Gå til innhold

Fildeling blir ulovlig i Sverige


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

:evil: "Svenske :evil:

Har ikke sans for musikk

"Han" projeksjerer sine jaktinnstinkter overalt , ja tilåme musikken er blitt en jakt etter "mat"/bytte/penger :shrug:

Her er det på tide med bevist diffrensiering/forskjeligjøring...

Mat/bytte er ikke Musikk og kommer aldri til å bli det...

Når ble lyden jakt :roll:

Når ble alt kjøp å salg [666] :evil:

Ett hvert nytt "organ" må oppdages før det kan defineres og diffrensieres...

Sånn er det bare... :yes:

Lenke til kommentar

Har de ikke skjønt noen ting da? Det viser seg jo at salget av musikk cd'er har gått opp pga fildeling tjenester, fordi folk kommer over og laster ned tilfeldig musikk som de ellers ikke hadde hørt om. Dvs musikk smaken og et bredere spekter av artister og grupper er resultatet av disse tjenestene.

 

Men det er kanskje ikke hva de ønsker å oppnå? Tross alt, norge trenger mer forbud! Det er jo så lett å lage lover som forbyr noe, ikke komme fram til fornuftige løsninger.

 

Forresten hva med planene til bl.a. Napster og Kazaa om betaling for nedlastning av musikk? Noe som kan være et alternativ til å gå i butikken å kjøpe cd'er. Vi blir vel fratatt den rettigheten også.

 

HEIA NORGE!!!! :grumpy:

Lenke til kommentar

Virker som begrensinger av nettet begynner å bli en virkelighet.

Må innrømme at jeg ikke er helt begesitret for tanken på dette, men det er jeg vel neppe alene om.

 

Finnes det noen informasjon om hvordan dem har tenkt å innføre en slik begrensning da?

 

Er det kun Sverige som har kommet med en slik lov? Har aldri hørt at noen andre land har en slik lov. Har hørt at det har blitt diskutert, men ikke vedtatt før.

Lenke til kommentar

Det er nå min oppfattning om at lover som ikke kan håndheves aldri burde vedtas...

 

Det blir nok en rå for oss p2p entusiaster lell skal du se... det er din borgerplikt og bryte alle lover du mener skulle vært fjernet... lover skal først of fremst reflektere hele folkets moral... ikke bedrifters økonomiske behov.

 

Vet ikke hva ståa er i Norge... men her jeg bor, i Melbourne, får en artist med førstegangs-standardkontrakt ca AU$0,30 per CD solgt (en CD koster omtrent AU$32)... fra dette trekkes også omkostninger til markedsføring... så og si INGEN tjener penger på første CDn... bortsett fra bransjen selv... hvis man skal snakke om stjæling så er det heller plateselskapene som driver med slikt.

Lenke til kommentar

Jeg for min del har litt blandede følelser i forhold til dette, men jeg synes det er veldig mange naive synspunkter i denne tråden. Plateselskaper er skurker, bedriftøknomiske hensyn meg her og der. Hva i alle verden mener du samfunnet hadde vært uten bedriftene da? Er dere alle en gjeng commy'er? :wink:

 

Vel vel, dette gidder jeg ikke å diskutere siden det bare ender i vås og personlig flaming.

Lenke til kommentar

At en forbyr nedlasting av innhold som det er opphavsrettigheter på, er forsåvidt greit og ikke helt urimelig, folk skal jo leve av det de selger.

 

Hvis en derimot forbyr P2P viser det at en ikke har snøring på hva teknologi er, og heller ikke bryr seg om prinsipielle rettigheter. P2P er i seg selv ikke noe galt, det er en måte å distribuere data på, akkurat som web, epost og ftp er fullt lovlig. Skal vi forby epost fordi det blir sendt virus med epost, skal vi forby webservere fordi det finnes websider med barneporno, skal vi forby ftp fordi enkelte inneholder ulovlige filer?? NEI såklart ikke det blir jo helt høl i hodet, vi kan ikke forby en teknologi vi kan kun forby feil bruk av en teknologi!

 

Det virker som om lobby-folka til de store mediaselskapene har betalt politikerene bra under bordet hvis et slikt forbud kommer. Rart at ikke selskapene vil forby våpen de kan jo brukes til mye verre ting som å drepe folk med, men "åå nei vi tjener jo penger på å selge våpen så skitt au" det er jo ikke våpenet men bruken sier de da. Rart hvor vikarierende argumenter store mektige bedrifter bruker ettersom det passer dem best..

Lenke til kommentar

"Loven" motsier jo seg selv:

* Ulovlig fildeling skal nå bli forbudt! :roll:

* Lovlig fildeling skal også bli forbudt :roll:

* KaZaA som er til for lovlig fildeling (i henhold til lisensreglene) skal bli ulovlig

 

Hvis det skal bli forbudt å dele hvilken som helst fil, med eller uten opphavsrett, så må det jo bli forbudt å sende vedlegg i epost, å lage websider (inneholder jo også massevis av filer) og i praksis blir det ulovlig å bruke internett (=laste ned HTML-filer), osv.

 

Politikerene og rådgiverene deres har så utrolig dårlig kunnskap om data at de vedtar lover som strider selv mot grunnloven (ytringsfrihet osv). Ingen kommer til å respektere at det ikke skal kunne lastes filer over internett. Jeg blir så oppgitt av de inkompetente lærerne/bøndene/byråkratene/Cand.Ingenting/Cand.Marginalt osv. som tror de gjør noe fornuftig. Må vi få inn noen flere ingeniører, IT-folk, forskere, og andre som har jobbet i industrien og kan litt om de tingene de skal stemme over. (Oppfordring: STEM ved neste valg)

Lenke til kommentar

Sånn jeg har forstått det så skal ikke f.eks. Kazaa bli ulovlig i seg selv. MEN, den person som gjør et område om harddisken sin tilgjengelig for andre som inneholder copyrighted materiale som en ikke eier rettighetene til, eller har fått tillatelse fra eier, risikerer bøter eller fengsel. Om det er p2p, FTP, eller WEB er likegyldig.

 

Men det viktigste forandringen med den nye loven er at den som laster ned ulovlig materiale også kriminaliseres. Tidligere har bare den som har tilgjengelig-gjort materialet blitt tiltalt.

 

Men allerede pr idag, hvis du deler ut hele musikk-katalogen din via Kazaa så risikerer du bøter og fengsel. Det er IDAG. Be careful...

 

Et annet intrikat dilemma er jo om den nye loven vil gjelde filer man allerede har lastet ned? Altså ha tilbake-virkende kraft. La oss si en tilsvarende lov blir vedtatt i Norge om ett år, må du da slette alle filene du har hentet ned allerede idag?

 

EDIT: Og det gjelder selvfølgelig ikke ALLE filer. Det er nok artikkelforfatteren som har vært slepphendt med begrepene. Det gjelder filer som er COPYRIGHTED.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...