Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Har jeg ingen empati?


Gjest Følelsesløs?

Anbefalte innlegg

Gjest Følelsesløs?

Heisann,

 

Er en sosial person med mange venner og stort nettverk. Sliter verken med å få eller beholde venner, og bryr meg om de rundt meg. Prøver å gjøre ting for at de skal ha det bra, og ikke minst ha det gøy når de er sammen meg. Føler som oftest at jeg lykkes med dette. Prater med alle, både kjente og ukjente, og er absolutt ikke sjenert.

 

Problemet er bare at jeg rett og slett ikke klarer å bry meg om ting som ikke angår meg. Jeg later ofte som, men jeg bryr meg overhodet ikke. Hvis det skjer en ulykke i India, så sier alle at de føler med ofrene.

 

Jeg klarer rett og slett ikke å bry meg om sånne ting. Selvfølgelig skjønner jeg at familiene til de det gjelder har det jævlig. Likevel kommer det ikke til å ha noen innvirkning på mitt liv, og hva hjelper det personer jeg aldri kommer til å møte at jeg tenker på de? Ingen verdens ting. De får ingenting ut av det, og det gjør heller ikke jeg.

 

Er jeg en kynisk og empatiløs jævel, eller hva er problemet her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, ikke etter min mening. Jeg er også veldig, sånn... Veldig, veldig sånn faktisk! Og ser ikke noe galt i å være slik. Jeg gidder ikke å og bruke tid og gruble eller tenke på slike ting, jeg bryr meg rett og slett ikke, av de grunnene du selv har nevnt. Det hverken påvirker meg eller har noe slags innvirkning på meg og mine følelser.

 

Jeg vil tro at mange føler empati for ting som er litt mer reelt for dem enn slikt.

Lenke til kommentar

Godt å høre at jeg ikke er den eneste.

 

For å ta et litt mer reelt eksempel: Man går forbi en tigger.

 

Kjipt for han, men fortsatt ikke mitt problem.

 

Om derimot en kompis av meg mister moren sin, så bryr jeg meg. Da vil han bli lei seg, og som sagt så liker jeg at de rundt meg skal ha det bra. Da vil jeg gjøre det jeg kan for at vedkommende skal få det bedre.

Lenke til kommentar

Jeg tror det TS beskriver er helt normalt.

 

Når jeg ser folk som dør f.eks i jordskjelv eller liknende føler jeg ikke noe spesielt.

Det er nok to ting som gjør dette, 1) Man er vandt med å se slikt på TV 2) Man er ikke selv involvert og merker ingenting til det forutenom mediene.

Ellers tror jeg nok mange som sier dem føler med dem gjør det bare for å virke sympatiske.

 

 

Men sånn ellers, jeg kan lett føle sympati for ting jeg kjenner meg igjenn i, eller f.eks personer i en trist film osv. :)

 

 

Jeg vil konkludere med at IS er helt normal og bare tror han er unormal :)

Endret av Dj_Evelen
Lenke til kommentar

Så du sier altså at jeg bare er normal og ærlig, mens alle vennene mine lyver?

 

De mener nemlig at jeg er kynisk og følelsesløs når jeg sier at jeg ikke bryr meg.

 

Selv ikke WTC klarer jeg å bry meg nevneverdig om. Det er liksom: Jaja, kjipt for de det gjelder, og glad jeg ikke var der. Likevel gjør det meg ingenting.

Lenke til kommentar

Jeg har så mye empati at det er slitsomt. Går jeg forbi en tigger kan det fort koste meg minst 30 min i prat. Er jeg på jobb (selger AP på gata) og det kommer en gamling/gærning/ensom kar/osv bort koster det meg også så sykt mye tid. Selv religiøse skrullinger klarer jeg ikke få meg selv til å bli kvitt. Glemmer jeg å svare på en melding, dårlig sannvittighet, osv. Eneste jeg ikke har empati ovenfor er sigøynere :yes:

 

Du må gjerne få litt av meg, TS :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...