Gå til innhold

Frossenmat sunnere enn ikke.


Yamas

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja. Lager du fra bunnen av er det sunnere enn å kjøpe frossent. Hvis du lager fra bunnen av vet du hva du har oppi og kan bytte feks rømme med kesam (kesam er sunnere enn rømme, men det kan ikke kokes, så liten bummer der, ja) eller lettrømme osv.

 

I ferdig frossenretter kan jo alt mulig piss og dritt være tilsatt. (tilsetningsstoffer, konserveringsmidler osv) :-) Så ja, det er sunnere å lage fra bunnen av.

Endret av Karina Hulesangerhule
Lenke til kommentar

Når du vet hva som er generelt dårlig for deg, så får du gi en lyd. Det eneste jeg kommer på i farten er palmeolje i store mengder.

 

E-stoffer har mer med konsistens, holdbarhet, utseende og smak å gjøre. Det handler mye om å spe ut et dårlig produkt for å øke fortjenesten. La oss ta en suppe. En liter med helt ok suppe. Spe den ut med en halv liter vann, så har du 50% mer fortjeneste. Problemet er at konsistensen og smaken blir utvannet. Tilsett emulgator for å få tilbake konsistensen, og smaksforsterker for å, vel, forsterke smaken. Kjøper du fiskepudding til 10kr halvkiloet i butikken, så er det hovedsakelig melk og vann, stivelsesmiddel og litt fisk du betaler for. Som et resultat blir det meste man kjøper i dagligvarebutikker veldig milde og smaksløse. Igjen, dette handler om å øke fortjenesten så langt det lar seg gjøre. Det er lureri, men ikke farlig eller usunt.

 

Det er mye frossen mat som er helt kurant. Bær og grønnsaker er jevnt over helt ok. Frossen fisk og kjøtt også, selv om konsistensen blir forringet (iskrystaller dannes under frysing, disse er skarpe og bryter opp muskelfibrene). Ferdige frossenretter er mye det samme som Fjordland, overpriset skit med lite smak.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettes-xwByZdFZ

Frysing, blansjering og andre konserveringsmetoder som brukes kommersielt fører også til denaturering av proteiner, vitaminer og andre næringsstoffer. Helt klart best å lage fra bunnen av med ferske råvarer.

 

At frysing ødelegger konsistens på mye mat handler ikke om at iskrystallene er skarpe, men at vannet inni cellene fryser og utvider seg. Dette fører til at celleveggene kollapser eller "sprenger".

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Frossne grønsaker og bær og sånt er bra, men annet bør du lage fra bunnen av.

 

Egentlig så er alt ferskt sunner enn frossent.

 

Og, pasta er ikke så sunt. Det inneholder mye stivelse som blir omgjort til sukker i kroppen din. Spis grønnsaker og ren fisk, og litt grove kornprodukter, egg osv. Tenk at jo mindre det er bearbeidet, jo bedre er det for deg.

Endret av medlem-1432
Lenke til kommentar
Gjest Slettes-xwByZdFZ

Frysing av grønnsaker og bær fører også til denaturering av vitaminer og næringsstoffer, samt forringing av konsistens, farge og smak. Både på grunn av selve frysingen, men også på grunn av blansjering/koking og andre konserveringsmetoder som blir brukt i forkant av frysing. Ferskt er best uansett råvare.

Lenke til kommentar
Gjest Slettes-xwByZdFZ

Kilden min er blant annet denne, men du greier fint å finne kilder på dette om du kjører et enkelt søk på google da det er allmennkunnskap.

Endret av Slettet-xwByZdFZ
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+127836

i følge SNL (proteiner), skrevet av Peter Kierulf lege, professor I, dr.med. , fagansvarlig:

Hvis en denaturering utføres forsiktig, og betingelsene (temperatur og surhetsgrad) normaliseres igjen, vil en utfoldet peptidkjede i mange tilfeller kunne slynge seg på ny og igjen innta sin normale struktur. Denne renatureringen foregår langsomt, men spontant. Dette viser at sekundær- og tertiærstrukturen er en følge av primærstrukturen (aminosyresekvensen) ved de betingelsene som normalt finnes i organismen.

 

Nå kan jeg så lite om temaet at jeg ikke vet om dette relevant engang. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...