Jump to content

mohuhau

Medlemmer
 • Content Count

  740
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. mohuhau

  Snø Oslo- Bergen

  Ja, det er klart går ann, men forstod det slik at du ville kjøre over Hemsedalsfjellet, men så via ål og videre på rv7 og fikk ikke det til å stemme. Ser nå at det kanskje var jeg som tenkte feil og at du mente å kjøre aurland-hol? Det går jo så klart, men hvorfor vil du kjøre her i stedet for Hemsedalsjellet? Kun 2km kortere og dårligere vei.
 2. mohuhau

  Snø Oslo- Bergen

  Skal du kjøre midt på dagen går det nok bra, men skal du kjøre om kvelden/natta ville jeg absolutt sjekket værmeldingen vertfall. Det har vært snø på flere fjelloverganger i dag. Når det gjelder ruten er det klart den beste ruten som er valgt. Du kunne også kjørt via Hardangervidda, men da må du ta ferje. I tillegg er Vallaviktunnelen nå stengt så du vil få en lengre omvei med veldig dårlig så jeg vil si at denne er ganske uaktuell for deg. Tror forresten BECMST har sett litt raskt på kartet? Vertfall den ruten jeg har fått opp går via Hemsedalsfjellet og videre på rc7 og ikke på E16.
 3. Motortrafikkvei har så klart kryss med både påkjøringer og avkjøringer (oftes planskilte kryss), men ingen avkjørsler til boliger o.l.
 4. Nei, motortrafikkvei har dårligere standard enn motorvei. Det er ikke lov med fotgjengere, traktorer eller mopeder, men de har ofta bare en kjøreretning hver vei. Trenger ikke å ha midtdeler, men dette blir mer vanlig. En motortrafikkvei har heller ingen avkjørsler og er tilrettelagt for å kunne holde høy hastighet.
 5. mohuhau

  MC over haukeli

  Det er meldt minusgrader hele helga.. I tillegg pågår det arbeid i haukelitunnelen så det er kolonnekjøring på gamlevegen så du må helt opp på 1150moh.
 6. Det er også greit å være klar over at tilhengervekten som står i vognkortet hjelder aktuell totalvekt, altså vekten av tilhengeren + eventuell last. Med BE kan du da dra en henger med tillatt totalvekt på 3500kg bak en bil med kun tillat hengervekt på 1500kg så lenge du ikke laster den opp mer enn 1,5tonn.
 7. Nå husker jeg ikke de eksakte reglene, men hengeren må vertfall være så stor og ikke minst høy at det ikke går ann å rygge ved å snu seg rundt og kikke ut bakruta, man må bruke speil. Edit: fant link til førerkortforskriften som sier hva kravet til bil og henger er: http://www.lovdata.no/for/sf/sd/td-2004100...9-030.html#30-3
 8. Drop å bruke select. Bruk heller checkboxer. List dem opp å få brukerne til å merke de som er supported.
 9. id på menyen og innholdet i html og slik css: #meny a:link {color:white;} #nyheter a:link {color:black;}
 10. Gå på format -> konverter til ren tekst. EDIT: Skulle være ren tekst.
 11. Husk å valider siden din når du har problemer! Ser ut som du har glemt å avslutte vertfall en <p>. Men ser ut som du har et typisk float-problem. Når du setter float på et element vil elementet flyte utenfor sitt underliggende element. #main vil dermed ikke endre størrelsen på #wrap og #wrap vil kun ha en høyde på 100% som du har satt. Flytt #footer (Et vanlig blokk-element med clear:both satt) inn i slutten av #wrap og problemet er løst Jeg ville også satt background-color: white; på main og tilsvarende korrekt bakgrunnsfarge på #sidebar slik siden ser bra ut fra toppen av før bakgrunsbildet er lastet.
 12. Du har satt .entry img {float:left;} Når du setter float:left; på et bilde vil teksten flyte rundt på høyre side.
 13. Beklager at jeg gav deg kode som ikke virker i safari og opera. Her er kode som virker der også /* Meny */ .solidblockmenu{ margin: 0; padding: 0; font: bold 14px "Trebuchet MS"; } .solidblockmenu li { float: right; width: 126px; text-align: center; margin-top: 38px; list-style-type:none; } .solidblockmenu li a{ color: white; line-height: 31px; /* Setter linjehøyden lik høyden av button.png slik at teksten blir stående på midten */ text-decoration: none; display:block; } .solidblockmenu li a:visited{ color: white; } .solidblockmenu li a:hover, .solidblockmenu li .current{ color: white; background: transparent url(grafikk/button.png) center center repeat-x; }
 14. Du bør sette bredden på menyelementene like store som knappebildet. Men ser du har prøvd en del forskjelligt og du vil antaglivis få enkelte problemer med denne koden når du skal bygge videre på siden. Her har jeg endret koden litt slik at du får det slik du vil. css: /* Meny */ .solidblockmenu{ margin: 0; padding: 0; font: bold 14px "Trebuchet MS"; } .solidblockmenu li a{ float: right; color: white; width:126px; line-height: 31px; /* Setter linjehøyden lik høyden av button.png slik at teksten blir stående på midten */ text-decoration: none; text-align:center; margin-top:38px; } .solidblockmenu li a:visited{ color: white; } .solidblockmenu li a:hover, .solidblockmenu li .current{ color: white; background: transparent url(grafikk/button.png) center center repeat-x; } Si fra om det er noe her du ikke forstår så skal jeg prøve å forklare hvorfor.
 15. Det er klart det er mange faktorer som spiller inn hvor glatt det er, men når du ikke får noe informasjon om dette kan du ikke sette ulike faktorer til de forskjellige svarene! I teorien smelter ikke is ved 0 grader, ved akkurat 0 vil is forbli is og vann forbli vann. Det verken fryser eller tiner. Men teoriprøven er ikke en fysikkeksamen! Du skal vise at du har kunnskaper du trenger i trafikken. I praksis vil det når det er fuktig alltid være glatt ved rundt 0 grader. Jeg kan være enig i at de kunne skrevet rundt 0 grader og rundt -10, men det bør allikevel ikke være noe tvil om hva som er korrekt svar. La os ta noen eksempler: Snø på veien -> best føre ved -10. Is på veien -> best føre ved -10. Helt tørrt -> tilnærmet likt. Litt fuktighet -> best føre ved -10. Dette bør alle som kjører i Norge vite. Rundt 0 grader er definitivt når det er glattest!
×
×
 • Create New...