Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Noen trondheims-studenter her som føler seg alene?


Anbefalte innlegg

Jeg studerer i Trondheim og føler meg ofte ganske alene. Har liksom ikke klart å bli kjent med så mange, og sliter med å komme meg ut. Hvis jeg først kommer meg ut så skjer det alltid noe som gjør at jeg bare backer ut og drar hjem igjen. Samfundet og alt det linjeforeningen holder på med er lite fristende. Det blir ekstra vanskelig å kommer seg ut når man er alene om det også.

 

Noen som har det på samme måte? Eller er det noen som har noen tips utover det å si at jeg bare må "hoppe i det"?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva med å finne en hobby du liker? Kampsport?

Jeg er ifra Oslo og flyttet hit, kjenner 3 stk etter 9 år så jeg meldte meg inn i Trondheim pistolklubb, Værnes flyklubb, Flex gym , Krav maga Trondheim kampsportsenter, Nidaros benkeskytterklubb , linjeforeningen som drar igang kino/lan og annet sosialt.

 

Vil si 90% av de på skolen kjenner hverandre fra fadderuka, da man liksom må bli kjent.

Evt i gruppene man evt jobber i på skolen.

Lenke til kommentar

Du er ikke alene. Jeg har bodd i Trondheim i tre år, og kjenner fremdeles ingen. For øyeblikket har jeg kun en golfkamerat her oppe, som jeg av og til er på byen med. That's all.

 

Nå flytter jeg heldigvis til Oslo neste høst. Da blir det forhåpentligvis andre boller, etter som jeg kjenner flere i Oslo enn Trondheim.

Endret av SLIguy
Lenke til kommentar

Jeg studerer i Trondheim[...] Samfundet og alt det linjeforeningen holder på med er lite fristende. [...]

Da er det en mulighet til, som du kanskje ikke har prøvd enda, NTNUI. De ulike undergruppene ser kansje ut som dølle lokallag for sprekinger som heller tar en joggetur i øsende regn enn en pils i sola, men i virkeligheten er dette relativt sosiale folk som har plass til alle.

Så har du bare den minste lyst til å bedrvie en eller annen idrett (alt fra sære greier sjonglering, underannsrugby eller skyting til ordinære greier langrenn, volleyball eller seiling) så finnes det en undergruppe du kan bli med i. I mange/de fleste av gruppene er det sosiale iktigere enn resultatene og så godt som alle grupper har en håndfull medlemmer som aldri har utøvet noen som helst sportslig aktiitet, men som likeel er aktive kun for det sosiale.

Lenke til kommentar

[...]Det går mest ut på å holde kjeft og smile usikkert mens man sender baller over nettet til hverandre.[...]

Ja, det burde jeg kanskje nevnt: Ikke oppsøk undergruppene på trening! Finn ut når de har "medlemsmøter" (en mail til noen i gruppas styre pleier å gi all info du øsker, pluss litt til) og oppsøk de der.

Lenke til kommentar

Takk for svar. Jeg vet jeg på en måte har et hav av muligheter, men jeg sliter å finne noe jeg virkelig har lyst til å være med på. Dessuten er jeg ikke så veldig sosial av meg, så jeg tror blant annet samfundet blir altfor sosialt. Kunne ønske jeg bare kunne hatt noen venner og hengt med.

 

Vel, nå er Samfundet en ypperlig måte å bli kjent med folk slik at man får venner å henge med. Fått litt inntrykket av at det er en helt egen kultur. Jeg vil anbefale deg å bli med på www.uka.no, der vil det være mye sosialt, men du er også med på å skape noe og du får med all sannsynlighet cheesy "venner for livet" kinda of thing. Det er over i oktober i høst og dermed trenger du ikke binde deg like lenge som f.eks Samfundet og samtidig har en kjempemulighet til å få venner.

 

Ntnui er også et godt eksempel, ja, du har masse muligheter, men da må du også tørre og ta de og selv om du ikke er så sosial så skal du nok se at det blir verdt det.

Lenke til kommentar

Mange gode råd, men tror du må være litt aktiv selv også, gå litt inn for det liksom. Jeg vil bare dele mine erfaringer som jeg har hatt med studenter her jeg bor, jeg går vg3 selv. Jeg har truffet to stykket her (tror begge to gikk første år på studiene), og for å si det sånn så er du ikke den eneste som sliter litt.Jeg bor jo ikke i den største byen i Norge så folk er ikke sånn kjempe åpen for å treffe nye folk. Veldig mange har liksom sin gjeng og omkrets og hvis de treffer noen ny så er igjennom venner. Han første jeg møtte bodde her med to kompiser, men de ville aldri være med ut eller noen ting, så det endte med at han måtte dra ut alene.

 

Når jeg snakket med han ene la han frem en del om hva han slet med og sånt. Han var helt oppegående fyr sosialt osv. Men det var rett og slett så vanskelig å få kontakt med folk når du begynte uten noen venner her fortalte han. Han var ikke helt åpen siden vi nettopp hadde truffet hverandre, likevel fikk jeg veldig inntrykk av at det lå noe mer under overflaten.

 

Han andre slet med noe av det samme, bare litt verre. Han hadde sklidd litt ut av studiene osv. men virket som han klarte det greit. Han var ennå mer "hyppig" på å få kontakt med noen andre mennesker virket det som. Når jeg snakket med han la han også ut veldig mye "personlig" selv om jeg nettopp hadde møtt han.

 

Nå vet jeg ikke hvor ille det er generelt, men det er litt små trist og se helt oppegående folk med normal stil, oppførsel, utsende osv. Nesten blitt helt nedbrutt bare fordi de har kommet helt alene til et sted hvor folk ikke er villige til å bli kjent med dem.

Endret av Carlgutt
Lenke til kommentar

Jeg vil si at et av de største problemene ved å være ny student i Trondheim er de berømte kjellerne på Moholt, av den enkle grunn at de suger: det er kleint, det er bare de samme folka som går der hver gang (altså folk fra linjen din), folk holder seg på sine egne kjellere utenom når de er drittfulle og løper nakne fra kjeller til kjeller (uten å huske det morgenen etter).

 

Og min erfaring er at de fleste førsteårsstudenter er enten typen som holder seg hjemme i helgen eller går på kjellerne (og kanskje Rick's i blant), og ikke f.eks. på Samfundet utenom når det skjer noe spesielt der. Dermed blir du ikke kjent med noen fra andre linjer med mindre du blir med i NTNUI eller en Samfundet-gjeng eller noe slikt. Og når man ikke vet hvor mye tid fag kommer til å ta er det kanskje ikke så rart at man ikke blir med på noe sånt første semester... Er man naturlig god til å bli kjent med folk klarer man det uansett, men er man som oss andre og kanskje har hatt en hardt tilkjempet vennekrets på videregående f.eks. er det ikke like lett.

 

@OP: studerer du på Gløshaugen eller Dragvoll?

Lenke til kommentar

Kunne ønske jeg bare kunne hatt noen venner og hengt med.

 

mange blir godt kjennt i fadderuka, og det kan være vanskelig å komme sikkelig inn i noen vennegruppe når andre kjenner hverandre godt. forstår godt at ikke samfundet ntnui osv ikke virker så fristende, mye bråk, mye drikke, og vanskelig å bli kjennt med folk, sier mine fordommer meg :p

 

en asosials(meg altså) guide til venner å henge med:

 

først, skaff èn venn, hvis du har en du kjenner sånn någenlunde er det for eksempel ikke så vanskelig å få med flere på film hjemme hos seg. hvis du har noen du kjenner litt, sett deg ved vedkommende i forelesninger, spør om den vil bli med å jobbe et sted, eller spør hvordan det går i en øvingstime. det fine med å sitte med folk i forelesninger er at man for det meste slipper å snakke så mye med den man sitter med. gjør det til en vane å oppsøke denne personen i forelesninger eller øvinger, og hvis personen ikke har så mange venner selv vil kanskje denne personen gjøre det samme.

 

hvis du ikke kjenner noen, kan det være vanskelig å bli kjennt med folk som alt har sin gruppe folk, derfor kan det kanskje være lurt å se etter noen som også ser litt alene ut, det er garantert noen, og da slipper man å trenge seg på en vennegjeng.

 

hvis du klarer å få deg en venn, så inviter den på noe, en film hjemme eller noe annet(det kan godt ta litt tid, jeg tror ikke jeg hadde besøk før et par mnd ut i studietia av nye venner), siden man kjenner en person, er går det også an å ha med flere, har du en venn går det fint ann å invitere to andre som er venner, da blir du ikke sittene alene, kanskje har den nye venne også en annen venn. hvis folk ikke kan, så spør igjen en annen gang.

Lenke til kommentar

Jeg bor allerede i kollektiv, men jeg trives ikke så godt med det. Det er så irriterende med folk som roter... Jeg studerer på gløshaugen. Jeg går et masterprogram, og har derfor ikke hatt denne fadderuka. Jeg har derfor bare havnet i klasser hvor alle kjenner hverandre fra før av.

 

Det frister lite å bli med på samfundet og sitte på en svett hybel og drikke. Jeg er ikke noe glad i å drikke. Problemet mitt stikker kanskje litt dypere enn jeg trodde. Jeg har litt dårlig selvtillitt og tror det er mye av grunnen til at jeg ikke kommer meg ut. Innså det på morgen i dag, så jeg antar jeg får prøve å jobber (enda) mer med nettopp det. Takker for alle svar.

Lenke til kommentar

Du blir ikke kjent med folk når du er stupfull.

At du tenker på å være stupfull når alkohol blir nevnt tyder vel kanskje på noen litt vel dårlige drikkevaner kanskje? Kanskje noe man konkret kan forbedre seg på?

 

 

Det er jo kjent fenomen at alkohol gjør de fleste mer sosiale og mer frempå. Dette er jo ikke nytt og har vært kjent i flere tusen år.

 

Å drikke seg stupfull er kanskje noe av det dummeste man kan gjøre, og jeg ser virkelig ikke noen grunn til å bli dette om målet er å skaffe seg flere venner. Kan veldig raskt gjøre andre irriterte, eller få de til å trekke seg unna.

 

Eller enda værre... du glemmer de du har møtt.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...