Gå til innhold

Styr unna NVIDIA OPTIMUS! (Til alle nye pc-kjøpere)


Anbefalte innlegg

Om du planlegger å kjøpe en ny datamaskin nå bør du sørge for å passe på at den ikke innehar NVIDIA's OPTIMUS teknologi - ihvertfall ikke om du har planer å spille noen av de største og mest populære dataspillene online.

 

Det er nemlig slik at om du forsøker å spille spill som Battlefield 2, Battlefield Bad Company 2 eller medal of honor så vil du bli kicket av PunkBuster om motta denne feilmeldingen: "Multiple direct 3d loaded".

 

Det er ingenting brukerene kan gjøre for å få dette, utenom å prøve en uoffisiell driver som ble sluppet et par dager siden.

 

NVIDIA har brukt nesten et halvt år på å finne en løsning, noe som har gjort at de har fått veldig mange sinte kunder på nakken. Det er mange som kjøpte spill for et halvt år siden, som de ikke har fått prøvd engang, og nå koster spillene halvparten av prisen.

 

De har utsatt og utsatt lanseringen, men nå sier de ihvertfall at teknikerene bare trenger tid til neste uke for å gjøre flere tester. Forhåpentligvis stemmer dette, men jeg ville ikke kjøpt noen pc med OPTIMUS før det er fakta at det fungerer, da de har sagt såpass mange ganger at en fix blir lansert neste uke.

 

Les mer i NVIDIA's supportforum: http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=178208&st=20

 

Notebooks med OPTIMUS

 

 

Endret av vetle666
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I mine øyne er det NVIDIA som har ansvaret. Grunnen til at PunkBuster kicker folk er fordi den teknologien NVIDIA bruker er flittig brukt til juksing.

 

Jeg syntes også at NVIDIA bør sørge for at deres produkt er kompatibel med disse spillene og dere sikkerhetsløsningen når de lanserer et produkt etter at Punkbuster er lansert.

 

Hadde det derimot vært Punkbuster som ble lansert nå så ville jeg si det er deres ansvar å passe på at tidligere lanserte komponenter og maskiner er kompatible med deres software.

Lenke til kommentar

Det er strømstyring, uten å måtte gjøre dette selv manuelt. Sånn jeg har forstått det.

Men ser ut som Asus har fikset dette i sine drivere.

 

For noen går eldre drivere (179 og noe), men dem andre må vente på nye drivere som skal komme på mandag.

 

Men dette skjer ikke i VAC for COD. Så jeg mener nå heller at punkbuster har feilen.

Jeg har selv fått ganske mange rare punkbuster feilmeldinger opp gjennom tidene.

Endret av Bentus
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Punkbuster har alltid vært over sensitivt.

Jeg mener også de BØR rette på feilene, vist ikke så sant de ønsker å miste en god mengde spillere.

 

Er som sagt ikke et problem i forbindelse med VAC.

Lenke til kommentar

Det er at en notebook (vet ikke om det er brukt i laptops o.l.) kan ha to skjermkort. Et integrert i hovedkortet, og et eget skjermkort. Slik kan man bytte mellom lang batteritid og bra ytelse utifra arbeidsoppgaver. Greit utgangspunkt, bare det hadde vært kompatibelt med tidligere teknologi.

 

Er forøvrig at punkbuster er overfølsomt. Men jeg mener som sagt at NVIDIA ikke burde ventet med å tilpasse driverene sine. Kundene til NVIDIA hadde jo uansett måtte ventet på at punkbuster da eventuelt hadde tilpasset teknologien sin.

 

Det blir jo som om en billeverandør skulle begynne å levere en bil som kun er mulig å kjøre på noen få veier for så å forvente at veivesenet skulle bygge om alle veiene til å passe den bilen.

 

EDIT: Men som sagt så er driveren planlagt lansert på mandag. Forhåpentligvis blir den ikke utsatt lenger.

Endret av vetle666
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Blir litt feil sammenligning, pc hardware er det første laget av OSI-modellen, mens Punkbuster er det siste laget, altså applikasjon.

For min del blir det feil at hardware skal tilpasses applikasjoner, og ikke motsatt.

 

En annen sammenligning er at drivstoff produsentene må tilpasse drivstoffet for bilene som blir produsert.

Endret av Slettet+3165
Lenke til kommentar

Blir kanskje litt extremt, men skal vi tilpasse oss Kim Il Jung? Eller skal han tilpasse seg oss? :p

 

Men kan du underrette oss angående ny driver på mandag? Er faktisk litt spent på om det vil hjelpe, eller om det blir PB som må fikses.

 

Hadde et lignende problem da Crysis kom ut, og skulle spille det online. Var PB der også.

Dette skjedde da jeg byttet skjermkort, fra 7900GTX til 8800GTX, så fikk jeg aldri spilt det igjen online. Prøvde å fikse det i registeret, men endte opp med å formatere, og da gikk det an å spille online igjen.

Lenke til kommentar

Ja, drivstoff produsentene kan ikke plutselig slutte å lage de gamle drivstofftypene for å begynne å lage en ny type drivstoff ingen biler kan kjøre på, per dags dato.

 

Det samme gjelder også omvendt. Bil-produsentene kan ikke begynne å selge en bil som bruker et drivstoff som ingen bensinprodusenter produserer.

------------

 

Skal man produsere bensin må man sørge for at bilene som allerede finnes, kan bruke denne bensinen.

Skal man produsere biler må man sørge for at bilene kan kjøre på drivstoff som produseres per dags dato.

Skal man produsere en ny skjermkort-teknologi må man sørge for at det fungerer med softvare som er allment brukt per dags dato.

 

Som sagt, i mine øyne kan man ikke lansere noe nytt som er avhengig av at andre produsenter må endre på sitt allerede ferdig produkt. Man kan ikke forvente at alle vil godta dette ekstra arbeidet og de ekstra kostnadene dette medfører.

 

EDIT: Hehe, syntes ikke sammenligningen din holder vann Bentus :p. Er noe annet med ferdige produkter. Men jeg kommer til å følge med i tråden. Selv om pcen min gikk istykker igjen idag! Kjøpte den i oktober, har måttet sende den inn på rep to ganger nå. Har vel hatt den hjemme i 4-5 uker nå. Er en Asus ee 1215n forøvrig, men det er off-topic...

Endret av vetle666
Lenke til kommentar

Optimus finnes i laptoper også, bl.a. multicom sine kushan modeller. Det er som trådstarter skriver en software-teknologi som hopper mellom integrert GPU(strømsparing) og dedikert GPU (høy ytelse) avhengig av behov (manuell styring også mulig).

 

"For min del blir det feil at hardware skal tilpasses applikasjoner, og ikke motsatt."

Det er snakk om software som styrer hardware, ikke hardware.

 

Det kommer stadig flere CPUer som takler grafikkprosessering, så Optimus (og evt noe tilsvarende fra AMD etterhvert) vil nok bli vanligere i tiden fremover.

 

Lykke til med ny driver, får håpe at det kommer en løsning snart (blir muligens aktuelt for meg også snart :p )

Lenke til kommentar

Tviler på at det fungerer da Asus driverene vel er tilpassede drivere fra NVIDIA(?) leser at den uoffisielle driveren skal fungere for noen.

 

Skulle gjerne ha prøvd de, men igår gikk Asus EE 1215n notebooken min istykker for andre gang siden jeg kjøpte den i oktober! Helt utrolig irriterende, har hatt den i kanskje 4-5 uker nå av de 3 måndtene jeg har eid den!

Lenke til kommentar

NVIDIA beklaget seg i forumet på mandag. Driveren vil ikke bli lansert før første uken i Januar. Dette var fordi de ønsket å inkludere den i en annen oppdatering.

 

Jeg syntes fortsatt at dette er hårreisende. Det har gått 7 måndter siden NVIDA var klar over problemet og de har bare utsatt og utsatt lanseringen...

 

Som Bentus sier så har ASUS lansert NVIDIA driveren for ASUS pcer, men den rapporteres å være noe treg.

 

Begynner å bli rimelig hett i NVIDIA supportforumet nå!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En annen grunn til at dette er NVIDIAs problem er at Punkbuster aldri har støttet denne teknologien. Det er det selvfølgelig en grunn til - nemlig at denne teknologien kan brukes til å glitche spill...

 

Nå begynner det forøvrig å blir VIRKELIG hett inne på NVIDIA forumet. For min del så kommer jeg ikke til å kjøpe noe fra NVIDIA mer da jeg kun har hatt dårlig erfaringer med de. Den forrige laptopen min hadde NVIDIA Gt 8600 (?) som er kjent for å kun vare i to år før den går komplett istykker! Og nå er det altså dette..

 

Sitat fra NVIDIA forumet:

I am definitely staying as far away from anything nVidia as possible. It's safe to say that after a 680i, a Quadro NVS 140M, a 7900GT, a 570a that is horribly unstable, an 8800GTS that barely lasted two years before dying, an nForce 440 that didn't even make it two years, and now this Optimus issue, I have long since exhausted my patience for this company's serial incompetence.

 

Det som er mest frustrerende er at de har en fix som fungerer, men de holder den tilbake for å jobbe videre med den for å gjøre den "enda bedre" og inkludere flere fixer i samme patchen. Det de hadde tjent mye på hadde vært å lansere fixer når de fant de slik som de fleste andre firmaer gjør, slik at kundene er fornøyde. Istedenfor å måtte høre løgn på løgn om lanseringsdato. For kanskje 6 måndter siden hørte vi: "Neste uke" og alle ble glade.. Så kom den uken og vi hørte "midten av neste uke" og alle ble glade igjen.. Så gikk måndtene og vi fikk beskjed om en fix som skulle komme i desember.. men nei, den ble også flyttet til over nyttår..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...