GG på slutten. Kanskje til og med litt småprat hvis gamet varte lenge.

 

Fint at så mange likte tråden min. Varmer mitt innsnevra kalde hjerte. Og det ble til og med lagt ut på hovedsida. Sykt. :w00t:

Endret av DagensDag
Lenke til kommentar

Med hardhudet mente jeg at man må ha et ekstra lag hud for å ikke la idiotien gå innpå seg når man omgås folk på nett, at ymse fornærmelser og trusler bare preller av. :)

 

Det lå et svar her en stund fra en WoW'er som passer som hånd i hanske på det jeg kritiserte tidligere men det ser ut til at han har slettet det, synd! Med så mye oppførsel man rett og slett skulle fått pryl for på WoW ville det overraske meg stort om det ikke er en god del av det som stammer fra folk her og. ;)

 

Det var veldig interessant lesning om hvordan han får kick av å hisse opp andre, og at han ikke tar dritt fra noen. Vet ikke om han har innsett selv at det er oppførselen hans online som er helt ute av kontroll som er grunn til at folk reagerer. Skal ikke legge noe mer i dette, liten vits når innlegget hans forsvant.

 

Nuvel. Her er en liten oppsummering av kveldens 2-3 timers onlineøkt:

 

#1 Skoldet av en ubrukelig tank på wow som frika ut over mangel på heals siden paladinen min hadde bortimot null mana (bytte spec til holy når man zoner inn, vips null mana, buffe litt ah nei nå er vi i gang ja.) caps lock "omg shit healer" når han døde, seff! Og joda, jeg sa ifra at jeg trengte noen sekunder for mana pga spec-bytte, før han kjørte i gang.

 

#2 Skjelt huden full av raidleder på wow igjen. etter 3-4 tradechat spams om at raidet hans trengte healere til weekly raid, var jeg frekk nok til å fortelle han at vi trenger ikke healere for å ta ned flame leviathan som var ukens raidquest. Ble seff sparket fra raidet og.

 

#3 Med 6 GL kills igjen for neste unlock på SCAR på MW2 tok det SELVFØLGELIG ikke mer enn en kill før jeg ble kalt en jødisk noobtuber. Deretter ble man selvfølgelig anklaget for å være en camper, selv om jeg jaktet rundt med Scar og knapt sto stille et sekund noe sted. Flottings.

 

#4 Elisabeth truet meg med krig om jeg ikke ga fra meg verdifull teknologi på Civ4 (singleplayer, jeg fikk omsider nok av menneskelig omgang for i kveld)

 

:)

Lenke til kommentar

Jeg har selv merket at i MW2, er det nesten bare drittslengere, hvis du spiller search and destroy eller lignende og får winning kill med et såkalt "noob weapon" kaller alle deg for noob, selv om de ble drept av et såkalt "noob weapon" :p

 

På CSS derimot har jeg merket at om du er på den samme serveren stort sett hele tiden, vil man kunne oppleve at det er noen høflige folk, dog er kanskje dette bare grunnet at man har spilt med de andre før.

Lenke til kommentar

Online gaming har blitt mye mer tilgjengelig de siste årene. De aller første MMO-ene ble som regel spillt av voksne som had tid , kunnskap og penger til å spille online. Nå om dagen er det mye mer tilgjengelig for unge. Det er ikke uvanlig å høre ungdom/barn på langt under 18-års grensen i GTA4 multiplayer.

 

For min egen del så har jeg mistet litt lyst til å spille online, særlig konsollspill. Som nevnt før i tråden så er sjansen for å møte på noen flere ganger eller at det oppstår konsekvenser for dårlig oppførsel minimal.

 

Mye av grunnen til at jeg liker MMORPG-s som WoW så godt er at man i mye større grad kan velge hvem man spiller sammen med. Jeg gjør sjeldent til aldri instances eller raids uten guildies, aller helst så ser jeg at gruppa består av bare guildies.

Lenke til kommentar

Mer konkurransepreget spill nå men tror det er mer internettkulturen generelt som har skylden.

I starten når store onlinespill begynnte som tidlig Quake og Counter-Strike Beta kom ut så var det ingen som angrep hverandre og kalte hverandre nybegynnere. Mye pga vi oppførte oss som vanlig som i virkeligheten.

 

Nå derimot er forum, sosiale nettsteder og chatting ingame så vanlig at folk føler de kan oppføre seg som de vil. Men hjelper å gå fram med et godt eksempel. Om dem er typiske spilleren som kaller folk n00b og nabb og andre idiotiske ting så svarer du dem bare høflig og vanlig.

 

Helt seriøst, dere som skriver 1337-ord og klager om n00btube og alt det der. Det blir bare sett på som latterlig. Det er MANGE av dere.

Særlig i Modern Warfare. "Gidd n00btube da nabb!" Ok jeg kan knive deg like enkelt. Noe jeg gjorde og da ble jeg kalt jævla cheatern00b.

Lenke til kommentar

Ikke spill online med folk du ikke kjenner.

 

Problem løst.

Det er dessverre ikke et realistisk alternativ for alle. Ikke alle har en stappfull venneliste med nok personer til å fylle opp en hel server, men når det er snakk om co-op eller MMOs hvor man er litt færre så er det nesten en selvfølge å spille med folk man kjenner.

 

Jeg har alltid blitt fortalt at man skal være høflig ovenfor folk man ikke kjenner, og jeg finner det naturlig å ta den tankegangen over i online spilling. Jeg har ingenting å tjene på å oppføre meg som en drittsekk, heller tvert i mot.

 

Klart jeg kan bli forbannet over ting, og folk gjør veldig mye rare feil i spill, men jeg ser ingen grunn til å rakke ned på, eller skjelle ut en person som gjør det dårlig. Jeg vet ikke hva årsaken er, kanskje han aldri har spilt spillet før? Kanskje han ikke har så god spillforståelse eller reaksjonsevne? Da er det lurere å komme med tips som gjør personen til en bedre spiller, som igjen tjener hele laget.

 

Jeg spilte en del Counter Strike Source da det var nytt, og jeg sugde for å si det mildt. Jeg ble kalt alt fra homoseksuell til nybegynner, noe som var frustrerende, siden jeg spilte jo ikke dårlig med vilje, jeg prøvde jo mitt beste. Men en dag spilte jeg med en kar som var veldig hyggelig, og han sa "du, ta å juster ned sensitiviteten litt, ta det litt roligere og pek siktet mot toppen av brystregionen". Noen enkle tips kan gjøre store forskjeller.

 

Jeg tror årsaken til at amerikanere oppfattes som mer uhøflig enn andre folk er at for det første så er det et stort land, og har dermed en større andel spillere i de enkelte spillene, og for det andre så har de engelsk som morsmål. Om en franskmann blir forbanna, så gidder han mest sannsynlig ikke å bruke energi på å skjelle deg ut på engelsk.

 

Og ungene i dag banner mer enn før og har en større "gi faen" holdning ("hva skal han gjøre? Slå meg gjennom internett?") som selvsagt spiller inn. Tør påstå at 8 av 10 av de verste på Xbox Live er godt under 17. Nesten så det burde vært separate aldersgrenser på en og flerspiller...

Lenke til kommentar

Norske over 18 er vel så galne så de 14issene i USA og i Europa, vet ikke hvor mange PM jeg har fått fra sutrete norske når jeg eier de i Gears 1 eller MW2 :D

Noen er skikkelig redd for å tape, spesielt mot meg siden jeg er erfaren gamer som har garantert spilt for mye i sitt liv og aldri kommer til å stoppe...

 

Har hatt mange på friendslista mi som har slettet meg fordi nettopp jeg eier de i visse spill og har flere konsoller en bare "helligdommen" X360, helt latterlig....

Endret av Fanboyen
Lenke til kommentar

Spill EverQuest2. Har spilt det i 4 år og aldri opplevd noen som blir sure eller irriterte, selv om du skulle være totalt noob. Beste spillcommunity jeg har vært borti.

 

Noe av grunnen er også at det ikke selges gamecard, og da lukes bort veldig mange datasinte 14-åringer.

Endret av blf
Lenke til kommentar

Får meg virker TF2 som et godt community, vist du spiller på rette serverer.

Og i går spilte eg og en venn med noen boostere (Lar han ene drepe han for og oppnå noe) på MW2. Eg drepte han ene, og da skriver han ene "JONAS ER DU HELT CP!? JÆVLA HOMOFILE SATAN". Eg trodde han ble jaget av han andre så eg skulle hjelpe han :rolleyes:

Endret av (FG)Jonas
Lenke til kommentar

Får meg virker TF2 som et godt community, vist du spiller på rette serverer.

Og i går spilte eg og en venn med noen boostere (Lar han ene drepe han for og oppnå noe) på MW2. Eg drepte han ene, og da skriver han ene "JONAS ER DU HELT CP!? JÆVLA HOMOFILE SATAN". Eg trodde han ble jaget av han andre så eg skulle hjelpe han :rolleyes:

 

Bra. Man SKAL ødelegge for boostere

Lenke til kommentar

Slenger inn et lite punkt som jeg ser ikke har blitt tatt opp. Og det er det med at aldersgrenser ikke blir opprettholdt. Bare på denne tråden har vi nå fått flere eksempler på det. Jeg er også et eksempel her. Jeg spilte Gears of War som er 18+ aldersgrense når jeg var 13-14 år. Da kan jeg ærlig si at jeg oppførte meg ofte som en fjortiss. Altså ganske dårlig, men i forhold til de verste i dag er det ingenting. Snakker ikke om å gjøre ting mindre tilgjengelig for folket men heller at den gitte aldersgrensen (som ofte ikke stemmer i det hele tatt) ble fulgt.

 

Tror dere da at hvis aldersgrensen ble opprettholdt ville man kanskje fått et mer stabilt spill miljø? At hvis man spilte med sine jevnaldrende så ville også oppførselen forandre seg gradvis? :huh:

 

Jeg tror i alle fall dette ville gjort de eldre gamerne tilfredsstilte. De yngre ville holdt pusten til foreldrene bukka under å kjøpte spillet uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...