Gå til innhold

Rimelig lyssterkt objektiv til Nikon med AF-S?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

35 1.8 er alltid en vinner på DX. Billig som fy også.

Dette.

 

Sigmas 30mm f/1,4 er også et noe dyrere alternativ som gir litt mer lysstyrke. Kan være verdt å ta en titt på, men det er kjent for å være et objektiv med en viss personlighet. Jeg liker Sigmaen min veldig godt, men jeg vil nok holde en knapp på Nikonen som et generelt tryggere valg :p

Lenke til kommentar

AF-S betyr at det er fokusmotor i objektivet, så dermed har 35mm f/1.8 autofokus ja. Med "husk filter" så mener de UV-filter. Det er store diskusjoner om det er nødvendig eller ikke. Mange liker det og sier de har det som en ekstra beskyttelse av objektivet. Andre liker det ikke og sier at dersom en skulle finne på å bulke objektivet, så kan et ekstra filter lage et helvete med å få det av igjen. Personlig har jeg noen objektiver med filter og noen uten og merker strengt tatt ikke den store forskjellen. Så lenge du bruker solblenderen på 35mm, så ser ikke jeg noen grunn til at du trenger UV-filter.

Endret av Zahl
Lenke til kommentar

Solblender følger med objektivet?

 

Og et slikt objektiv kan brukes til alt det vanlige skal brukes til, bare at man har fast brennvidde? Jeg forstår at 35 mm tilsvarer 50 mm sammenlignet med kitlinsen? Altså 1.8 objektive på et D3100 vil være det samme som kitlinsen nesten zoomet til max tele? Eller vil den være 35 mm, atlså midtveis på kitlinsen? Er ikke helt inni sakene. :)

Lenke til kommentar

35 mm er 35 mm uansett. Det er når man sammenligner forskjellige kameraer at man må ta hensyn til sensorstørrelsen som vil gi forskjellig bildevinkel.

 

Ok, så på samme kamera vil en slik 35 mm linse være det samme som midtveis ca på 18-55 zoommessig?

 

Ja, men husk at 35mm`eren har en blenderåpning på f/1.8 og en har dermed mye større kontroll over dybdeskarpheten enn på 18-55 kitobjektiv.

Lenke til kommentar

Ta bilder med kitzoomen din. Vri den til 35mm, kikk i søkeren og ta bilder. Vri den til 50mm, kikk i søkeren og ta bilder.

 

Hvilken brennvidde vil du helst oppgradere? :)

 

50mm er trangere og bedre til portretter.

35mm blir et litt videre normalobjektiv, som er bedre til gruppebilder.

Har prøvd litt, og det ser ut som 35mm kan fungere ganske bra som ett allround objektiv innendørs. Eller ved svakt lys. Men å ikke kunne forandre brennvidde vil jo bli uvant. :)

 

55mm syns jeg blir alt for trangt innendørs hvertfall. Men akkurat hva er det som gjør denne bedre til portrettbilder? Mer korrekt gjengivelse? Har tatt opptil flere "close-ups" bilder på ca 35mm med kitobjektivet uten å sett noe unormalt. :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...