Gå til innhold

Generell diskusjon om bøker og alt som har med dem å gjøre!



Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

noen som vet om en bra nettside som faktisk greier å få med beskrivelsen av boka på nettet? eneste jeg vet om i norge er capris og outland.no og sjeldent at jeg ser beskrivelsen av boka jeg er intresert i på dems sider, f.eks. snublet over The Summoning av Kelley Armstrong som så intresang ut på coveret men ville jo gjerne lese beskrivelsen men hverken outland eller capris har den...

Skulle ønske de ikke skal legge ned outland butikken i drammen :( ingen steder å browse litt i bøker lenger :cry:

Lenke til kommentar

er som regel greit nok å finne en eller annen review eller beskrivelse noen andre steder på nettet, det er bare irriterenes å måtte finne fram f.eks. wikipedia og søke fram boka der, og der står jo mer eller mindre oppsummering av hele boka og ikke kun beskrivelsen som står bak på boka som regel <_<

Lenke til kommentar

Har begynt å lese Dune (kindle fungerer overraskende bra, bruker mamma sin) og den er like fantastisk som jeg husket!

 

Hvis du har lyst til å lese en litt annerledes sci-fi bok så er den sterkt anbefalt (og som alltid er den best på engelsk, lese bøker oversatt til norsk er fy-fy)

Lenke til kommentar
lese bøker oversatt til norsk er fy-fy

agreed :D

 

Driver å leser en sci-fi bok selv for tiden, Xeelee an omnibus(tre bøker i en, hver bok har egen tittel) av Stephen Baxter.

Har sett litt på Dune nå og da men har aldri gått så langt som å kjøpe, har sett Dune 2000 filmen(tror det var det den het) som er ca 4 og en halv time lang tre ganger tror jeg, bra film!

Lenke til kommentar

Tja, Dune som nevnt er sci-fi, men det er ikke så mye roboter/space-travel/tekonlogi at det gjør noe. Heller mer mot fremtidig fantasy.

 

Er vel uansett alltid en god ting å lese ting fra andre sjangre enn du er vant til, for å få med deg mer. Og nå er jo begge deler sci-fi, så burde ikke være et så veldig stort steg.

 

EDIT: Konseptet: Toto – Prologue

Endret av Error
Lenke til kommentar

Ja, for all del, jeg leser mange forskjellige sjangere.. Leste nettopp ferdig The Lost Symbol av Dan Brown, The 4 Hour Workweek av Timothy Ferriss, Sh*t My Dad Says av Justin Halpern og holder på med The Dawn Patrol av Don Winslow. Er også veldig glad i Stockholm Noir serien til Jens Lapidus.

 

Fikk bare skikkelig lyst til å lese noe deilig sci-fi ;)

Lenke til kommentar

Ja, for all del, jeg leser mange forskjellige sjangere.. Leste nettopp ferdig The Lost Symbol av Dan Brown, The 4 Hour Workweek av Timothy Ferriss, Sh*t My Dad Says av Justin Halpern og holder på med The Dawn Patrol av Don Winslow. Er også veldig glad i Stockholm Noir serien til Jens Lapidus.

 

Fikk bare skikkelig lyst til å lese noe deilig sci-fi ;)

Ender's Game av Orson Scott Card er en knall sci-fi bok synes jeg er en "må leses" bok hvis du liker sci-fi, og The Gap Cycle bøkene av Stephen R. Donaldson er jo utrolige bra bøker, kan absolutt anbefales.

Kan vel også anbefale Xeelee serien av stephen baxter, er ikke helt ferdig med den enda men ikke så mye igjen nå :p

Endret av Chronilus
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-127711

Ble ferdig med Dagfinn Enerly: Livet Etter Skaden, for ikke så veldig lenge siden. Den var kort og fin, og veldig inspirerende. Falt en tåre eller to under lesningen, og da jeg var ferdig med den, ble hjertet varmt og fint. Anbefales!

Lenke til kommentar

Er ferdig med Dune nå (er bare appendikser igjen, der det står om litt random ting som ikke har noe med historien å gjøre) og så finner jeg plutselig ut at det jeg trodde var kun en bok egentlig er en serie på 6 bøker :p

 

Men, jeg er glad for det jeg, for originalboken er fantastisk god!

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Ser ut som neste boka i The Wheel of Time serien kommer ut 2.November 2010 Wikipedia

 

Pluss at jeg ser at han har fått gitt ut en bok til som er starten på en lang serie. Boken heter The Way of Kings og er første boken i serien The Stormlight Archive.

 

Og fra wikipedia og dømme så kommer den til å være på ca 10 bøker

 

The Way of Kings is an epic fantasy novel by Brandon Sanderson that was released on August 31, 2010 by Tor Books.[1] It is the first volume in a planned multi-novel (plotted to require ten books to complete)[2] series called The Stormlight Archive.[3]

 

Har nå bestilt The Way of Kings og ser fram til å lese dem, har alltid likt bøkene til Sanderson veldig godt :)

 

Bestilte også forsåvidt bok nummer 4,5,6 og 7 i Steven Eriksons Malazan Book of The Fallen serie.

 

Ser fram til å lese alt sammen :)

Gleder meg VELDIG til neste bok av The Wheel of Time serien også :D

 

Edit: Kan forresten lese litt av starten til Way of Kings Her

Endret av Chronilus
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Gaiman er kos <3 Har til nå lest Neverwhere (hans klart beste imo), Stardust og The Graveyard Boy (var vel det den het?) av han. I tillegg holder jeg på med American Gods. Tatt en liten pause etter bok fire i Dune-serien, men tenker at jeg skal lese de to siste om ikke så alt for lenge.

 

Etter det er planen å gyve løs på A song of ice and fire. Har ikke lest den typen "tunge romaner" siden Wheel of Time for en god stund tilbake, så skal nok klare å komme meg gjennom. Hører jo at den er fryktelig bra.

 

Har også vurdert Lovecraft, men tror det blir litt for sært for min smak.

 

Edit: Da er også ny en poll oppe, men som vanlig gjør jeg et eller annet galt, og svarene blir hengende igjen fra forrige poll.

Har rapportert tråden, og en snill moderator ordner nok raskt opp i detl Da må dere stemme på nytt!

Endret av Error
Lenke til kommentar

The Graveyard Book, heter den. Jeg har lest... Vel, fryktelig mye, men favorittene mine er Anansi Boys, Neverwhere, Coraline og Smoke&Mirrors, tror jeg. Jo, også Sandman, selvsagt. American Gods er og strålende. Jeg fangirler ham så brutalt, det er herlig å like en forfatter som fremdeles lever.

Lenke til kommentar

Siden mister Error her har begynt å reklamere for tråden så får jeg vel joine.

 

Selv var jeg en stor tilhenger av såkalt fantasy, helst satt til middelalderen. I de siste årene har jeg fått mer og mer sansen samfunnskritiske bøker og historier som trekker enn menneskets psyke og reaksjoner i en større grad.

 

Og akkurat nå holder jeg på med TWD (jada, det er en tegneserie).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...