Gå til innhold

Hvor er det mest action?


krangel

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Sier han 200 feltdøgn mener han nok totalen blant romkameratene. Var selv i stormesk 3 og hadde ikke 60 feltdøgn engang...

 

Du kan få en god del action i både 2. bn og panser, selvfølgelig avhengig av kompani \ eskadron og stilling. Mest "gøy" får du nok som fallskjermjeger, marinejeger eller kystjeger om du får lurt deg inn et av disse stedene.

Lenke til kommentar

Avhenger igjen av hvilken BS. BS i 2.bn inneholder særs meget av hva du etterspør, samme med BS i panserbataljonen. Her er utdannelsen rettet mot hva de 2 bataljoner trenger av befal, nemlig lagførere \ vognkommandører. Stridsrettet ledelse for å si det kort. BS i GSV er også særs god, her kommer du også inn i ISTAR miljøet som gjør det mulig \ lettere å søke jobb i etterretningsbataljonen senere. Mye bra og særs krevende jegertjeneste.

 

I tillegg kan du gå befalsskolen i artilleri, sanitet og CCS bataljonen (combat service support, eller forsyning og logistikk på godt norsk)

 

Hvordan BS er i sjø og luft har jeg liten viten om.

Lenke til kommentar

Som vernepliktig journalist i Sjøforsvarets, Hærens eller delvis Luftforsvarets kommunikasjonsavdeling får du muligheten til å oppleve omtrent alt Forsvaret har å by på (hvis du er dyktig), men er samtidig hevet over en god del av de firkantede reglene (sersjantene) og frysing/sult. Men unngå Forsvarets mediesenter. Da får du ikke embarkere med så mange kule avdelinger, men må for det meste skrive smiskende portrettintervjuer om alle mulige offiserer som kommer og går på Akershus. Dette krever selvfølgelig at du har litt interesse for å skrive, fotografere og designe. Men jeg kan nesten love at du får oppleve mer enn omtrent alle andre vernepliktige i Forsvaret.

 

På Cold Response i fjor besøkte jeg en rekke avdelinger som regnes som action-pregete. Panser, TMBN, KJK. Det var ikke mye de hadde sett eller opplevd. Men for all del. Det kan jo også ha sin sjarm.

Endret av Ohaio
Lenke til kommentar

Kan jo komme med et annet alternativ:

 

Trodde også bare det var i hæren man fikk mye felt etc. og ble super skuffa over å havne på luft, men faktisk luft har veldig flotte stillinger vis du liker felt sånn som NIS og samband, samband troppen som akkurat kom her på rygge dro ut på felt dagen etter f.eks fikk de utlevert HK og glock nesten med engang. Det blir ikke tatt ut NIS tropp før om noen uker her på Rygge så vet ikke hvordan det er med nye soldater der, men de som allerede er her slipper de firkanta reglene og drar som regel ut på trening til stridssituasjoner ganske mange dager i uken, foredragsholderen på madla sa noe sånt som 80dager felt. Det eneste er at de første 2 månedene kan være litt slappe til tider med mye SLO spesielt på slutten av rekrutten og er jo ikke sikkert du kommer inn på det du vil, men som regel er det ikke mange som er så gira på masse felt så er du i generell god fysisk form er det ikke noe stress.

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Velg StormEsk.(setermoen)

 

Der får du akkuratt nok feltdøgn til at du begynner å "hate" (50-60dg)

Du opplever gråt, latter, kameratskap uten sidestykke og ikke minst frostskader ;)

 

Du bruker AG-en så mye at du til slutt ikke får såve uten den:)

Men får selvfølgelig bruke alle de andre våpnene de har å tilby, som RFK, Eryx, MG, M72, MP5, Granater og granatkaster. Velger du en annen retning kan du også kjøre rundt i, eller være skytter for

cv-90 :thumbup:

 

Utenlandstjeneste er selvfølgelig med i planen ;)

 

StormEsk er en perfekt start på din evt. militære karriere :D

Lenke til kommentar

bahamuten: Bare for å korrigere litt på deg, da jeg var i storm i forrige kontigent fikk vi ikke skyte med mp5, og tror ikke det var andre enn befalet som fikk skyte med rfk. AGen er ikke i bruk lenger, hk416 som gjelder der også nå. Eryx er ikke lenger i bruk. M72 fikk vi skyte litt med derimot.

 

Men uten tvil en god tid, som anbefales på det sterkeste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...