Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Må man absolutt ha en facebook profil?


Gjest gjest:D

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er/var i samme båt som DNA og Robert. Fjesboka hadde ingen videre appell og jeg så ingen behov for å dele min privat data med resten av verden. For et drøyt år siden falt jeg dog etter for gruppepresset og opprettet meg en konto. Fikk mange(nok) venner og så de positive aspektene ved Facebook, som gjør at man holder seg oppdatert osv.

 

Slettet brukeren min for et par uker siden og jeg trives utmerket godt med det. Etter en lengre periode med helhjertede forsøk har jeg konkludert med at nettsiden ikke var en viktig ingrediens i min hverdag. Alt jeg gjorde var å kaste bort verdifull tid på pcen for å "stalke" andre mennesker og oppdatere dem på hvordan det går med meg, når jeg er på ferie, ser på fotball, er sosial osv. Det er et behov jeg rett å slett ikke har.

 

Om bekjente syntes det er sært, så er det helt greit for meg. Gidder ikke å følge saueflokken bare for å følge den, når jeg heller vil bruke tiden min på ting som jeg faktisk finner interessant. Jeg bruker altfor mye tid på nettsurfing og forum som det er.

 

Mao, jeg stiller meg bak DNA og Robert i køen over brukere som ikke har facebook. Og jeg har gode venner, et normalt stort nettverk og familie. Kan ikke se at jeg er asosial eller en outsider på noen som helt måte, annet en at jeg ikke bruker ei ussel internettside.

 

Game :)

Endret av Game
  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Ingen tvinger deg til å skrive ned disse tingene på nettet. Ingen tvinger deg til å legge ut bilder av deg selv. Ingen tvinger deg til å miste noe av verken privatlivet ditt eller anonymiteten din. Det virker på meg som om mange tror at med en gang man har laget en Facebook-profil så Googler det deg og legger ut 100% av det den finner om deg.

 

Det havner ikke mer på nettet enn det du legger ut selv. Om du ikke ønsker at det skal flyte masse saker om deg rundt så ikke legg ut masse saker om deg. Det er virkelig ikke værre.

Man KAN absolutt ikke ha noe info om seg selv og ikke noe bilde, men da blir mye av vitsen med Facebook borte.

 

Til deg som sa at folk ikke bruker Facebook av prinsipp pga. "Saueflokken", så er vel ikke dette hele grunnen. Det er rett og slett mange som ikke liker hvor samfunnet er på vei (med tanke på nettsamfunn) og vil ikke være medlem av det. Det er også mange som ikke liker den dårlige sikkerheten til Facebook og velger derfor å ikke bruke det.

Lenke til kommentar

Jeg må si meg høyst uenig med herr Bandidos.

 

Før det første leverer du ingen pålitelige kilder som støtter din påstand om at «EKSTREMT få som ikke er på Facebook er sosialt kompetente». Dermed ble det servert en pseudoavstemning for 3 år siden, uten kilder. Det sier seg selv at disse påstandene ikke holder vann i det hele tatt.

 

Folk er forskjellige, folk er ikke like overalt. Kun fordi noen veldig få på din skole var på Facebook, betyr ikke at det er likt over hele landet. Jeg kjenner flere folk på min skole som ikke har Facebook. Dette er ikke et argument i seg selv at du tar feil; det er et argument på at folk er vidt forskjellige fra sted til sted, og ved å sammenligne brukere fra by-til-by viser man at man er ekstremt ukritisk til enhver kilde som noen måtte komme med som argument.

 

Selv er jeg ikke på Facebook, som tidligere nevnt, og jeg er definitivt ikke av den mega-sosiale sorten. Det betyr ikke at jeg ikke har venner og bekjentskaper. Har et rimelig stort spekter av bekjente – men har ingen behov for å vite når de siste festene vil holde plass hen, hvem som har blitt sammen med hvem, og så videre. Men det betyr ikke at «EKSTREMT få som ikke er på Facebook er sosialt kompetente». Det blir for dumt å sette folk inn i båser etter om de er på Facebook eller ei. Dette er dog bare mitt syn på saken.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hadde en facebook i 10nde klasse, har aldri opplevd noe så tragisk før. Mine klassekamerater, spesielt jentene i klassen konkurrerte om å få flest mulig "venner" så de addet helt tilfeldige folk, for å deretter skryte over antall venner på vennelista i klassen. Jeg har slettet profilen min.

 

Facebook er roten til masse drit. Når jeg ser at mange tenker på det som en norm å ha en åpen offentlig facebook profil med masse personlig info så lurer jeg virkelig på hva faen som feiler menneskeheten idag... :\

Lenke til kommentar

Nei, man må ikke ha facebook-profil. Jeg hadde absolutt ingen planer om å registrere meg på facebook, men nysgjerrigheten tok overhånd.

 

1. Hadde ikke tenkt noe videre over det. Det sier ikke nødvendigvis så mye om personen. Om ikke annet har de fleste en telefon.

 

2. Ja, stort sett.

 

3. Vil ikke si at jeg er avhengig, men jeg sjekker ofte innom. Ikke i håp om nye meldinger eller forespørsler, men heller for å se om det står noe "spennende" der (som regel gjør det IKKE det).

Endret av Ville Vonca
Lenke til kommentar

På facebook legger jeg bare til folk jeg kjenner.

Liker å se hva som skjer, hva folk tenker,

legge ut bilder over hvor jeg har vært og se bilder over hvor andre har vært.

 

Og diskutere.

 

Enkelt og greit.

 

EDIT:

 

Du finner svært få sosialt oppegående folk med stort nettverk som ikke er på facebook. Sier ikke at man må ha det, men hvis jeg møter noen som ikke er på face så lurer jeg på hva som er galt.

 

Herregud går det an å være mer overfladisk? Med Justin Bieber som profilbilde kan man vel ikke regne med noe annet utspill fra deg.

 

OWNED! :D

Endret av MacJARedd
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du finner svært få sosialt oppegående folk med stort nettverk som ikke er på facebook. Sier ikke at man må ha det, men hvis jeg møter noen som ikke er på face så lurer jeg på hva som er galt.

 

Herregud går det an å være mer overfladisk? Med Justin Bieber som profilbilde kan man vel ikke regne med noe annet utspill fra deg.

 

OWNED! :D

 

Til informasjon så er det ikke Justin Bieber. Nummer to så tar jeg meg ikke sjæl så selvhøytidelig.

Endret av Bandidos-Pelle
Lenke til kommentar

Jeg har facebookprofil...

 

Bruker den for det meste til å dele fjas og tull med de jeg har som

venner på den, til det er FB fantastisk.

Er også tilhenger av muligheten for å invitere folk til arrangementer o.l. Denne funksjonen er jo genial...

 

OM det nå er noen man ser poster om hva de har gjort hos legen e.l. så finnes det en "skjul"knapp man kan bruke på de slik at man ikke får slike unødvendige innlegg i feeden sin...

 

Bare et lite apropos: hvor stor er forskjellen på diskusjon.no og facebook sett bort fra at man er anonym her?

Lenke til kommentar

1. Tenk at du møter en person som du ikke kjenner, etterhvert som du blir bedre kjent spør du h*n: "Har du facebook?", h*n svarer nei. Hva hadde du tenkt om personen hvis du fant det ut på den måten? Vær ærlig...

Jeg hadde ikke brydd meg i det hele tatt.

 

2. Kjenner du alle facebook vennene dine irl? Har du i det minste sett de i den virkelige verden?

Nei, jeg har ikke sett alle Facebookvennene mine i den virkelige verden.

 

3. Blir man litt avhengig av facebook hvis man starter? Ser for meg desperate oppmerksomhetskåte folk som spammer F5 i håp om at noen har skrevet noe til dem.

Noen blir selvfølgelig det. Men noen blir avhengig av spagetti og.

 

4. Har DU facebook? :D

Jeg har Facebook og får ofte request fra folk jeg ikke vet hvem er.

Endret av Nopros
Lenke til kommentar

Jeg har ikke facebook. Startet med at jeg ikke ville følge strømmen og klarte meg uten før det gikk over i at jeg ikke tenkte på det. Men har nå i det siste merket at det kanskje kunne være greit, "alle" vennene mine har facebook noe som gjør at jeg lett blir glemt hvis det skjer noe da avtaler/planlegging og invitasjon skjer på facebook :hmm:

 

De fleste som får høre at jeg ikke har facebook gir ikke inntrykk av at det er noe negativt, men hva de faktisk tenker kan jeg ikke svare på..

 

Et spml til facebookere, må man skrive fødelsdato?

Lenke til kommentar
Til informasjon så er det ikke Justin Bieber. Nummer to så tar jeg meg ikke sjæl så selvhøytidelig.

 

Justin Bieber, Zac Efron, samme skitet.

 

"hvis jeg møter noen som ikke er på face så lurer jeg på hva som er galt"??

Jeg håper da inderlig at du er frisk og rask ellers.

Det går faktisk fint an å IKKE ha facebook og samtidig være sosialt oppegående.

Hvis vi skal utelukke gamle folk, så er det er ikke få av slike personer.

Jeg kjenner MANGE!

 

Fornøyd?

Lenke til kommentar

Vi minner om reglene for gjesteposting, som du finner i egen boks øverst i forumet. En eller flere poster har blitt slettet som følge av brudd på disse reglene. Husk at posting med gjestekonto er for innlegg av alvorlig og/eller sensitiv art. Vi oppfordrer alle til å respektere reglene, slik at vi kan beholde dette tilbudet for de som måtte trenge det. Grove misbruk vil medføre ip-sjekk.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres, da det er off-topic. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på pm. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...