Gå til innhold

Ny laptop - hva bør jeg velge?


Anbefalte innlegg

Har hatt et mindre hyggelig besøk i huset mitt i natt av noen som tydeligvis trengte 2 stk laptopper og en lommebok blant annet. Ståa er da slik at jeg trenger en ny maskin relativt kjapt, men jeg er litt utdatert på disse Core iX processorene og Nvidia sine skjermkort, og alt til AMD for den sakens skyld. Maskinen jeg hadde var av følgende type:

 

Dell XPS M1530, Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, Nvidia GeForce 8600M GT 512MB, 4 GB DDR2, 320 GB 5400 rpm, Microsoft Windows 7 Pro.

 

Jeg vil ikke ha noe dårligere enn det, og planlegger å spille litt SC2, Diablo 3 når det kommer, samt at jeg jobber litt med Photoshop, AutoCAD og Google SketchUp, men jeg er ingen avansert bruker. Problemstillingen blir vel balansen mellom en kjølig PC kontra en sprek PC. Pris er ikke så viktig, men over 13.000 høres litt dyrt ut. Gjør ikke noe om den kun koster 6-8000 heller da ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Notebookcheck er ikke en god fasit på hvor god en mobil GPU er. Modellene de tester har et stort sprang i generell ytelse.

 

De nevner det faktisk selv:

The following benchmarks stem from our benchmarks of review laptops. The performance depends on the used graphics memory, clock rate, processor, system settings, drivers, and operating systems. So the results don't have to be representative for all laptops with this GPU.
Lenke til kommentar

Ja, her har det gått litt fort i svingene for meg. Mente jo at jeg vil ha en 15" og ikke en 17", så da blir jo den uaktuell med en gang. Men for å sammenligne, hvor mye dårligere er en 310M mot en 33M?

En 310M er det praktisk talt ikke vits i sammenlignet med Intel HD, som yter rimelig dårlig. 335M er heller ikke veldig sterkt. Det virker som du har et ønske om å kunne spille spill på denne, da er lavere enn HD 5650 lite ønskelig.

 

Personlig anbefaler jeg TimelineX serien fra Acer som har god batterilevetid og er lett å ta med seg.

 

Et annet tips kan være å vurdere en SSD, disse gir mye bedre ytelse enn vanlig HDD, men har mindre lagringsplass. En Momentus XT 500 Gb kan også gi litt bedre ytelse og batterilevetid enn det som følger med

Lenke til kommentar

ok, så 5650 er bedre enn 335M? Den TimelineX 5820T så grei ut, men jeg skulle gjerne hatt 1600x900 fremfor 1360x768. 9 cellers batteri, stikker det ut noen vei?

 

Ellers liker jeg Core i5, 4+ GB DDR3. Jeg er ikke videre opptatt av batterilevetid, OS eller trackpad for den sakens skyld...

 

EDIT: Men støy og temp ønsker jeg å holde på et minimum, syntes f.eks. at min XPS M1530 ble i varmeste laget. Den slo seg av hvis jeg encodet filmer over lengre tid...

Endret av HulkHaugen
Lenke til kommentar

Har sånn halvveis bestemt meg for Acer Aspire TimelineX 5820TG, men syntes også at Acer Aspire TimelineX 4820T virker som en spennende maskin. Er i praksis samme maskinen, bare krympet ned til 14", da på bekostning av NumPad såvidt jeg har registrert. Noen motargumeter mot lillebroren annet enn at den koster 200,- mere?

 

Det som er synd med disse maskinene er at de tidligere har kostet 1000-1500,- mindre enn hva de gjør nå...

Endret av HulkHaugen
Lenke til kommentar

Har sånn halvveis bestemt meg for Acer Aspire TimelineX 5820TG, men syntes også at Acer Aspire TimelineX 4820T virker som en spennende maskin. Er i praksis samme maskinen, bare krympet ned til 14", da på bekostning av NumPad såvidt jeg har registrert. Noen motargumeter mot lillebroren annet enn at den koster 200,- mere?

 

Det som er synd med disse maskinene er at de tidligere har kostet 1000-1500,- mindre enn hva de gjør nå...

 

Ingen andre enn at kjøleløsningen i 14" er enda dårligere enn i 15" slik at prosessoren kan bli for varm og klokke seg ned. (kjent problem).

 

Ellers er de jevngode.

 

Selv har jeg 13.3" versjonen som er super da den har mye bedre kjølesystem (2 vifter). Eneste negative er om du trenger CD/DVD enhet, da den ikke har det.

 

Denne kan være verdt en titt:

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=597929 FullHD skjerm burde være bra ut fra dine beskrivelser. GT335 skjermkortet er ikke det raskeste, men greit nok til SC2 på medium grafikk, samt de fleste andre nye spill rundt medium. Om den klarer D3 er det for tidlig å si noe om.

 

Om du vil ha skikkelig spillytelse er dette en veldig aktuell maskin (men ikke på lager enda): http://www.prisjakt.no/product.php?p=709407 ATI HD5870 - fullHD skjerm osv.

 

Edit: Ja 9 cell batteriet på timelinex stikker ut under maskinen.

leftside.jpg

 

Her er et bilde jeg har tatt med 3820TG stående oppå 5820TG.

Endret av OC-Freak
Lenke til kommentar

CD/DVD rom er helt irrelevant for meg, skjer vel en gang i skuddåret at jeg faktisk bruker/brenner en plate, og da har jeg isåfall en htpc m/BluRay rom, ev. kan jeg låne maskin av noen andre.

 

men på en annen side, så virker 13" i grenseland lite for meg. Batteriløsningen på TimelineX maskinen liker jeg faktisk veldig godt, det gir jo god mulighet for luftstrømmer under maskinen.

 

Den Asus N53Jn maskinen du linker til er absolutt en flott maskin, har kikket en del på den. For å være pirkete, så syntes jeg at 1920x1080 er litt drøyt på en 15", har det på jobb, men det går. På en annen side så er 1360x768 på TimelineX litt lite igjen, jeg ser for meg at 1600x900 ville vært perfekt. Punkt 2 må da være at 335M angivelig er en svakere GPU enn HD5650, hvor mye har jeg ikke peiling på. Dessuten er TimelineX litt billigere.

 

Skulle likt å sett Asus N53Jn med 1600x900, uten numpad og med en litt sprekere GPU, da hadde valget vært lett. Og hvorfor er det ingen som erstatter CD/DVD rom med enda en HDD? Da kunne vi jo hatt SSD som primær og f.eks. 640GB HDD som sekundær disk på en 15", det hadde jo vært pornografisk ^^

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...