Gå til innhold

Tamron 17-50mm vs Sigma 30mm vs Canon 28mm til 550D


Anbefalte innlegg

Hei, skulle gjerne hatt litt hjelp til valg av nytt objektiv til Canon 550D. Per idag har jeg Canon EF-S 18-55mm IS, Canon EF-S 55-250mm IS og Canon 50mm f1.8. Jeg er veldig fornøyd med Canon 50mm, men skulle gjerne hatt noe som er litt mindre trang innendørs. Jeg liker å ta bilder av folk, fester, familie, reise, ski osv. Har lest en del og kommet frem til følgende alternativer:

 

Tamron 17-50mm f2.8 (med eller uten VC)

Sigma 30mm f1.4

Canon 28mm f1.8

 

Alle disse har fått god kritikk der jeg har lest om dem. Noen påstår at Sigma plages med front/bakfokusering, men jeg vet ikke om hvor stort problem det er... Slik jeg ser det er fordelene med Canon/Sigma at de er mye raskere, mens et zoomobjektiv selvsagt er veldig praktisk, og Tamronobjektivet kan erstatte kitobjektivet. Hvilken linse vil dere anbefale for meg?

 

På forhånd takk for hjelpen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville definitivt gått for Tamron 17-50mm f/2.8, mye bedre optisk kvalitet i forhold til Sigma 30mm f/1.4. Kvaliteten på Sigma 30mm på full åpning er ikke mye å skryte av. Og hvor ofte tar du bilder med så liten dybdeskarphet som f/1.4 gir deg. Selv på f/2.8 så slår Tamron Sigma'n ned i støvlene.

 

Se selv og test forskjellige blenderåpninger med mouseover;

 

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=400&Camera=474&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=405&CameraComp=396&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=0

 

 

Lenke til kommentar

En sammenligning av den typen er bare gyldig hvis man kun tar bilder av farveløse testplakater på kort avstand. Sigma 30mm f/1,4 er et av de beste objektivene som finnes uansett pris og merke. Før jeg byttet til større sensor så var det det objektivet som stod på kameraet mesteparten av tiden og det ble ofte brukt på f/1,4 både i solsteiken og i mørket.

 

Det er verdt å merke seg at det har en helt egen signatur som er grunnen til at noen bruker dette objektivet nesten konstant, så derfor må man sjekke noen gallerier med bilder for å se om man liker skarpheten/uskarpheten og farvene det gir. De som er opptatt av skarphet i hjørnene og sjelden beveger seg under f/8 vil ikke ha noen glede av det.

 

På Canon har det også vært spesielt mange problemer med fokusering i tillegg til problemene de fleste får når de plutselig prøver seg på f/1,4.

 

Konklusjonene er at det er snakk om to forskjellige objektiver som ikke kan erstatte hverandre. Hvilket som er best avhenger av hvilken type bilder man er ute etter.

Lenke til kommentar

men skulle gjerne hatt noe som er litt mindre trang innendørs. Jeg liker å ta bilder av folk, fester, familie, reise, ski osv.

 

Vel,jeg vil si at innendørs vil f/2.8 komme til kort i mange situasjoner spesielt der det er bevegelser og da må du bruke blits.

 

Jeg har en normalzoom 15-85 IS som jeg bruker utendørs til ymse fotografering samt et par fastobjektiver til innendørs aktiviteter der jeg ikke kan bruke blits,en kombinasjon jeg liker godt.

Men ved bruk av lyssterke fastobjektiver må man tenke litt anderledes for og få skarpe bilder.

Lenke til kommentar

En sammenligning av den typen er bare gyldig hvis man kun tar bilder av farveløse testplakater på kort avstand.

 

Tullprat! Dette er ISO test Charts som brukes av alle dem, inkludert produsentene av objektivene, som vil vite sannheten om den faktiske optiske kvaliteten, oppløsnings evnen, kontrasten og kromatiske feil. Å avfeie det er å lure deg selv.

Lenke til kommentar

Jeg har lånt Tamronen og synes den er bra som normalzoom. Jeg fant likevel ut at jeg skulle kjøpe Sigma 30mm f/1,4 og gjorde det. Den er knallbra om man bare er forberedt på å takle svakhetene: ytelse på full åpning og mangel av zoom. Sistnevnte plager særlig familien når de låner kameraet. Ytelse på full zoom er plager ikke meg siden jeg ofte bruker Tv eller Tav og dermed har full kontroll på blenderåpningen. Jeg styrer unna f/1,4 i alt annet enn "nødsituasjoner" der jeg også presser ISO opp i 12800 eller mer.

 

Kombinasjonen 30mm f/1,4 og 18-55mm f/3,5-5,6 synes jeg er fin i det brennviddeområdet. Det er ikke så ofte jeg strengt tatt trenger zoom samtidig som stor blenderåpning. Ofte går det bra å velge en av delene. Tamron 17-50 f/2,8 er en fin erstatning for Canon 18-55 f/3,5-5,6 IS, men den erstatter ikke Sigma 30mm f/1,4.

 

Jeg ville kjøpt Sigmaen først og eventuelt Tamronen senere dersom du finner ut at du vil ha en bedre normalzoom. Skjønt Sigma 30mm f/1,4 vil redusere det behovet.

 

Canon 50mm f/1,8 ville jeg hatt av en grunn: prisen. Brennvidden passer meg ikke særlig godt og portretter tar jeg gjerne i studio uansett så stor blender er irrelevant. (Det går som regel i f/5,6-11) Det vil si at normalzoomen gjør en grei jobb i studioet. En Tamron 90mm f/2,8 makro liker jeg også i studioet.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
Tullprat! Dette er ISO test Charts som brukes av alle dem, inkludert produsentene av objektivene, som vil vite sannheten om den faktiske optiske kvaliteten, oppløsnings evnen, kontrasten og kromatiske feil. Å avfeie det er å lure deg selv.

 

Ting er mer komplisert enn du gir inntrykk av. For eksempel, forskjellige objektiver gir forskjellige farver, noe du ikke vil se der. Noen objektiver er bare helt skarpe på kort avstand, andre er skarpe med fokus på uendelig men ikke fullt så skarpe på kort avstand. For mange fotografer er kvaliteten på den delen som er ute av fokus minst like viktig som den delen som er i fokus. Det er også andre viktige parametre som påvirker bildet som man ikke kan se når man fotograferer en todimensjonal testplansje.

 

Sammenligningen viser hvilket objektiv som er best til å kopiere boksider, det sier lite om hvor gode bilder objektivet kommer til å ta under andre forhold. For å kunne finne et objektiv man garantert vil bli helt fornøyd med så må man sjekke mange andre ting i tillegg.

Endret av Kristallo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du har mange gode poenger SImen1. Tror jeg heller mot å kjøpe Sigma 30mm f1.4 etter nyttår. Har et lite spørsmål til: Det virker som de fleste i denne tråden heller ville valgt Sigma-en fremfor Canon 28mm f1.8. Hvorfor det? Jeg har lest gode anmeldelser av begge, men fant også denne anmeldelsen av Sigma-en: http://www.kenrockwell.com/sigma/30mm-f14.htm

 

"This Sigma lens works well when used as intended for hand-held shots in dim light. It's lightweight and works fast and easy, especially with the Nikon D40 and D40x, except that it doesn't focus very well or accurately.

 

If you shoot Canon, forget this Sigma and get the superior Canon 28mm f/1.8 EF for less money."

 

Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro. Noen sier at Sigma-en er plaget med fokusen, mens andre sier at dette problemet er overdrevet... Litt av "problemet" ligger vel kanskje i at fokusplanet ved f1.4 er veldig smalt, og at man da har veldig lite å gå på kanskje. Hvis jeg skulle få et Sigmaobjektiv som fokuserer feil på mitt kamera, kan jeg reklamere da? Eller bør jeg kjøpe på nett slik at jeg kan bruke angreretten?

Lenke til kommentar

Ken Rockwells anmeldelser er ikke mye verdt. Jeg ville sett bort fra den. Sigmaen er et flott objektiv, med en helt unik "sjel".

 

Et problem mange nykommere til Sigmaen sliter tungt med er fokusskift. Man fokuserer på f/1.4, men når man blender ned til f.eks f/2.0, så vil fokusplanet flytte seg ørlite grann, men nok til at bildet kommer ut av fokus. Siden de fleste styrer unna å bruke objektivet på full åpning (selv om det kan produsere fin-fine resultater også ved 1.4), så kan det være smart å kompensere for foksusshiftet i AF-mikrojusteringen, om 550D har det. Om du ikke har AF-mikrojustering, så er det bare en tilvenningssak å lære seg å kompensere.

 

For øvrig er det uproblematisk å få fokusjustering av objektivet ditt innenfor reklamasjonstiden, om du kjøper i Norge.

 

Edit: Jeg liker å vise frem dette som et eksempel på hva Sigmaen leverer ved f/2

403000132_zC9nT-XL.jpg

 

Drit i oppløsningskart. Det er komplett uinteressant hvor skarpe hjørner du kan få på et bilde av en mursteinsvegg (Sigmaen har også sterkt krummet fokusplan). Det som er interessant er hvilke bilder den lar deg ta og hvilke stemninger den lar deg fange.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Det virker som de fleste i denne tråden heller ville valgt Sigma-en fremfor Canon 28mm f1.8. Hvorfor det?

 

Siden ingen andre har sagt noe om Canon 28/1.8 kan jeg gjøre det. Jeg hadde både den og Tamron 17-50 da jeg hadde Canon. Den har god byggekvalitet og AF (lik som Canon 85/1.8 hvis du har vært borti den). Den er imidlertid ikke spesielt skarp fra full åpning og må blendes ned noe for å prestere på sitt beste. For min del syntes jeg den var skarp nok ved 1.8 og nølte ikke med å bruke det, men jeg har sett at mange andre mener noe annet.

 

Tamronen er skarp og fin, men har litt treg og støyende AF så får du vurdere hvor viktig det er for deg.

 

Da jeg hadde disse satt Canon 28/1.8 på kameraet 90 % av tiden siden lysstyrke er viktigere enn zoom for meg. Grunnen til at jeg valgte Canon fremfor Sigma sin var at jeg ønsket meg et objektiv som også kunne brukes ved overgang til FF.

Lenke til kommentar

http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/83/cat/10

En brukererfaring derfra:

Blows away focus-troubled products like the Sigma 30mm f1.4.

 

http://www.slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/176/cat/30

 

Noen utklipp fra sistnevnte link. Først den offisielle test-teksten:

The Canon 28mm f/1.8 sells for about the same price as the Sigma 30mm f/1.4, but is softer wide open and has much higher chromatic aberration across the board, although its distortion and vignetting are both lower.

 

Så brukererfaringer:

I use this lens on a Canon 50D. I am very pleased. It is sharp and unsharp at the moments i do want it. No problems with back or front focusing. just a very nice lens and better then the canon 28/1.8
If you are looking at the alternatives to this lens on the Canon side, like I was, then in my opinion you won't find a better offering for the money. The Canon 28mm f/1.8 and 35mm f/2 are both fine lenses, but share similar or worse image quality and are built worse and about a stop slower. If you have the money to jump to the "L" alternatives then more power to you, as I am sure they are better than this MUCH cheaper alternative, but the price/performance isn't worth it to me on a DX camera.
I tried out this lens in my search for a "normal" lens for my 20D. I compared the Canon 28/1.8, 35/1.4L and this. Truthfully, the're all within range of each other in image quality.
Like many others, looking for a "normal" prime on a 350D, I hesitated quite a long time between this lens, the Canon 35 f:2, and the Canon 28 f:1.8.

 

I first eliminated the 28 because of its IQ below f:2.8

 

Det er altså litt delte meninger og testresultater som går litt i favør av den ene og litt i favør av den andre.

 

Her er to tester, NB! med forskjellig kamera:

http://www.photozone.de/pentax/145-sigma-af-30mm-f14-ex-dc-pentax-k-review--test-report

http://www.photozone.de/canon-eos/155-canon-ef-28mm-f18-usm-test-report--review

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...