Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hvordan skal DLD logge hvem jeg sender E-post til`?


Anbefalte innlegg

Hei!

I den nye DLD lovgivningen som kanskje blir innført står det at hvem som sender e-post til hvem og når skal bli logget.

Men hvordan skal dette skje i praksis?

 

Jeg bruker Gmail med HTTPS, så ISP-en min kan vel dermed ikke se hvem jeg sender E-post til, da E-posten sendes fra googles servere og ikke fra min PC.

Er det google som er pliktig til å utlevere denne infoen, eller hvordan skal det fåregå?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror ikke det er helt slik det fungerer.

 

De vil bare lagre informasjon om alle steder du besøker tror jeg. Dvs. de vil lagre informasjon om at du besøkte Google sin IP-adresse, men de har ingen informasjon om hva du gjorde der.

 

Usikker på om de kan lagre mer informasjon om hvor du sendte e-post dersom man bruker Outlook, eller om de bare kan se at du opprettet en kontakt med en gitt e-postserver. Dessverre vil vel leverandøren av tjenesten lagre informasjon om e-postens videre ferd dersom de er under norsk lovgivning.

 

Rett meg om jeg tar feil :)

Lenke til kommentar

Slik jeg forstår det vil du ungå DLD med å f.eks. bruke gmail. (Så lenge du ikke sender til en norsk e-post tjener.)

 

DLD vil så vidt jeg forstå logge sender og motaker av post i tillegg til tidspunktet så lenge du sender via en norsk tjener. (smtp.online.no, mail.broadpark.no osv.)

 

Dette er noe av grunnen til jeg synes DLD blir for dumt. Kan du lit om data så er det ikke noe problem å ungå lagring. Driver du med skumle ting er du som oftest lit forsiktig, og dermed har DLD lite virkning.

Lenke til kommentar

DLD vil nok bare gjelde ISPen egen epost-tjeneste.

 

De som lager sånne idiotikse lover er jo sansynlig så hjernedøde at de tror at det er jo sånn folk bruker epost *facepalm*

 

Nei - det er nok liten sjanse for at DLD får ligge noe krav på google om at de skal utlevere slik informasjon, langt mindre de tusenvis av andre eostleverandørene som finnes i verden i alle land, men selv om det evt. var tilfellet finnes det naturligvis massevis av muligheter til å gjøre seg i praksis helt anonym - så alle som faktisk har noe å skjule vil jo ikke ha noe problem med å gjøre nettop dette.

 

Så DLD er i praksis bare overvåking av den vanlige mannen i gata, plus evt. noe virkelig dumme kriminelle, uansett om du er mistenkt eller ikke. om de faktisk fanger noen av disse dumme kriminelle som bedriver kriminalitet over nettet helt uten forhåndsregler så er det selvfølgleig helt avhengig av at de klarer å faktisk sortere ut denne informasjonen. Helt hpåløst teit rett og slett.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

USA overvåker uansett all vår nettrafikk ved hjelp av Echelon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Echelon_(signals_intelligence)

 

The report concludes that, on the basis of information presented, ECHELON was capable of interception and content inspection of telephone calls, fax, e-mail and other data traffic globally through the interception of communication bearers including satellite transmission, public switched telephone networks (which once carried most Internet traffic) and microwave links
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...