Gå til innhold

Usunt(?) forhold til spill.


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Dette innlegget handler om spill som får deg "litt" i overkant hektet.

Grunnen til at jeg skriver dette er fordi det nettopp har skjedd meg igjen, noe som skjedde meg både med Red Alert og Age of Empires 2.

Det som skjer, for dere som måtte lure, er at jeg tar meg selv i å tenke taktikker, strategier osv uten å være klar

over det. Om jeg foreksempel er på jobb, og driver med noe, så kan jeg plutselig våkne opp fra en "transe".

En "transe" full av ønsketenkninger og ønskesituasjoner man kunne havnet i, i disse spillene.

 

Som jeg nevnte tidligere, så har det skjedd igjen. Men denne gangen var det ikke av et strategi-spill på PC.

Denne gangen var det FIFA 10 på PS3 (og forsåvidt xbox 360 også, siden turneringene jeg og kompiser har, blir spilt hos en med xbox 360)

som greide å få meg i overkant hektet.

Rett som det er tar jeg meg selv i å se for meg drømmemål- og angrep når jeg egentlig skulle ha drevet med noe helt annet.

Selv om jeg har hatt spillet siden det kom ut i oktober i fjor,

er fortsatt det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra jobb - å fyre opp et spill eller to før jeg begynner å tenke på middag og andre ting.

 

 

Flere som får sånne litt "syke" forhold til spill?

Og hva tror dere grunnen til det kan være?

For jeg har da spilt bra spill som ikke har gitt meg samme "effekten" også.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skjer ganske ofte hos meg. Spesielt med tanke på rollespill. Det "sykeste" forholdet jeg har hatt til et spill, må ha vært med Gothic 3. Hver dag spilte jeg farlig mange timer i strekk, og når jeg ikke spilte gjorde jeg litt sånn som deg. Jeg begynte å tenke på det neste steget i spillet, og satt ofte å dagdrømte om at jeg skulle finne en stor by med masse quester eller en kiste med god loot osv...

 

Det skjer sjeldent med strategispill, men rollespill, og også "open world"-spill(husker ikke hva sjangeren het) vekker den lille oppdageren i meg, og det eneste jeg vil gjøre er å synke mer og mer inn i denne nye, og spennende verden. Jeg bare kjører på for å se hva som er rundt det neste hjørnet, og det hjørnet etter det. Spill som skaper slik følelse er som nevnt Gothic 3, men også Fallout 3, Mass Effect spillene og Dragon age: Origins.

 

Tror ikke det er en spesielt dyp grunn til hvorfor det er slik. Det er vel bare nytt, spennende og utrolig gøyt. Man vil rett og slett ikke gjøre noe annet enn å spille.

 

Liker egentlig ikke å bli så hektet, for det som ofte skjer er at jeg kjører gjennom spillet på altfor kort tid.

Lenke til kommentar

Dette skjer ofte. Tenker ofte hva som skal gjøres i spillet når jeg endelig kommer hjem og kan spille i fred og ro. Føler det tar litt overhånd når jeg er med venner og ikke får med meg hva som skjer fordi jeg planlegger hvordan jeg skal komme meg videre osv i spill. Men alt i alt så er det jo bare koselig :)

Lenke til kommentar

Vet ikke om det kan kalles sykt egentlig, det forholdet jeg har til enkelte spill. Etter svært mange timer i Oblivion begynte jeg etterhvert å tenke meg at jeg var i Cyrodiil. Jeg tok ting svært personlig og var svært seriøs i mitt arbeid. Når jeg ikke spilte, tenkte jeg at jeg spilte. Når jeg sov drømte jeg at jeg spilte, eller at jeg faktisk var i den verdenen. En gang åpnet jeg kjøleskapet og fikk se en boks med poteter, tenkte jeg med en gang: "Hvor er min Mortar & Pestle? Jeg kan bruke de potetene til å lage noen potions jeg kan selge. Jeg trenger noen Septims..."

 

Jeg sitter også ofte og filosoferer over ting som skjer i spill. Hvorfor folk gjør som de gjør og sånt. Jeg sitter også ofte og grubler ut ting jeg skal prøve og hva jeg skal gjøre i situasjoner jeg kommer opp i og hvordan jeg skal håndtere situasjonen.

Endret av Cloudemyx
Lenke til kommentar

Det hender vel at jeg har dagdrømt om flerspillertaktikker til Halo 2, men utenom det er det sjeldent jeg opplever det som blir skrevet over her. Det er heller ikke så ofte jeg spille Halo 2 om dagen, så det skjer naturlig nok ikke så ofte. :p

 

Jeg tenker det at jeg går på samme trinn og skole som Erik her på forumet, som tilsier det. Når man er flere er det mulig å diskutere fremfor å reflektere alene, og det er ikke så rent få ganger vi blir sittende å diskutere spill og/eller spillrelaterte ting.

Lenke til kommentar

Sykt Cloud.... :D :D Og ja jeg har hatt mange perioder av livet mitt hvor jeg har bare levd for å spilt. CS 1.6, WoW og GoW på 360 var de tre spillene hvor jeg kunne spille to sifra timer om dagen. Og nei det var ikke hyggelig når jeg tenker over det <_< .

 

Bivirkninger for meg er at jeg mister all sosial intelligens. Jeg spøker om ting som bare jeg skjønner meg på og som mine IRL kompiser bare rister på hodet av. Det med fysisk form har jeg aldri tenkt på siden jeg har alltid vært i dårlig form, men man blir skikkelig dvask av å bare ligge inne å råtne.

 

World of Warcraft var vel det spillet som holdt meg inne mest på grunn av andre folk. Man ville alltid bli med på raid for å få bedre gear og ikke henge etter. Selv om man ikke helt hadde lyst innimellom. HINT: Bare slutt. Er totalt waste of time :rolleyes:

Lenke til kommentar

Hmm... husker jeg spilte så mye Tetris at jeg hadde mareritt om det da jeg var ca 10.

 

Jeg brukte også sykt mye tid på ADOM en periode på videregående. Det var så ille at jeg drev å printet ut strategi-guider og satt å leste i timene og fabulerte om hvordan jeg måtte gå frem for å gjøre forskjellige oppdrag.

Det hele gikk ganske fort over da jeg etter et par måneder greide å få en character helt frem til Kaosporten uten å save-scumme, tok på Kaoskronen, åpnet porten og gikk inn.

Og ble slaktet av Kaosguden fordi jeg hadde glemt å ta med Kaosamuletten.

Jeg gadd liksom ikke å prøve mer da.

 

Utover det så har jeg ikke blitt så spesielt hektet av noen spill. Jeg har spilt en del i overkant mye kanskje, men ikke sånn at det har begynt å gå utover det "virkelige" livet mitt (men unntak av en del søvnunderskudd).

Lenke til kommentar

Haha, du er en "devoted gamer" Cloud :D

Selv opplever jeg fenomenet OP snakker om nå for tiden. Jeg har nettopp begynt å spille EVE Online, og jeg tar meg selv i å tenke på fremtiden i spillet rimelig ofte.

 

De spillene som pleier å gjøre at jeg går rundt og tenker på dem er vel uten unntak vestlige RPG / MMO's (Dragon Age, Oblivion etc. og World of Warcraft, EVE etc.)

Hvorfor akkurat de spillene? Vel, jeg tror det har en sammenheng med at alle disse spillene jeg har nevnt nå har veldig stor valgfrihet.

I et spill der du er låst til en bestemt "retning" er det jo ikke noe spesielt å tenke over, men i disse gigantiske, åpne spillene er det så mye forskjellig heftige ting du kan gjøre at du ikke klarer å slutte å tenke på det.

Endret av Error
Lenke til kommentar

Vet ikke hva du legger i ordet transe, men har da skjedd en del ganger at jeg har dagdrømt om noen spill. Da gjerne hvis det et spill jeg har spilt den siste perioden/ har hatt lyst til å spille det. Skjer spesielt ofte under forelesninger :p

 

Tror ikke at det er det at jeg har spilt det veldig mye (kan være snakk om spill jeg spilte 2-3 timer forrige uke), men mer det at jeg er ganske interessert i spill. Hender også at jeg drømmer om det, men da blandes spillverden ofte inn i en annen drøm.

 

Det gjelder forsåvidt for alle type spill, fra Settlers, til Transport Tycoon og CoD.

Lenke til kommentar

Hele tiden, en av de mest irriterende var da jeg i perioder begynte å spille hjernetetris konstant. Skoletimene var fylt opp med kjedelige leksjoner så jeg satt og spilte tetris nesten hver dag med mindre det var noe viktig, spesielt norsk timene var tetris, tetris og tetris.

 

Etterhvert kom det seg i hjernen og når jeg ikke spilte tenkte jeg på hvordan jeg skulle plassere brikkene, og at de forsvant om jeg gjorde det på riktig måte, akkurat som vanlig tetris. Smått irriterende å sitte å ufrivilig tenke på tetris dag etter dag etter en økt med tetris.

 

Er nok langt ifra den eneste som har fått tetris på hjernen selv når jeg er vekke fra pcen tenker jeg.

Lenke til kommentar

Jeg må også innrømme at jeg tenker veldig mye på spill på jobben... :)

Hahaha jeg ler så jeg sprekker. :lol:

 

Kan ikke si jeg kjenner meg så veldig igjen i det trådstarter snakker om. Ikke nå lenger i alle fall. Har jo ikke akkurat hatt mangel på fantasi i oppveksten, så det har blitt en del ganger hvor jeg har forestilt meg at jeg var en del av verdenen i spillet. Ganske mye faktisk, når jeg tenker over det. :)

Lenke til kommentar

Dette skjer relativt ofte hos meg. Hvertfall hvis jeg er inne i en Civ4 fase. Når AC2 var ute brukte jeg mye tid på å lese om renessansen og tilhørende historiske personer. Nå har jeg ikke spilt Bioshock 2 enda, men jeg regner med at jeg kommer til å se på mye art deco kunst og steampunk, slik som jeg gjorde da eneren var ny.

Det "verste" var vel da jeg spilte WoW aktivt. Da drømte jeg stort sett om WoW hver natt. Men det ble jo kar av meg for det. Ingen skal komme her å si at spill er usunt. Tvert imot.

Lenke til kommentar

Må nok innrømme at eg driv med dette sjølv. I varierande grad, men det går vel sjeldant ein arbeidsdag utan at eg på eit eller anna vis klikkar hjernen inn på spel-kanalen i staden for jobb. I små dosar trur eg det er bra med litt mental avkobling, men det kan jo bli mykje i ny og ne.

 

Det har òg hendt meg at eg har hatt draumar om spel. Første gongen var i ein intensiv periode med Heroes of Might and Magic for mange år sidan. Det var ganske slitsomt.

 

Nyleg tok Team Fortress 2 over draumeland. Det var meir underhaldande.

Lenke til kommentar

Får mye av dette på mitt verste. Left 4 Dead for eksempel. Da demoen kom ut spilte jeg i utallige timer. Jeg sov veldig urolig om natten da jeg drømte om zombier og gjorde bevegelsen som du gjør når du skubber zombiene vekk. Og hver gang jeg så en ståldør på jobb tenkte jeg - saferoom!.

 

Skjer også nå og da når jeg sitter og jobber at jeg kommer på taktikker i spill jeg spiller mye for tiden. Betyr bare at du dagdrømmer. Ingen sykdom det. Alle gjør det, bare i forskjellige former.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...