Gå til innhold

oppgradering av skjermkort vs cpu


[space]

Anbefalte innlegg

Hei,

Har en xp1700+ palomino og et hercules gf3ti200.

Har lurt på å bytte ut cpu, graffikkort, eller hele dritten (som jeg har skjønt kan bli litt dyrt).

 

Hvis jeg bare skulle bytte ut én ting, hva skulle det da være?

Har tenkt på følgende:

c3d radeon 9500

xp2400+ (266) som passer på mitt msi k7t266 hk jeg bruker nå.

 

eventuelt:

abit NF7-S V2.0, twinmos 512 og xp2500+ barton. (dyrt alternativ..)

 

Trenger mer guffe til å spille colin3 og toca racedriver :)

 

[space]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Lurer på om ikke XP 2600+ med 266 MHz buss også går på det hovedkortet du har nå. Det gjør i alle fall det på ASUS A7V266 med BIOS oppdatering...

Ja, det er mulig. MEN 2600 + med 266 Mhz Bus koster nesten 2000 kr. fordi den er så "sjelden"......... :( (har skjekket selv) Jeg er ikke villig til å betale så mye for en så "gammel" prosessor, iallfall ikke for å oppgradere fra XP 2000 + til 2600 + :)

Lenke til kommentar
Får 5500 i 3dmark2001se på hjemmepcen og

10000 på jobb pcen.

 

Hvor mye av dette de 133 mhz har å si på cpu hastigheten vet jeg ikke.

 

Er det høyere FSB på den ene maskina? eller kanskje det er forskjellige skjermkort? :wink:

 

Uansett, tilbaks til topic!

 

Det avhenger helt av hva du skal gjøre med maskina. Skal du spille spill som f.eks UT2k3, så er dette meget CPU avhengig. Jeg presonlig ville gått for ett mye bedre skjermkort i første omgang, for å se om jeg faktisk trengte bedre CPU. Spill bruker mer og mer Shaderinstruksjoner pluss at utviklere blir flinkere til å programmere "for skjermkort" (Og ikke alltid henger seg på at "CPU kan jo regne det ut, og ikke alle kort har den instrusjonsstøtta, så derfor gjør vi den løsningen til en CPU instruks istedenfor"). AI seff må (ennå) gjøres av CPU ;).

 

Min maskin kan jeg ennå ikke klage på, får spilt spill som C&C - Generals i 1024x768x32 med over gjennomsnittelige innstillinger, men det er dog det nyeste, seff YT2k3 kan jeg nesten bare glemme med mer enn 2 botter, eller Unreal 2. Men dette er i hovedsak min CPU's skyld.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det er i all hovedsak (3d)spill som er grunnen til ønske om oppgradering.

Spiller mest bilspill og hater at ting hakker, eller ser dårlig ut.

Liker toca race driver og live for speed, men vil også ha vice city, midnight club 2, og fps spill til å flyte med pen grafikk.

 

Med nåværende maskin (nevnte xp1700 gf3) merker jeg ikke så stor forskjell på 800x600 oppløsning og 1600x1200, så lenge jeg ikke kjører mot mange AI biler, og har detaljene skrudd ned på et kjedelig platt nivå.

 

Regner med AI krever CPU og grafikken krever GPU?

 

 

Passer så sinnsykt dårlig at brennern har tatt kvelden også nå, så da sikler jeg jo på dvdbrenner i tillegg om dagen. :x

 

Og selvfølgelig klikker maskinen til tider i varmen nå, og jeg er allergisk mot støy, så et vannkjølingssett skulle vært på plass...

 

Regner med noen kjenner seg igjen her, men alt dette er jo seff way off topic... :wink:

Lenke til kommentar

Du kan jo f.eks. se på denne oversikten på Toms Hardware Guide over hvordan CPUer påvirker ytelsen til en PC med Radeon 9700 Pro. På denne siden kan du se hvordan diverse grafikkort gjør det på en PC med AMD XP 2700 prosessor og en Athlon 1000MHz CPU. På de tregeste kortene er det linten forskjell. Det kan tyde på at du bør vurdere å bytte ut grafikkortet først.

 

Hvis du har planer om å bytte CPU og hovedkort, så må du nok regne med å bytte minne også. Husk at alle delene som du bytter ut kan du selge brukt. Således blir det ikke så dyrt likevel.

Lenke til kommentar

Jeg tror det lureste er å kjøpe et noe kjappere skjermkort. Som nevnt tidligere kommer det da an på om du har tenkt å oppgradere resten innen rimelig tid (par-tre mnd).

 

Hvis du planlegger en oppgradering om en liten stund, så tror jeg jeg ville satset på et noe dyrere skjermkort (9700np eller 9700pro).

 

Hvis du enda håper å bruke XP1700+ oppsettet et halvt års tid eller litt mere, så tror jeg et GF4ti4200 eller kanskje radeon 9500pro gir deg noe av den savnede ytelsen i spill, uten å tape så mye penger frem mot neste oppgradering.

 

Har selv GF3Ti200, og SplinterCell er ikke akkurat kreeeeem på det skjermkortet...

 

Det lønner seg som kjent å oppgradere jevnt og trutt og gjerne ligge på 70-80% av det kjappeste på mainstream-markedet hele tida. Da får du igjen noe av pengene når du bytter, samt at du antageligvis kjøper komponenter i en prisklasse som gir mest for pengene.

Det lønner seg aldri i ytelse pr krone å kjøpe hverken det billigste eller det aller dyreste på markedet. Den gyldne middelvei er et godt utgangspunkt. (legg deg *litt* over middels på komponentene du velger)

 

DrErling

Lenke til kommentar

Fikk hardwareånden over meg og bestilte et connect3d 9500 np nå. :)

Med litt flaks går vel det fortsatt å softmodde? Hvis ikke må det bli bedre enn det jeg har uansett.

 

Blir jeg ikke helt fornøyd satser jeg litt av neste lønning på den velkjente kombinasjonen:

Abit NF7-S 2.0

AMD Athlon XP2500+ barton

2x TwinMOS DDR 256MB PC3200 400Mhz m/winbond

 

[space]

Lenke til kommentar

til de som foreslo 333 Mhz CPU.. selv om hovedkortet ikke støtter den FSB hastigheten trenger han ikke å kjøre CPUen på 333. Det finnes sikkert ingen bios som gjenkjenner den som Barton, men om han setter innstillingene manuelt så er det ingenting i veien for å klokke litt ned en plass og opp en annen. Kan bli bra det.

 

Kommer selvfølgelig an på om HK og CPU tillater dette. En 2500+ Barton er jo et røverkjøp til 700-800 kroner. Slenger han på et billig 9500 (PRO) kort så løser dette problemene hans for rett rundt 2000 kroner. Om noen måneder så har han kanskje spart opp 1500 til og da er det bare å kjøpe ett nytt HK og RAM og vips så er maskinen up to date.

Lenke til kommentar
"]Fikk hardwareånden over meg og bestilte et connect3d 9500 np nå. :)

Med litt flaks går vel det fortsatt å softmodde? Hvis ikke må det bli bedre enn det jeg har uansett.

 

Blir jeg ikke helt fornøyd satser jeg litt av neste lønning på den velkjente kombinasjonen:

Abit NF7-S 2.0

AMD Athlon XP2500+ barton

2x TwinMOS DDR 256MB PC3200 400Mhz

 

[space]

Jeg tror det var et klokt valg av deg å kjøpe skjermkort. (Siden HK ditt ikke støtter T-Bred).

 

Rent taktisk skjer det mye på hovedkort-fronten de neste månedene så det kan lønne seg å se an litt før man kjøper noe. Det kan fort snu seg til at Socket A HK er et dårlig kjøp både i forhold til intel og Athlon64 fordi SocketA ikke vil være oppgraderbart om særlig lenge. Da er det dumt å sitte inne med et dyrt Nforce2 HK som ikke kan oppgraderes. (slik som meg) Jeg ville i hvertfall sett an Athlon64 og Prescott før jeg kjøper noe nå. Du må nok vente til i september før du ser noen tester og priser men da vet man i hvertfall om det er noe vits å satse på SocketA lengre. I mellomtiden kan du i hvertfall leke med det nye skjermkortet og se hvor mye det hjelper i de forskjellige spillene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...