Gå til innhold

Libyakrigen-kampen mot Gaddafi's regime


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tragedie å lese om at frankrike har sikret seg rettigheten til utvinning av 1/3 av libyas olje. ikke rart de var så hissige på å gå til krig..... blir litt irak reprise

 

Hvis du leser på side 58 så ser du at brevet er uekte og at ingen slik avtale har blitt inngått, er bare anti-frankrike-i-libya grupper som har hatt det gøy her.

 

NTC benekter at de har inngått en slik avtale, Frankrike vet ingenting om noe slikt brev eller avtale og franske oljeselskap har ikke gjort noen forhandlinger med Libya.

 

For alle feilene med brevet les:

http://www.nowlebanon.com/NewsArticleDetails.aspx?ID=306890#ixzz1WhlupsAW

 

I annet nytt, danske luftforsvaret la ut en video av f-16 fly som deltar i Libya:

Endret av Kirikovski
Lenke til kommentar

Uansett om det skulle være sant eller ikke er det komplett latterlig å hevde at olje er bakgrunnen for denne krigen! Om folk må gnåle om Irak og olje så er det uansett enorme forskjeller på denne krigen og krigen i Irak. Det eneste som ligner er diktatoren i det aktuelle landet samt hans familie og deres undertrykkelse av befolkningen.

 

Nå håper jeg det går til det bedre siden den nye regjeringen vil få flere midler nå som sperrede midler frigjøres til dem. At Gaddafi fortsatt nekter å gi seg er litt usikker på hva jeg mener om. Selv han burde jo innse at det er over og ut for ham, men tydeligvis ikke... Og ellers er det jo positivt at flere gjenåpner ambassadene sine i Libya og slik har kontakt med den nye regjeringen:

 

- La Libya bli oppslukt i flammer

 

Til tross for at opprørerne fester et stadig sterkere grep om Libya, gir ikke Muammar Gadafi seg.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4215292.ece

 

Norge vil frigi sperrede Libya-midler

 

Regjeringen ber FN om grønt lys til å stille 2 milliarder kroner som står sperret i norske banker, til rådighet for Libyas overgangsråd.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4215303.ece

 

- USAs tidligere viseutenriksminister ga Gadafi råd

 

Møtte representanter for Gadafi-regimet i Kairo og ga dem råd om hvordan de kunne vinne propagandakrigen, ifølge Al Jazeera.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4214927.ece

 

Tyrkia gjenåpner ambassade i Libya

 

Tyrkia har besluttet å gjenåpne sin ambassade i Libya, opplyser det tyrkiske utenriksdepartementet.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4215611.ece

Lenke til kommentar

Gaddafi har jo sagt at opprørerne har kontakt med Al Qaida. Kansje noen som tror på ham...

 

Personelig synes jeg det mildt sagt er kvalmt å sammenlingne folk som går til opprør mot et brutalt diktatur for å få frihet til landet og folket med terrorister fra en så voldsom organisasjon at selv FN anser det som en terroristorganisasjon!

Lenke til kommentar

Gaddafi: Vil aldri overgi meg

 

Muammar Gaddafi seier at han vil halde fram kampen mot dei libyske opprørarane, og at han aldri vil gi opp.

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7774419

 

Gaddafi: NATO vil okkupere Libya

 

Gud vil ikkje godta at Vesten sigrar. Vi kjem til å vinne denne krigen, sa ein rasande Muammar Gaddafi i ein radiotale seint i kveld.

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7774815

 

Det er altfor mange Gaddafi-folk i Bani Walid

 

Det er farlig å spørre for mye, Abdul bas Dabdallah.

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7774736

 

Ny president i Libya innen to år

 

Opprørsrådet i Libya sier en president bør velges innen sommeren 2014. De har laget et veikart for hvordan overgangen fra Gaddafis diktatur til demokrati skal skje.

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7775124

 

Gaddafi-son vil gjenerobre Tripoli

 

Sonen til Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, samlar støtte blant stammeleiarar for å prøve å gjenerobre den libyske hovudstaden Tripoli, seier talsmannen hans.

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7776467

 

Britisk og amerikansk etterretning samarbeidet med Gaddafi-regimet

 

Nye dokumenter viser at britisk og amerikansk etterretning samarbeidet med Gaddafi-regimet i Libya.

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7776596

 

Synd at det er så mye som skrives på nynorsk på NRKs nyhetsside, men artiklene er jo fult forståelige. Når det gjelder kommentarene til Gaddafi og sønnen hans overrasker det meg ikke det minste. De nekter rett og slett å innse nederlaget. Positivt at den nye regjeringen setter tidsplan for når en ny president skal velges. Det med amerikansk og britisk etterrettning legger jeg ikke stor vekt på da det har hendt flere ganger før at forhold mellom land har forandret seg.

Endret av Glimti
Lenke til kommentar

Fogh Rasmussen: NATO-innsatsen i Libya en stor suksess

 

NATOs operasjon i Libya har vært en stor suksess, mener generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Aksjonen har vist Europas evne til å lede, sier han.

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/libya/artikkel.php?artid=10090018

 

Helt enig! Både de europeiske landene og USA har gjort en kjempeinnsats! :thumbup: Nå får vi bare håpe at Libya utvikler seg den riktige veien.

Lenke til kommentar

Gadafi-regimet lagret lik på kjølerom i 31 år

 

Levninger av mennesker som ble drept av Oberst Gadafis sikkerhetsstyrker i 1980, er funnet i Tripoli. I kjølerommet på et likhus.

 

Likhuset ble funnet i tilknytning til en bygning som tilhørte en av diktatorens ulike sikkerhetsstyrker.

 

- Igjen får vi demonstrert hvilket kriminelt regime dette var. Jeg tenker på familiene som i tiår ventet forgjeves på å få høre nytt fra sine kjære, sier mannen som nå er den øverste militærsjefen i Tripoli, og rister på hodet.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4216757.ece

 

Nå skal de ta Gadafi

 

Militærstyrkene til Det nasjonale overgangsrådet i Libya vil i løpet av noen kort tid rykke inn i byen der det antas at Muammar Gadafi har søkt tilflukt.

 

Det antas at den avsatte diktatoren Muammar Gadafi befinner seg i byen Bani Walid, 150 kilometer sør for hovedstaden Tripoli. I byen, som holdes av Gadafi-tilhengere, skal også Gadafis sønn Saif al-Islam og etterretningssjef Abdullah al-Senussi være.

 

Mahmoud Abdul Aziz talsmann for Det nasjonale overgangsrådet opplyser til Reuters at det kun er snakk om kort tid før de vil gå inn i Bani Walid.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article4216990.ece

 

De grusomme handlingene til Gaddafi og regimet hans rulles opp... Jeg blir ikke overrasket om det venter langt flere funn enn dette i nærmeste framtid. Nå håper jeg virkelig de får tatt ham også. Bare dette angrepet blir vellykket uansett om Gaddafi og de andre befinner seg i byen eller ikke!

Lenke til kommentar

Libyske opprørere benekter Al Qaida-bånd

 

En islamistleder som deltok i opprøret i Libya benekter påstandene om at hans gruppe har koblinger til terrornettverket Al Qaida.

 

Abdel Hakim Belhadj leder en islamistgruppe som kjempet side ved side med opprørerne som nå har tatt makten i Libya, skriver den franske avisa Le Monde. I dag har han ansvaret for kontrollen i hovedstaden Tripoli, ifølge Reuters.

 

Til Le Monde innrømmer Belhadj at hans gruppe kjempet sammen med islamister i Afghanistan. Men samtidig hevder han at gruppa aldri har delt ideologien til Al Qaidas avdøde leder Osama bin Laden.

 

– Revolusjonen har ikke hatt en særskilt politisk retning. Det er hele det libyske folkets revolusjon, framholder han.

 

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7777415

 

"Det er hele det libyske folkets revolusjon"... Godt sagt! :thumbup:

Lenke til kommentar

"Det er hele det libyske folkets revolusjon"... Godt sagt! :thumbup:

Ja, men bare la oss håpe at ikke imperalistene i EU og USA nok en gang skal inn å styre..

 

Når det allerede dukker opp beskyldninger om Al-Qaida etc. mistenker jeg det er begynnelsen på en propaganda-krig, og at dagens opprørere som risikerte livet vil bli forsøkt eliminert/dyttet ut

 

"Var greie å ha mens det stod på, men nå overtar vi"

 

Mvh. imperialist-kameratene

 

:roll:

Lenke til kommentar

De grusomme handlingene til Gaddafi og regimet hans rulles opp...

Men han/regimet var kjekt å ha når CIA overførte fanger dit får å få dem snakkesalige i tortur-kjelleren..

 

En ekkel verden av dobbelmoral vi lever i

 

1) Kan du vise til kilder på akkurat dette?

 

2) At forhold endrer seg mellom nasjoner er ikke noe nytt. En gang så USA på Saddam Hussein og regimet hans i Irak som en litt tvilsom alliert. De endret ikke dette synet før Iraks invasjon av Kuwait. Da ble Saddam Hussein og Baathregimet fiender av USA. Og det var helt forståelig vil jeg selv si.

 

Så å kalle det dobbeltmoral blir feil.

Lenke til kommentar

Ja, men bare la oss håpe at ikke imperalistene i EU og USA nok en gang skal inn å styre..

 

Hvordan vil du underbygge at EU og USA er imperialister?

 

Og nei, de har aldri snakket om å styre Libya og ingen av dem grep inn før det ble gitt klarsignal av FN. Dette er ikke en konflikt som kan sammenlignes med feks. angrepet på Irak.

 

Når det allerede dukker opp beskyldninger om Al-Qaida etc. mistenker jeg det er begynnelsen på en propaganda-krig, og at dagens opprørere som risikerte livet vil bli forsøkt eliminert/dyttet ut

 

De beskyldningene dukket opp ganske tidelig og da fra Gaddafi selv. Han har gjort alt han kan for å prøve å få opprørerne til å fremstå som kriminelle og grusomme terrorister selvom han og regimet hans har stått for langt, langt værre handlinger...

 

"Var greie å ha mens det stod på, men nå overtar vi"

 

Mvh. imperialist-kameratene

 

:roll:

 

Du må gjerne argumentere for hvorfor noen andre enn Libyas overgangsråd skulle overta noe som helst nå.

Lenke til kommentar

NATO er en kriminell organisasjon. De må knuses!

 

Sammen skal vi stoppe kriminaliteten til NATO.

 

Absolutt. De har begått store krigsforbrytelser i denne ulovlige krigen som fortsatt er uten beviser for at Gaddafi angrep sivile. Dette er ikke noe spontant opprør, det har vært planlagt over lang tid med agenter fra UK og USA.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...