Gå til innhold

Nintendo DSi til Europa


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan ikke helt si jeg ser poenget med DSi fremfor DS. Har aldri helt skjønt hvorfor alle duppeditter mellom himmel og jord skal ha kamera og nettilgang.

Og større skjerm? Det er en håndholdt spillmaskin. Vil man ha større skjerm setter man seg ned foran flatskjermen i stua.

Batterilevetiden er noe av det viktigste på en håndholdt for min del, så at denne blir lavere er jo dumt.

Man bruker jo som regel en håndholdt når man er på farten uten et strømuttak tilgjengelig.

 

Jeg er nå i hvert fall fornøyd med DSen jeg har. Liten og nett. Perfekt for å spille kabal mens man venter på flyavganger. :)

 

Wohoo. Har aldri vært den første til å svare før. Ikke så utrolig som jeg trodde det ville være men. :p

Lenke til kommentar

Skal skaffe meg en straks den kommer. Blir en svart tenker jeg da min DS Lite er hvit. Ser fram til mye rart på DSiWare. Skal være et WariWare-aktig spill der, som jeg håper også kommer hit. Men dumt at man må gjøre som på Wii angående minnet. Litt mer forståelig på en bærbar riktignok.

 

At spill blir regionlåst er litt synd. Dette kommer sikkert på grunn av DSiWare. Kanskje blir det nedlastbart innhold til DSi.

Lenke til kommentar
Nintendo er faen meg ræva. Hva skal vi med en sånn sak for da? Kamera, hallo? På bekostning av masse andre funksjoner? For noe tull.

Er GBA-spilleren og 1-2 timer med batteritid virkelig "masse andre funksjoner"? Med DSi får man:

 

2 kameraer

Innebygd flashminne samt en slot for sd-kort

Større skjermer og mindre størrelse på selve DSi'en.

MP3-spiller

Internet browser

DSiWare(mulighet til å laste ned spill til DSi)

Andre små forbedringer som f. eks at man kan skifte spill uten å slå av DSi'en eller at man kan justere lysstyrken mens man er inne i et spill.

 

Kan for øvrig nevne at DSi har sterkere hardware enn DS Lite/DS fat. Det blir spennende å se hvordan de DSi-eksklusive spillene vil benytte seg av hardwaren. :)

 

Gleder meg til den kommer jeg. Det virker som om den er en veldig bra oppgradering.

Lenke til kommentar

Joachim: Den kommer til USA 5. april, den kommer altså først til Europa, ikke USA. I artikkelen står det at den kommer hit to dager etter den amerikanske lanseringen. Det blir litt feil.

 

Noen som vet hvordan dette med lagring vil fungere? Kan du lagre spillene direkte til SD kortet og spille de av derfra? Eller må de kopieres over til internminne først, slik som på Wii? Støtter den kort på over 2 GB?

Endret av LucarioX
Lenke til kommentar

Virker som bare det interne minnet kan brukes til å lagre spill og data man laster ned (sin ned Wii). SD-kort er nok bare til musikkfiler og annet innhold.

 

edit: Har ikke funnet noe info om hvor stort SD-kort man kan bruke. Står at den støtter SD som da er opp til 4GB. Men om det er slik som med Wii vet jeg ikke (2GB).

 

Men her er litt spesifikasjoner.

 

  • CPUs: Two ARM processors. The main processor is an ARM9 clocked at 132MHz, a significant upgrade from the original 67MHz ARM9 processor that was in the DS and DS Lite. The co-processor is the same as the previous generations, a 33MHz ARM7 processor.
  • RAM: 16 MB of RAM (four times more than previous models)
  • Storage: 256 MB of internal Flash memory[30]
  • Wireless: 802.11 internal wireless connectivity

http://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo_DSi

Endret av TCi
Lenke til kommentar

Jeg føler at spillsystemprodusentene, driter oss forbrukerne på nesa, gang på gang.

 

Som en stor fan av Nintendos produkter, bestilte jeg Nintendo DS via Spiderman, for å motta maskinen et halvt år før andre i Europa. Dette vil si at jeg har den eldste versjonen av DS - den store, tunge, med dårlig skjerm. I stedet for å lansere en helt ny spillmaskin, velger de heller å relansere en noe oppdatert versjon av den allerede utgitte DS-en.

 

Det er mange av oss som vil være tidligst ute, og betaler derfor gode penger for å få et nytt og bra produkt. Hadde Nintendo valgt å lansere et helt nytt system etter noen år, vil vi fanboyene bytte ut det gamle systemet, mot det nye. Det betyr at vi som betaler for videreutvikling av det eksisterende produktet sitter igjen med et utdatert og "dårlig" produkt, slik at tvilerene kan få et bedre og billigere et. Dette synes jeg er direkte dårlig gjort av spillsystemprodusentene. Greit at det er taktisk, dog dårlig mot oss.

 

MS gjorde akkurat det samme med Xbox 360, hvor jeg nå sitter med en Xbox 360 Pro /m 20GB HDD og komponentkabel. Nintendo gjorde det samme med Gameboy --> Gameboy Pocket og SEGA gjorde det samme med Sega Masterdrive --> Masterdrive II.

 

Dette er for dårlig!

Lenke til kommentar
Er GBA-spilleren og 1-2 timer med batteritid virkelig "masse andre funksjoner"?

Nei, men det er absolutt viktig funksjoner for mange av oss, det vil jeg påstå.

 

Kan ikke si jeg jubler over at GBA-kompatibiliteten er fjernet, eller over at batteriet ikke lever like lenge som hos DS Lite. Jeg er en av de som fortsatt spiller GBA-spill i ny og ne, og dette gjør jeg på DS Lite. Et «middels godt» digitalkamera og innebygd nettleser veier i mine øyne ikke opp for det nevnte tapet av funksjonalitet. Dog må jeg innrømme at ideen om nedlastbare spill ikke er dårlig. Følger spent med videre på dette punktet.

Lenke til kommentar
MS gjorde akkurat det samme med Xbox 360, hvor jeg nå sitter med en Xbox 360 Pro /m 20GB HDD og komponentkabel.

Det gjør jeg også, men såvidt jeg vet, har jeg ikke gått glipp av noe som helst av funksjonalitet, sett bort ifra en HDMI-port som jeg ikke trenger, og en svær harddisk jeg ikke har nok innhold til å fylle. Akkurat det samme er det med nye DSi slik jeg ser det: Små justeringer, men ingenting som gjør at man som DS/DS Lite-eier trenger å føle seg trampet på.

Lenke til kommentar
Er GBA-spilleren og 1-2 timer med batteritid virkelig "masse andre funksjoner"?

Nei, men det er absolutt viktig funksjoner for mange av oss, det vil jeg påstå.

Det er klart at det er et stort tap, det vil jeg ikke protestere mot. Jeg ville bare få frem at endringen ikke er så dramatisk som This is David fikk den til å virke.

 

Jeg synes egentlig at DS har fått nok spill til å stå på egne bein nå. Det er synd at jeg ikke vil få spilt Minish Cap eller Golden Sun på DSi, men DS har opparbeidet seg et solid spillbibliotek. Og med spill som Mario & Luigi 3, Scribblenauts, GTA, Final Fantasy, Kingdom Hearts og Dragon Quest på vei, så tror jeg nok at maskinen vil klare å holde meg opptatt en god stund fremover også. :)

Lenke til kommentar
Sikkert et dumt spørsmål, men jeg har ikke lest noe om det noen plass. Går det an å lukke igjen maskinen mens man hører på musikk? Jeg antar at det går an, men jeg vil bare ha en bekreftelse.
...And if you want to just listen to music, the DSi's good for that too. If you're listening to music when you close the DSi, it'll keep playing as long as you've got headphones attached. (Hele artikkelen).

Musikkavspilling med lukket DSi ser ikke ut til å være noe problem :)

Endret av snkupo
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...