Gå til innhold

Hvorfor ser dere og film, og hva mener dere er en bra film ?


spetwols

Anbefalte innlegg

yo

 

Bare lurer på hvorfor dere ser så mye film, og hva dere mener er en bra film ? Hadde vært litt morsomt å sett andres syn punkter på dette.

 

Har dessverre ikke tid til å skrive mere selv nå, men skal skrive mere i kveld når jeg kommer hjem. ^^

Endret av spetwols
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe. Grunnen til er at jeg egentlig spør er atte jeg har blitt tilbudt lokal avisa her å komme å ta en titt på smalingen min. Så må jeg jo prøve og forberede meg litt. Jeg er ikke akkuratt noen taler av meg, så fint om jeg kunne fått litt hjelp. Jeg vet jo for meg hva som er en bra film, men jeg er så forbanna dårlig til å formlere ting osv. :)

 

En bra film burde jo ha en dyp og god handling,godt skuespill presentasjon, lyssetting,kamera osv.Kan noen kansje hjelpe meg litt til å utvide dette litt, så det blir en liten tekst eller noe ?

Endret av spetwols
Lenke til kommentar

Personlig så ser jeg filmer rett og slett for å få bort kjedsommheten. En kjedsommhet som for meg fremme så og si hele tiden. Underholding er en viktig del av hverdagen. Må ha noe for å blende meg for den fantastiske kjedelige tilværelsen.

 

En god film er en film som har god skuespill, god kameraføring og god historie. Elsker filmer hvor det filmtekniske er godt, vel ikke alt selfølgelig, men masse av dem. Budskapet er også veldig viktig.

 

Ikke flink til å formidle meg godt selv, men kan ha god samvittighet nå siden jeg har prøvd.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

For min del er det at filmen setter igjen et inntrykk, en tanke (evt. to), en følelse, eller noe. Filmen må på en måte imponere, men ikke nødvendigvis i ordets vanlige forstand. Bestanddelene i en film som så mange henger seg opp i når de skal snakke om film, meg inkludert, er egentlig bare verktøyene som blir tatt i bruk for å skape en reaksjon hos seeren, som tross alt er det viktigste.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å få innblikk i helt andre tankesett, ideologier og måter verden kan betraktes på. Man blir rett og slett et bedre og mer reflektert menneske ved å se (variert) film. Det er i grunn ingen fasit for hva jeg anser for bra film, foruten at den må vekke en følelse.

Endret av tjalla
  • Liker 7
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Foretrekker å se filmer hvor jeg må tenke litt, og filmer jeg ikke skjønner. Ren underholdning går, men jeg styrer i de fleste tilfeller unna. Liker også veldig deprimerende filmer, av en eller annen grunn. Merkelig nok er det veldig få som vil se film med meg...

 

Jeg kan like en film pga lyssetting og intet annet, så hva jeg mener er en bra film er nokså vagt, har jeg hørt. Jeg foretrekker, derimot, at de har en god historie og et godt skrevet manus.

Lenke til kommentar

Akkurat hvorfor jeg ser film er vel ganske enkelt for å bli underholdt. Hva som kjennetegner en bra film er i mine øyne 100% individuelt.

Sikkert derfor det er hundretalls av eksempler på hvor folk hyler: "Herregud, likte du ikke <film> den er jo et MESTERVERK!!" og går i forsvarsposisjon med en gang en film dem liker får dårlig kritikk.

 

Alt avhenger av humør for min del. Stort sett oppdelt i "fredagsfilm", "lørdagsfilm", "søndagsfilm" og "fyllesjuk-søndagsfilm". På fredager syntes jeg det liksom passer med noe lett action... gjerne så tanketomt som overhodet mulig. Lørdager kan det godt bli noe dypere, drama o.l. Søndager faller jeg litt tilbake på action, men da helst noe annet og mer moderne enn Steven Seagal og Wesley Snipes fra 90-tallet.

På en fyllesjuk søndag passer det absolutt best med katastrofefilmer. Gjerne med enorme dyr. Jurassic Park, Godzilla o.l er perfekte for sånne formål. Eller en skikkelig western.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg ser film for opplevelsens skyld. Film, teater og musikk spiller på følelser, så jeg er da i grunn ute etter å kjenne en følelse. En god film må ha en god historie, en som jeg kan tro på. Skuespillet må være upåklagelig, altså menes med dette at også skuespillet utføres på en troverdig måte.

 

Musikken må være av en slik art at følelsene forsterkes i samspillet med historien.

Endret av SLIguy
Lenke til kommentar

Jeg liker mange forskjellige typer filmer:

 

1. Sci-fi - Fremtiden, aliens, teknologi etc er fascinerende, og film kan trekke det ut i det mere ekstreme, som ikke virkeligheten kan (enda), så da er det digg å se det tatt helt ut i en film.

 

2. Mysterie / thriller - Gjerne historier som er skumle, som ikke har en forklaring, eller som er supernaturlige.. Da er atmosfære og musikken / lyden også utrolig viktig..

 

3. Komedier - Gjerne noe ala Groundhog Day etc, ikke for barnslig eller hollywood cheesy..

 

Alle disse teamene underligger en god historie og ide, bra skuespill og vakker cinematografi / direksjon, samt enda bedre med mye følelser i soundtracket..

Lenke til kommentar

Jeg ser ganske mye rart, men det grunnleggende er det samme i alle. Det må være interessante karakterer jeg kan føle noe for og en engasjerende historie. Det har ingenting å si om det er en sci-fi film fra 30-tallet eller et drama satt i moderne tid. For eksempel er tre av favorittfilmene mine Evil Dead 2 og Army of Darkness (regner dem som en film siden AoD er en direkte oppfølger), The Wolf Man fra 1951 og The Crow. Det er på mange måter tre helt forskjellige filmer, men det grunnleggende er fortsatt det samme:

 

- Evil Dead: Ash er en helt vanlig fyr som blir angrepet av demoner, og alle vennene hans blir drept. Kort sagt sliter han, spesielt i Army of Darkness. Men selv om det er mye humor og veldig mye blod og gørr er det lett å føle med Ash og håpe det går bra med han til slutt.

 

- The Wolf Man (1941): Det kunne ha blitt mye blod og gørr uten noe særlig handling, men i stedet ble det helt motsatt. Selv om det er en varulv-film handler det mest om det psykologiske. Hva ville du ha gjort om du ble forvandlet til en varulv hver fullmåte en ble en trussel til alle rundt deg, inkludert familien din? Og hva om du ikke klarer å stoppe det, uansett hvor mye du prøvde? Resultatet er en svært trist film med en utrolig bra skuespiller i hovedrollen. Nyversjonen på sin side er ogås ganske bra, men den fokuserer langt mer på blod og gørr. Det er en helt annen type film, selv om historien er ganske lik.

 

- The Crow: På mange måter en ren voldsorgie. Men ser man bort fra all volden er også dette en svært trist film med en svært bra skuespiller i hovedrollen. Når han våkner fra de døde drar han rett hjem, kun for å finne hjemmet sitt i ruiner. Forloveden hans er død, og han er dømt til å vandre rundt helt alene. Det sier litt at det første hang gjør etter å ha oppdaget kreftene sine er å hente forlovelsesringen igjen.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Jeg ser film for å ha det kjekt og oppleve forskjellige historier.

En god film mener jeg er en film vi blir påvirket følelsesmessig av, som glede, tristhet eller redsel, en god handling som gjerne ikke er blitt brukt veldig mye før og flinke skuespillere.

Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg ser film, og at jeg i det siste har begynt å lese mer, er at jeg vil se nye vinklinger på ting og få kjennskap til andre tankesett. En god film for meg presenterer et nytt syn på et tema. Filmen må ha et troverdig budskap. Den må ha en mening, så alle bitene faller på plass. Jeg klarer ikke lenger å føle glede av en film som er ren underholdning. En film må gi meg en følelse og for et øyeblikk gjøre meg bevisst på min egen tilværelse.

 

Eksempler på filmer som oppfyller disse kravene, er Fight Club, Trainspotting, Yesman, Rocky Balboa, American History X, Matrix og Forrest Gump.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...