Gå til innhold

Ny klokke til førstegangstjeneste. Noen tips?


Anbefalte innlegg

Skal inn i luftforsvaret i slutten av juli, og har funnet ut at jeg trenger en ny klokke til det kommende året. Sett at mange sier at en burde ha en "billig klokke".

Er det noen som har noen anbefalinger om hva jeg burde se etter? Tenker det er viktig med noe som er vanntett, og som gjerne tåler en liten støyt.

Nå er ikke jeg veldig glad i store, stygge, digitale plastklokker, men det blir vel noe slikt jeg må se etter? Uansett så skal jeg prøve å holde det billig, og gjerne bestille fra USA. Så trenger litt tips om hva slags merker eller eksakte modeller som kan være greie å ha i førstegangstjenesten.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Definer billig da? Hvor mye har du ca tenkt å bruke?

Jeg kjøpte en Casio rett før forstegangstjenesten, kosta vel rundt 450kr med 10års batterigaranti og er vanntett ned til 100m.

Det ble litt riper her og der, men klokken fungerer helt fint og det er ingen stygge merker på den. Størrelsen er ganske grei også.

Se etter en grei sportsklokke i plastikk. Casio er imo er bra merke og har klokker i forskjellige prisklasser. Min er digital med både tall og visere. Her ser du specsa:

http://www.casio-europe.com/no/watch/collection/aq-180w-1bves/

 

Viss du vil ha noe billig, så kan du alltids kjøpe en klokke på Biltema eller Clas Ohlsen. De har mye klokker til rundt 70kr. Mange som har klart seg fint gjennom rekrutten med en slik en, men ha en ekstra som backup isåfall. Et par som opplever at de faller fra hverandre etter mye fuktighet og støyt :p

 

imo jo mindre klokke, jo mer behagelig.

Lenke til kommentar

Bare sånn til info så ble jeg fortalt at det er en fordel å ha glass fremfor "plastikk" da det tåler mer riper og viss du får stygge riper så er det mulighet for å slipe de vekk hos en urmakker.

Jeg gikk får plastikk, eller plexi-glass som det heter (?) og det funket fint, men sikkert en større fordell med glass. Det trenger ikke nødvendigvis koste så mye mer heller da.

Endret av baBuShKa
Lenke til kommentar

Anbefaler deg å kjøpe Casio F-91W

 

Dette er den nye modellen av den gamle klassiske enkle digitale Casioen som var populær på 80-tallet. De er små, enkle og billige. Du får dem rimelig hos norske urmakere eller for rundt 10$ på ebay, her snakker vi altså ~50-100kr. Regn med å måtte betale litt mer (dobbelt eller mer) hos norsk urmaker.

 

F-91 er ikke vanntett til dykking, bare såkalt water resist, så du bør ikke bade for mye med den.

 

Oppgraderingen som er vanntett til 5 bar er W-59, denne vil du finne for ~20$ på ebay.

 

 

F-91

 

CASIO_COLLECTION_4b7522af316bc.jpg

 

W-59

 

W-59-1VQES.jpg

 

Edit: Personlig foretrekker jeg disse (og varianter) over andre Casio (outdoor) klokker. De er små og ser faktisk ganske bra ut på armen. Noen av de andre modellene (G-SHOCK) er jo store klumper.

Endret av Thorsen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jaha? Hva er galt med visere? Har alltid brukt det og synes det er ganske greit egentlig :p

Det er ganske greit til vanlig, men i de situasjonene hvor du må ha nøyaktig tid, midt på natten mens det skytes rundt deg og noen skriker til deg så går det kjappere å lese av tall enn visere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871324

Fettern min var i kesk, og han hadde kjøpt en råtøff klokke under tjesten. med kompass og greier. noen somh er mer info om denne?

Lenke til kommentar

Jeg har en klokke til rundt tusenlappen som jeg fikk til jul av mine foreldre mens jeg var inne. Har også en langt rimeligere klokke som jeg kjøpte i kantinen på Madla mens jeg var på rekruttskolen, fordi jeg trengte en klokke kjapt. Sistnevnte har jeg (etter at jeg fikk den andre) kun brukt i felt, det er en klokke jeg ikke er redd for å herpe. Dessverre brukte jeg tre år på å fatte hvordan jeg skrur av pipelyden som kommer hver time, dette skjedde i forrige uke :p

 

For min del funket dette greit. Man kan gjerne bruke en relativt dyr klokke til daglig når du havner på "permanent" tjenestested (dog, maksgrensen for erstatning gjelder fortsatt) ettersom dette for de aller fleste er en eller annen slags daff kontorjobb. Men under rekruttskolen og i feltøvelser osv er det greit å ha en klokke som kan knuses uten at det koster særlig å skifte den ut.

 

Hadde forøvrig den dyrere klokken med meg på en opptaksøvelse på Evjemoen da jeg rotet vekk den andre. Den tok ikke særlig skade av det, men over lengre tid er det uforsvarlig å ha en dyr designklokke på feltøvelser.

Endret av srbz
Lenke til kommentar

Du må ikke finne på å kjøpe en klokke med visere til bruk i fgtj. Digital klokke med tall er det beste. Det er hakket enklere, spesielt i svært stressede situasjoner osv.

 

Men du kan jo finne nord og sør etc med en urviser :o kanke d med digital, om du ikke har super 3d hjerne som tegner opp hele greia inni deg

Endret av Zelcon
Lenke til kommentar

Hehe, synd den Thorsen :p

 

Men er det helt klart at jeg burde velge digital? Flere med visere som er fine enn det er fine digitalklokker synes jeg, så heller jo litt mot viser sånn sett. Men hvis det er flere gode grunner til å ha digital istedenfor så får jeg vel heller se på det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...