Gå til innhold

8-Bit Beading


Anbefalte innlegg

Hama har 52 forskjellige farger, mener jeg å huske. Jeg kjøper stort sett perlene mine på Panduro eller Brio. Men disse to foretningene har ikke alle fargene. Når jeg trenger andre farger går jeg til en hobbyforetning som kun er i Ski (Akershus). Denne butikken kan bestille alle fargene, men det er noen kroner ekstra per pakke (19,- per pakke ala 1k, i motsetning til 16,- hos Panduro).

 

Nå er det nok andre butikker som også har alle fargene. Men jeg tok kontakt med grossisten i Norge for å finne en forhandler som selger alle fargene, og de henviste meg til denne butikken da den var nærmest meg. Så jeg aner ikke om noen andre.

 

Angående Panduro. De har begynt å ta inn et annet slag med perler (i tillegg til Hama perlene), Photopearls(beads?). Dette er veldig spennende farger, da jeg tror de har færre farger, men flere nyanser. Spesielt grønn. Mørkegrønn er noe jeg savner fra Hama. Dog, det som er viktig å legge merke til, er at Photopearls har en langt høyere smeltetemperatur enn Hama perlene. Noe som gjør ting litt mer vanskelig da skal man stryke. Det krever en nøysommelighet som jeg enda ikke har tilegnet meg.

 

Ellers angående farger, så velger jeg de fargene som er nærmest i de bildene jeg vil legge. Eller så bytter jeg ut litt farger så det blir lettere. F. eks. Sonic figuren har egentlig tre, fire forskjellige nyanser med grå. Men jeg har bare en gråfarge. Så jeg byttet den mørkeste nyansen med sort, den lyseste med hvit, og brukte sølv som mørkegrå. Og jeg syns resultatet ble ganske bra. Dette er ting man bare må prøve ut.

 

Som Eplefe, henger jeg bare opp figurene med tykk dobbeltsidig teip. Men jeg må nok finne på noe annet med de større da Lil'Mac har falt ned. Kompisen min spikret faktisk Sonic opp på veggen. Fungerte som bare det. Faktisk har jeg testet ut noe nytt også.

 

 

Guybrush.jpg

 

 

Her har jeg lagd en ramme, lagt figuren inni og dekket hele figuren med epoxy plast. Ganske stilig effekt, men jeg må nok være litt mer forsiktig så det ikke kommer til like mye forurensinger. Store sjanser for at jeg begynner å gjøre dette, da resultatet kan bli ganske bra, så fremt tiden tillater det.

 

Du får legge ut bilder av det du perler her, så kan vi se på hva du også holder på med. Det er morsomt å se hva andre gjør.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 måneder senere...

Det tok altfor mange timer (dager/uker), men jeg er endelig ferdig. Håper dette faller i smak.

 

 

Tror ikke jeg gjør dette igjen i nærmest framtid. Men kanskje noen av dere blir litt inspirert til å gjøre noe? ;)

 

Det var jo superkult :D Jeg hadde virkelig aldri hatt tålmodigheten til å gjøre noe sånt (hadde ikke hatt tålmodighet til å lage et lite bilde en gang :whistle:)

Endret av Error
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg sitter på min sedvanlige surferunde og kommer over dette!

Shaky dy begynner og bli populær!

Se hva vi fant på internett artikkel (nettavisen)

 

Næh, så stilig!! Var det derfor det plutselig var 3000 views i løpet av to dager?

Veldig moro. Må nesten lage en video til da. Så fort jeg får "litt" tid igjen da, selvfølgelig.

 

Hehe, dette var veldig moro, nå ble jeg veldig glad. Takk Nøtte.

Lenke til kommentar

Det tok altfor mange timer (dager/uker), men jeg er endelig ferdig. Håper dette faller i smak.

 

 

Tror ikke jeg gjør dette igjen i nærmest framtid. Men kanskje noen av dere blir litt inspirert til å gjøre noe? ;)

 

Holy fucking shit! Det der var skikkelg bra jobbet! Har kke prøvd meg på noe 8-bit greier, men har prøvd meg på noen små, enkle saker - og jeg synes egentlig det er nok. Så all respekt til deg for at du har klart det der - for det var ikke gjort på en kveld kan jeg se :p

Lenke til kommentar

Joda, jeg brukte noen timer på dette. Men du trenger jo ikke å skyte så høy som dette, det er jo en masse mindre 8- og 16-bit figurer som man kan perle. Bare ta en titt på noen av de bildene jeg har lagt ut her. Der er det jo figurer som tar alt fra 30 min. til flere dager, mao. mange muligheter for litt rask nerdekunst.

 

Også når du har perlet en figur eller to, så tar du et bilde og legger ut her ;) Alltid moro å få andre ut på perlekjøret.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takker for fine kommentarer. Hadde tenkt å få lagd noe mer til nå, men det er deleksamner og labrapporter og oppgaver og dansende nisser og en masse annet som har foregått de siste ukene. Tiden har egentlig ikke strekt til. Men skal nok få ordne noe mer nå som påsken snart kommer.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...
  • 3 måneder senere...
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...