Gå til innhold

Får ikke til å formatere til FAT 32, bare NTFS?!


Anbefalte innlegg

Jeg formaterte maskina nylig, og da jeg skulle formatere den ene partisjonen til fat 32, fant jeg bare ntfs på menyen, der jeg kunne velge hvilket filsystem jeg kunne formatere til... Noen som har peiling på hvorfor? Ville det hjelpe å formatere maskina på nytt? Slette alle partisjoner, og opprette dem på nytt?

 

 

 

Også lurer jeg på om det "lønner seg" å formatere den partisjonen jeg installerer WinXP til NTFS? Eller er det like greit å kjøre FAT 32 på den partisjonen også? :roll:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
NTFS er bedre enn FAT32, så ser egentlig ingen grunn til å ikke bruke førstnevnte.

 

Med PartitionMagic kan du endre en disk som er formatert med NTFS til FAT32 og omvendt. Det er mye enklere, og da mister du ikke alle filene dine.

 

Hadde litt problemer med det samme. Ville absolut kjøre fat32 (na vet jeg ikke hvorfor), men det eneste måten jeg kunne gjøre det på i xp var med partitionmagic.

Du bør imidlertid gå for ntfs...

Lenke til kommentar
Hva er egentlig forskjellen på NTFS og FAT32 da?

 

- Sikkerhet. FAT32 har ikke sikkerhet på filer og mapper. Alle filer er fullt tilgjengelig for alle. Med NTFS kan man stille inn hvem som har tilgang på hva av filer og mapper.

- Cluster-størrelser på store partisjoner. På partisjoner større enn 32 GB har FAT32 clusterstørrelser på 32 kB. Med NTFS kan man ha alt fra 512 byte og oppover, uavhengig av størrelse (tror jeg). Selv har jeg konvertert en 42 GB partisjon fra FAT32 til NTFS med kommandoen 'convert', og clusterstørrelsen gikk ned fra 32 kB til 512 B.

- NTFS f.o.m. Win2K har også mulighet for filkryptering (EFS - Encrypting File System). Det har ikke FAT32.

- Minus med NTFS: Man må ha tredjeparts programvare for å få tilgang til NTFS-partisjoner dersom man også kjører Win9x/ME. I Linux har man bare lesetilgang til NTFS-partisjoner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...