Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har det siste året fått sansen for å gå skirenn, og gikk blant annet Birken for første gang i år - ikke på noen tid å snakke om, men gjennomførte i alle fall. For å forberede meg bedre til neste år har jeg lurt på å kjøpe meg rulleski, for å være i best mulig lanrennsform når vinteren kommer, da jeg synes løping blir kjedelig i lengden. Har dere noen tips angående fine steder å trene rulleski i Oslo-området, gjerne både nær marka og mer "sentrumsnært"? Jeg er engstelig for nedoverbakker, så kunne tenke meg lange flate strekninger, men også bakker for intervaller f.eks(hvor jeg kan gå ned igjen...)

I tillegg; har dere noen gode tips for hvordan jeg skal legge opp rulleskitreningen? Jeg trener normalt ca 4-5 ganger i uken, men nå mest en blanding mellom styrke og ulike utholdenhetsøkter på Elixia. Noe løping og sykling blir det også ute, og til høsten blir det intervalløping i motbakke.

 

Les saken her

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Begynte med rulleski i år. Kjøpte Pro Ski med Vario system, noe som gjorde at jeg ble tryggere i nedoverbakke. Anbefaler Frognerparken-Smestad-Hoveseter-Bogstad-Ankerv-Hoveseter-Smestad-Fparken, som er på ca 15km, i begynnelsen. For det meste er det god sykkelsti/fortau. Pleier å stille inn Vario systemet fra Hoveseter til Frognerparken. Da får man litt ekstra mostand samt kan man fokusere mer på teknikk enn ploging.

 

Splitter ny asfalt ut i Maridalen kan anbefales. Veien ut til Sørkedalen er ujevn mange steder, men greit når man har fått teknikken til å sitte. Olav Bullsvei-Gjøkbakken-Soria Moria-Tryvann er en favorit blant mange, særlig for de som kjøre intervaller. Det er ca 400m med stigning. Pass på dumpen ved Murstad/Voksenkollen. Anbefaler at man enten stille in Vario på maks, tar av skiene eller bruke skøytesko for å mestre denne bakken. Forresten er skøytesko bra i begynnelsen da man får økt stabilitet. Man kan også vurdere albu/knebeskyttelse i begynnelsen hvis man er utrygg.

 

Man kan øve mye på rulleski. Ikke være redd for å ødelegge frasparket. En god startstilling fikser det meste har jeg hørt. Etterhvert når man føle tryggere på rulleski, anbefaler jeg at man gå en del uten staver. Er litt spent å se hvordan overgangen blir til ski for første gangen. Thomas Henriksen fra TUB har skrevet noe om dette faktisk i dag. Selv for en elit skiløper er denne overgangen ikke helt "smertefritt". Fokus på det grunnleggende tidlig i sesongen ser ut til å fikse teknikken på snøen.

 

Kan også nevne at stavene bør ikke være for lange. Samme lengden som om vinteren er regelen, ellers risikere man RSI. Viktig også å ha med gode pigg, særlig nå at det er våt ute.

 

Husk refleksvest/lys. Viktig at man er synlig selv om man er på sykkelsti/fortau. De fleste bilister forstår ikke at man ikke kan bråstoppe. Anbefaler at man tar en økt tidlig på formiddagen før de fleste bilister har stått opp. Forskjellen kan være at man møte bare 10-20 biler istedenfor 100-200 i ettermiddag (ut i Sørkedalen).

 

Lykke til!

Engelski

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...