Gå til innhold

Kjøpe komponenter fra Overclockers i Storbrittania


Anbefalte innlegg

Jeg har lagt merke til at nettbutikken Overclockers i England har et stort tilbud denne uka, og jeg har lagt merke til at jeg kan spare ca. 600 kr (frakt tatt med i beregningen) på å kjøpe prosessor (Intel Core i7 930), hovedkort (Gigabyte GA-X58A-UD3R) og RAM (OCZ Gold 6GB-sett 1600 MHz CL8).

 

Bør jeg slå til, eller betale de 600 kronene ekstra for å få norsk reklamasjon på dem? Etter hva jeg forstår så skal det være mulig å reklamere på produkter kjøpt i utlandet (hos den butikken, selvfølgelig), men er dette en kostbar affære? Spesielt når det er i England (ikke veldig langt unna)?

 

 

 

Takk på forhånd for svar, spesielt de som kommer innen 4. august da salget ender da.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er jo komponenter som i mine øyne er relativt stabile og har lite feil så jeg ser ikke den største risikoen med det.

 

Hvis det skjer noe så de må på rep. så vil du antagelig måtte dekke transport alle veier og det kan jo være noe å tenke på. Men som sagt sjansen er vel relativt liten hvis du ikke har tenkt å overklokke.

Lenke til kommentar

@usynligomnatten:

 

Så vidt jeg ser er det så lite å tjene på å kjøpe på overclockers.co.uk, at jeg hadde droppet det. Faktisk vil du trolig betale minst like mye. Som nevnt tidligere skal du trekke fra britisk VAT (som er 16 % ikke 15 %), og så må du betale norsk moms (25 %) pluss tollbehandlingsgebyr på ca 200 kr når du får varene til Norge.

 

I og med at du skal handle noe til ca 4 400 kr i nettopris (eks VAT/MVA) vil forskjellen mellom britisk og norsk VAT/MVA være på 9 % av 4 400 kr = 400 kr. Med 200 kr i gebyr er faktisk de 600 kr forsvunnet i løse lufta.

 

Når man så tar i betraktning dårligere forbrukerrettigheter vil jeg ikke i det hele anbefale å kjøpe i England.

 

Generelt er standard PC-deler så billige i Norge at det nesten aldri vil lønne seg å kjøpe i andre europeiske land.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...