Gå til innhold

Privat tauing av bil?


Brap

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvilke regler gjelder ved tauing av bil etter bil med trekketau?

 

Er det i det hele tatt lov?

Nei det ikke lov. Du må leie inn en muskelmann som kan trekke bilen din :tease: :!:

 

Er nok lov, men lurer på om det da muligens finnes regler for maksimal fart. Helst nødblink på begge biler.

 

Ja - og så bør det sitte en person i bilen som skal taues. Som kan styre bilen da :whistle:

Lenke til kommentar

De samme reglene gjelder for bilen som blir tauet som bilen som tauer, som lysbruk, bruk av gyldige kjennetegn og forsikring, samt avstand til forankjørende. Bilen som tauer bør jo også være egnet til å taue en bil av den vekta, samt at førere i begge kjøretøyer må ha førerkort, minimum klasse B. Tauet bør merkes slik at det er tydelig for andre, og man må holde seg unna motorvei.

 

Flere hevder også at bilen som taues skal være merket med en rød varseltrekant bak, noe jeg tror stemmer siden den regnes som vogntog jmf. Forskrift om tekniske krav og godkjenning av kjøretøy, deler og utstyr (kjøretøyforskriften) §2-5 punkt 11.

Endret av >Jonas<
Lenke til kommentar

Bilen skal være i lovlig kjørbar teknisk stand. Eneste grunn for tauing blir da at den mangler egen fremdrift. Begge biler skal ha påslått lys påbudt under kjøring, nødblink er forbudt.

 

Merk at en tauet bil med mindre den kan ha motor påslått på tomgang vil nødvendigvis ha langt fra like sterk styring og bremsing, og dermed må slikt foregå i veldig, veldig sakte hastighet. Det vil kreve enda mer avstand mellom tauende og tauet bil enn ved vanlig kjøring pga redusert bremsevirkning.

Lenke til kommentar

Det er ganske vanlig at man får bot, i verstefall mister førerkort om man holder for kort avstand til bilen foran, dette gjelder også tauing av bil.Mistet lappen pga tauing

 

Man burde holde 3 sekunder avstand til bilen foran. Har man f.eks et tau på 5m kan man maks kjøre i 6km\t for å holde lovlig avstand.

 

6km\t er 1,66m\s som ganger 3sekunder er 5m.

 

Så er det sikkert noen som tenker, aha, jeg kan bruke et tau på 30m! Problemet er da at noen kommer garantert til å prøve å kjøre forbi den som blir tauet og legger seg mellom bilene.

Endret av trra
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...