Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Lekker vann på føresiden av bilen når det regner. Noen tips?


wolf5

Anbefalte innlegg

Når det regner blir det vått og det bygger seg opp en dam på førersiden av bilen foran/bak. Har en Toyota Carina 93 modell med takluke. Har prøvd å spyle bilen men ser aldri noe rett-opp-i-dagen lekkasjer noen plass (dvs det blir ikke vått i mellom døren og bilen). Bilen blir sakte våt på gulvet på førersiden og er kun noe jeg legger merke til dag for dag (at det blir mer).

 

Jeg er ganske noob når det gjelder bil mekanisk men har generell teknisk forståelse.

 

- Jeg har sjekket at det ikke lekker fra dreneringen der den er koblet til takluken på førersiden (dro ned takforet og så at klampen på slangen var der og det lakk ikke noe utenfor ved rennende vann). Jeg finner derimot ikke ut hvor den slangen ender opp. Den følger kanalen ned mellom frontruten og døren ned til bunnen av front vinduet hvor jeg ikke klarer å følge den videre. Er det noen som vet hvor disse dreneringsrørene ender opp?

 

Jeg oppdaget at det er et hulrom foran på venstresiden av førerdøren mellom panseret og motorrommet. Synes jeg så en skitten slange der som hadde en bøy som en V. Denne var småfuktig, men tror ikke vannet kommer ut der, for da ville det rent ut rett ned ved forhjulet.

 

- Jeg tok en test og helte ca 1 liter vann ned gjennom dreneringsrøret på taket og vannet endte opp 2 steder.

1. Under bilen ca 20 cm fra baksiden av forhjulet skrått inn.

2. Under bilen ved venstre bakdøren. Det så ut som de kom mellom "ytterlaget" og "innerlaget". Dvs der utsiden av bilen "smelter sammen" med undersiden av bilen er den liten overgang(sprekk på 1mm ca langs hele undersiden) (er det dette kan kaller kanalene?) og der lakk vannet ut 2 steder ca 10 cm fra hverandre.

 

Jeg er usikker på om det er takluke + dreneringen der som er problemet. Leste at det finnes en drenerings samler/bøtte under vindusviskermotoren? Er det her det samler seg opp sammen med vann fra vindusviskerne?

 

Ellers la jeg merke til at rett ved vindusviskerne hvor det er en list som skal ligge inntil vinduet, ikke lå inntil med hadde en fin glipe på 2-3 mm.

 

Noen som har en ide. Hvor skal jeg evt henvende meg for hjelp. Det vanlige verkstedet mitt gjør ikke denslags og tror de nevnte at jeg måtte til et karrosseri verksted.

 

Hvor enkelt vil det være for en erfaren verkstedsmann å finne lekkasjen og fikse den? Jeg tenker mtp timebruk og pris.

 

Edit: Kommer IKKE inn vann mens jeg kjører som jeg ser. Mao det kommer ikke opp fra undersiden som jeg har hørt andre nevnt.

Endret av wolf5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bra test du tok! Grunnen til at det renner vann ut to steder er at vannet må kunne renne ned uansett hvilke bakke du pakerer i. Toyota har vært smart sånn.

 

Verksted finner sikkert ut hvor det lekker. Og du må betale.

 

Kjenner ikke akkurat din bil. Men lekk bil er ei ukjent i Bergen.

 

Mitt beste tips er å legge aviser under matten og bytt helt til avisene ikke tar til seg fukt. Så bruker du bilen (maks 1-2 dager, eller så er avisene gjennomfuktet) og sjekker avisene nøye. Det kan være hull fra undersiden og dørpakning osv. Har vært ute for at vann spruter inn pga manglende innerskjermer på en Ford Mustang.

 

Hageslange er også ett nyttig hjelpemiddel. Få noen til å hjelpe deg. Bruk (en god) lommelykt og kjenn etter hvor vann kommer inn.

 

Måtte ta Berlingoen med vannstøvsuger hin dagen pga masse sørpete sko. Fikk ut en 1/2 liter.

Lenke til kommentar

Spyler testen tok jeg tidligere men det kommer ikke noe synlig vann inn gjennom døren/døråpningene. Fant ikke noe våt utside noen plass. Klarer rett og slett ikke se hvor det renner inn fysisk. Har ikke sett noe vann dryppe fra noen av dørene, og dette ville det nok ha gjort om døren var lekk.

 

Når bilen har stått i ro i regn noen dager er det ekstra mye vann i den. Skal ikke utelukke 100% at det kan komme under kjøring, men det føles som om det bygger seg opp når bilen står ute i pøsende regnvær.

 

Skal prøve det med aviser og se hva det gir av resultat. Det vil ihvertfall avsløre om det kommer fra et punkt på gulvet, så fremt ikke stoffet i bunnen av bilen sprer vannet for bredt. Men det blir vanskelig å tørrlegge bilen før test så fremt ikke været gir meg muligheten da jeg ikke har garasje tilgjengelig. Samt frost ødelegger litt for oppsugingen også. I morgen må jeg nok skrape frost både på utsiden og innsiden :p

 

Ellers ser det ut som gulvet er "åpent" fra forsiden til baksiden. Slik at vannet samler seg bak om bilen skrår ned bakover og havner foran om bilen skrår ned forover. Men kun på førersiden som sagt. Siden jeg ikke kjenner til bilens dreneringsystem så vet jeg ikke om det kan komme inn fra langt bak og renne ned der, eller komme foran og renne inn der.

 

Takker ellers for svarene så langt. Jeg lurer hva slags prisklasse å finne det på verksted vil koste. 1000lappen. 5000? 10000? Bare for å ha en ide. Må begynne å spare da om jeg ikke finner løsning selv.

Endret av wolf5
Lenke til kommentar

Hei

 

Har frontruten vært byttet før ?

Det skal ligge drenering under torpedodekselet utvendig, dvs det svarte dekselet under vindusviskerene, kan være en mulighet der..

tror det også ligger inntak til varmeapparatet der også...

 

ville no sjekket det også...

 

det kan være en plateskøyt som er rustet også, der det lekker inn,problemet

er at vannet finner som regel en vei å renne uansett hvordan man vrir og vender på

det, ergo derfor kan det være meget vanskelig enkelte ganger å finne hvor det renner inn..

Lenke til kommentar

Det er lett og mistenke takluka i dette tilfellet, men man skal selvfølgelig ikke ignorere andre muligheter. Jeg har selv opplevd og sett at dreneringen har tettet seg på en side slik at de resterende som var åpne ikke klarte å ta unna vannet.

 

Men etter som jeg forstår, så har du testet med vann og sett etter at det kommer vann ut alle fire dreneringer på takluka? Slangen fra taklukekassetten som du nevner fortsetter delvis bak dashbordet, og videre ned ved døra og ut ved kanalen på utsiden. Kjennes taktrekket fukting, eller noen av stolpene fuktig ut? Det som er dritt med vannlekkasjer er at vannet kan komme fra en helt annen plass enn der det samler seg mest, så et tips er å sjekke mange flater for fukt for å prøve å se om det renner fra en annen plass.

 

Så også at du nevnte noe med frontruta. Dette kan også være en potensiell lekkasjekilde. Også her har jeg lest folk har slitt med å lete hue og rævva av seg etter lekkasje, og pakninga rundt frontruta var synderen. Du kan jo for eksempel tette den glippa du snakker om med silikon og se om det blir noe forbedring? Finner du noe fukt etter intensiv spyling i området rundt?

 

Sjekk også rundt bakruta.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sjekket bare drenering fra venstre siden av takluken da de ikke er vann på høyre siden av bilen. Alt er tørrt og fint på toppen av bilen. Har kjent under trekket og sett etter vanntegn.

 

Vinduet har vært byttet, men det ble gjort noen år før vannet begynte å trenge inn.

 

Skal sjekke de tingene. Det kjiper er at jeg nesten ikke har tatt i bil, så når jeg skal åpne som sitter fast (feks dekselet over vindusvisker motoren) så vet jeg ikke hva jeg skal skru og hva jeg skal dra i. Slikt er lettest lært med erfaring, men vil helst ikke ødelegge noe ved å dra hard i det slik at det blir ødelagt. Har heldigvis kjøpt en bilbok på biltema på akkurat min bilmodell og den har det meste av info på hvordan skru av ditt og datt, men ingenting på takluke delen. Feks sitter trekker i taket fast i rammen på takluken og det ser ut som om jeg må skru den løs for å dradd ned trekket. Løste det ved å trekke så godt jeg kunne fra dørsiden hvor trekket ikke satt så fast.

 

Å skru av dekselet over vindusmotoren burde ihvertkall evt avdekke noe. Da skal jeg kunne se om det er tett under frontruten, samt inntaket til varmeapparatet. Dersom det av en eller annen grunn skulle lekke inn via varmeapparatet, burde ikke det ha vist seg etter hvert på full setting på viften at vanndråper piplet inn gjennom diverse vifteåpninger?

 

Slengte inn aviser i går kveld under mattene bare for å teste det, så får jeg se om jeg får tørket gulvet godt. Har vært noenlunde opplett siste dagene. Har tidligere parkert bilen slik at vannet rant bak og hatt håndkle på gulvet. Disse pleide å blir kliss våte. Samt at jeg har en fuktsamler fra biltema (tror ikke den er beregnet for bil), men den samler opp noe fukt.

 

Hadde vært så greit å hatt en garasje. Bor i et borettslag og synes ikke det er så moro å stå ute på parkeringsplassen med alle de andre bilene og folk som valser forbi mens jeg putler med bilen og klør meg i hodet.

Endret av wolf5
Lenke til kommentar

Uten at det har vært direkte opplett så har jeg i flere dager sørget for å parkere bilen slik at bilen heller litt forover. 2 ganger har jeg byttet ut aviser på gulvet bak føresetet for disse avisene ser ut til å bli temmelig våte (ca halve avisene fra baksiden) mens det foran ikke er vått i det hele tatt. Kanskje bittelitt fuktig, men kan komme av skoene mine.

 

Avisene bak er blitt våte av samme type som om at vann har rent mot dem. Dvs det er et par tørre områder men vannet har truffet avisen og rent innover ca halv avisen.

 

Jeg vil vel konkludere med at vannet da må komme bakenifra en plass.

 

Noen tips på hvor jeg bør sjekke for lekkasje bak? Det har ikke vært byttet/fikset på vinduer bak i bilen. Ved tidligere spyle test så jeg heller ingenting som lakk inn gjennom dørsprekken. Har heller ikke sett tegn på fuktighet fra døren (om vannet skulle komme gjennom den).

 

Takluken. Når jeg tittet på takluken så jeg aldri noe slanger som gikk ut bak, kun foran på høyre og venstre side. Er det mulig at det kun er disse 2 utgangene eller er det også alltid bak? Bare at jeg har oversett disse. Jeg tenker mtp dette som kilde til lekkasje.

Endret av wolf5
Lenke til kommentar

Ouch. Høres drastisk ut. Det virker som vannet kommer lengre bak enn matten/gulvet er. Dvs under baksettet. Om det var hull så ville jeg tro at det ville renne ut igjen, for når bilen står andre veien så får jeg en dam bak der (gulvet foran baksetet) når jeg ikke har aviser/håndkler.

 

Er ikke gulvteppene tette. Dvs at fuktigheten ikke kommer ned til metallet under? Om de er så åpner jeg opp en potensiell rustkilde ved å klippe hull?

Endret av wolf5
Lenke til kommentar
  • 13 år senere...

Fant du noen gang ut hvor regnvannet kommer inn?

Jeg har nå samme problemet som du hadde. Ser ut som det pipler ut fra et hull i en ca 10 cm høy vertikal vegg under/ i forkant av baksetet, nesten helt ute mot døren. Ser ut som det er et lite rom/volum her, ca. 20-25 cm foran bakre hjuloppheng, ca 10 cm utenfor hjørnet av bensintanken, fremfor det ytre festet for baksetet. 

Når bilen står i nedoverbakke renner vannet under framsetene frem til pedalene. 

Er samme problem på begge sidene av bilen. Vannet renner forholdsvis fort inn når det regner, også om bilen ikke er i bruk.

Mistenker om vannet kan komme inn rundt bakvinduet (er en personbil), eventuelt i bagasjerommet, men finner ikke spor av regnet der. Har vansker med å forstå hvordan det eventuelt kommer fra bakvinduet ned til bunnen av bilen. Kan det renne mellom to karosseriplater i stolpen mellom bakdør og bakvindu?

 

Lenke til kommentar

Takker for nyttige tilbakemeldinger! Jeg har nå teipet rundt bakvinduet for å se om lekkasjen stopper da. Hvis ikke fortsetter jeg å teipe rundt bakluka. En eller annen gangen må jeg treffe på lekkasjestedet.

For en gangs skyld setter jeg pris på et skikkelig regnskyll..... 

Legger nok inn noe tetningsmasse i vinduspakningen uansett. Noen som har tips til et godt tetningsmiddel som har god heft og tetting "til evig tid"  til både gummilisten, til glasset og til den lakkerte karosseriplata? Må ta vare på gamla - den holder nok i mange år til.........

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...