Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ekstrabil (billig), Clio noe å satse på?


ZprMario

Anbefalte innlegg

Er ute etter en ekstra bil som ikke vil bli brukt alt for mye, prisantydning 15 000 (+/-). Har nylig kommet over en Renault Clio 1.4 96 modell som har gått veldig lite for alderen (under 100' km), er det noen som sterkt vil fraråde et slikt kjøp/har erfaringer med å eie disse? Selv synes jeg ikke bilen i seg selv virker så fraskrekkende, mer det at jeg har hørt fra min far og flere andre at jeg bør holde meg langt unna eldre franske biler, feil og atter feil...

 

Vil vel helst ha et så billig bilhold som mulig med denne ekstrabilen, så er vel mest ute etter erfaringer fra folk som har eid en/vet om noen som har eid en. Ellers skal det sies at jeg kan den gamle leksa om å se etter brukt japansk bil for billigst bilhold osv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mange vil si "aldri kjøp brukt Renault". Jeg har satt meg grundig inn i ulike årganger og vil si:

dagens Renault (generasjon 3): noen av de beste bruktkjøpene av nyere biler man kan gjøre. Kvalitetsbiler med få feil, og veldig rimelige som brukt. Clio 3 (2006-) blant de mest feilfriei sin klasse.

Laguna 3 fikk forresten denne utmerkelsen i Autobild nå nylig.

Og eierundersøkelser som dette er mer hovedregelen enn unntaket.

 

Generasjon 2 (2001-06/07/08 / avhangig av modell): prioriterer du feilfritt bilhold: styr unna. Evt velg et eksemplar med full servicehistorikk, null feil og lav pris. På den annen side har bilene topp sikkerhet og rustbeskyttelse.

 

Generasjon 1 (som du viser til): slettes ikke så ille som folk skal ha det til. På slutten av 90tallet hadde Renault noen kurante årganger. Men langt dårligere sikkerhet enn etterfølgerne og mer utsatt for rust.

 

Men jeg tror jeg nville valgt noen annet fra denne tiden. Det beste rådet jeg kan gi er å ta en titt på kvalitetsstatistikker for ulike årganger f eks 1996Hvis du er ute etter en liten bil til ca denne prisen med minst mulig problemer ville jeg gått for en Toyota Starlet med lav kmstand.

 

En Nissan Primera fra 98-2002 er også driftssikre biler. Evt om du har råd til å spytte litt xtra i kassa er en 2001modell med lav km masse bil for pengene som vil gi deg mye mindre reparasjonsutgifter enn en bil til 15 000: www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=25737254 2001årgangen til Primera er veldig god.Men husk at det også er noe som heter sikkerhet. Denne bilen ville jeg ikke sittet i i en kollisjon.

 

 

Men i en slik prisklasse ville jeg faktisk gått for en Merce 230E (W124) fra en tid da Merce virkelig var Merce og toppet alle kvalitetsstatistikker. Bilene er jo komfy som bare det den dag idag og syns utseendemessig de holder seg utrolig bra. Og de er vel blant de sikreste fra denne tiden. Spesielt Eklassen er vel tatt skikkelig vare på av eierne sine dersom det er 1eiers biler (eldre rike menn). Hvis du finner et velholdt helst en eiers eksemplar med lav km for alderen og påspanderer tectylbehandling, lakkforsegling og service kan du ha en bil i mange mange år som også nærmer seg klassiker-status. Eks

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=25965150

 

Oppgrader til 4matic hvis du vil ha sikkerhet på vinterferie.

 

En Audi Quattro er også noe jeg ville vurdert. En20 år gammel Audi ruster mindre enn en 5 år gammel japse.

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=25666935

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=25812241

Endret av Juli2
Lenke til kommentar

Tusen takk for godt og utfyllende svar! De fleste av bilene du linker til ser ut til å overskride mitt budsjett i for stor grad (jeg vil si absolutt makspris for meg er 18-19 000, da jeg også har bestilt meg nybil (hovedbil) som skal betales ned på fra januar, så er budsjettet på denne ekstrabilen minimalt). Ellers er jeg enig i deg ang sikkerhet, men det blir mest sannsynlig en liten bil (maks størrelse type Golf) pga kapasiteten på parkeringsplassen vi har utafor huset her + ønsker en med lite drivstoff forbruk. Starlet er et godt tips i allefall,selv om jeg foreløpig ikke har sett noen interessante i min prisklasse... Det mest "interessante" jeg har funnet til nå har vært Opel Corsa/Astra, Ford Fiesta/Escort og noen veldig slitne japsebiler med litt for mange km på telleren eller for mye rust. Har sett noen Nissan Micra og forresten, men liker ikke helt de bilene, litt for mye konebil synes jeg.

Lenke til kommentar

Da ville jeg vurdert en Nissan Almera

 

Veldig god driftssikkerhet

 

Her er en med veldig lav km

 

Generelt kan man si at mellom 1990 og 1995 var tysk premium, spes. Mercedes, av utrolig bra kvalitet. Gjennom hele 90tallet var japanske biler veldig bra. Men de sliter med rust og har ikke sikkerheten til tysk premium. Det kan være lurt å se etter et påkostet eksemplar med masse utskiftede slitedeler. Det kommer gjerne en "slitedelsbølge" mellom 150 000- 250 000km og så kan bilene gå problemfritt lenge etter det, til rusten tar dem.

 

Hvis du har lyst på en bil som ingen andre har og med grom motor, og som er påkostet, kan dennevære et alternativ:

Endret av Juli2
Lenke til kommentar

Er en helt grei bil, kjørt det mye selv, da min mor har en slik, hun har en 96 mod, 1,4, som hun kjøpte i 98. Den hadde tidligere gått som leiebil, nå er den gått 100 000, det eneste vi har byttet er bremseklosser, bakerste potte, registerreim, plugger, olje, filter og kjøleveske. Vert en meget billig bil!

 

Men se til at den er godt vedlikeholdt!

 

Er jo også ganske god å kjøre, til å være så liten, lavt forbruk er jo heller ikke galt.

 

Når jeg trengte en liten bil nr to, nektet hun å selge Clioen, så jeg kjøpte Hyundai Atos, ett annet rimelig valg. Min er 99 mod, nå gått 55 000. Feilfri bil, kjøpte den for to år siden, da gått 30000, betalte 35000, med 6 mnd garanti. En slik får du i dag for ca 15 000. Er jo ett alternativ det også...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...