Gå til innhold

Er iPhone best? Og hvorfor? En forhandlers syn på virkeligheten.


Anbefalte innlegg

Terminator, ærlig talt.

Hvordan kan noen som ikke har noe med apple å gjøre svare på nr 2 der?

Ingen vet hvorfor apple gjør som de gjør, men hva enn de gjør funker det.

Og som tom sier, så er de nok klar over at de ikke får mennesker som deg, med dine behov til å kjøpe den

Dette er hva jeg spurte om tidligere: Jeg vet at Apple ser mye på tall og det der, og jeg vet at Apple vil at flere skal kjøpe iPhone 4 osv, men hvorfor gjør ikke Apple noe med det sånn at f.eks jeg kunne ha kjøpt den også?. Jeg hadde ikke hatt noe i mot å kjøpe en iPhone 4 om den hadde vært up to date som mange andre mobiler er i dag.

 

Det der burde ikke være så vanskelig for dere å svare på.

Endret av Terminator 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Da kan jeg heller spørre deg på hvorfor Apple ikke er dumme da?. For hvis dem virkelig vil ha enormt mange brukere, eller hvertfall sykt mye mere kunder enn det dem har nå, da går dem i gal retning. Og da vil jeg si at dem er dumme. Eller at dem gjør noe veldig dumt.

Du forutsetter at de vil ha veldig mange brukere, koste hva det koste vil. Men slik er det ikke. Formålet til et kapitalistisk selskap er ikke å bli størst mulig, men å skape mest mulig fortjeneste. Derfor er ikke Mercedes dumme fordi de ikke lager billige biler, eller Rolex fordi de ikke lager billige klokker. Bang og Olufsen var ikke dumme når de begynte å lage stereoanlegg uten masse knapper.

 

2. Og vitsen med å spørre Apple er?. Poenget er at jeg vil at dere skal forklare det til meg.

Vitsen med å spørre Apple er at det bare er de som vet svaret. Jeg er ikke Apple, selv om jeg bruker iPhone. Jeg har kjøpt den fordi jeg synes det er en grei telefon, det betyr ikke at jeg er ansvarlig for Apples markedspolitikk. Jeg er forøvrig ikke 100% sikker på om du egentlig er så interessert i svaret, med mindre det bekrefter dine fordommer.

 

3. Jeg er ikke ute etter status. Jeg er ute etter å ha en mobil som er veldig enkel i bruk i dag. Og som jeg sier, siden jeg allerede har en iPod Touch som jeg har brukt alle iPhone OS'ene på, så vet jeg hva som er enklest å bruke mellom iPhone OS og Android.

Som sagt, da er du vel fornøyd da, akkurat som jeg er med min iPhone. Så hva er det vi krangler om? Hvorfor er det viktig for deg at vi kommer med "beviser som sier at du er dum og tar helt feil på det du sier", eller at innrømmer at du har rett? Hvorfor ikke bare være enige om å være uenige?

 

Det er helt legitimt å diskutere hva som er positivt og negativt med ulike produkter, men hva er poenget med å skulle vinne diskusjonen? iPhone har ikke feature X, det er en nyttig informasjon til de som skal kjøpe telefon og kanskje trenger det, men hvorfor krangle om hvor viktig den funksjonen er? Det er jo individuelt.

 

Jeg vil til og med gå så langt å si at Windows Mobile sånn totalt sett er lettere å bruke enn iPhone siden du ikke trenger pc programmer til alt og Windows Mobile er ikke låst ned til de grader som iOS 4 er.

Vær så god. Jeg er ikke enig, men jeg har ikke noe behov for å overbevise all verdens Windows Mobile-brukere om at jeg har rett og de tar feil.

 

4. Ja det vil jeg påstå.

Jeg ser at du påstår det. Og kanskje er det slik. Men hvordan vil du forstås da?

 

5. Poenget er ikke at jeg har problemer med å se hannes valg, problemet er at han ikke kan se at det faktisk finnes bedre mobiler ute i verden i dag som faktisk gjør det samme og mye mer til halve prisen osv.

Nei, problemet er at du mener at du har fasit på hva som definerer "bedre". At du kan får telefoner med mer funksjonalitet for lavere pris er ikke mer kontroversielt enn å si at det finnes biler med mere finesser enn andre og dyrere biler. Om de derfor er bedre kommer an på behovet.

 

6. Joda, er enig i det, men hva bruker man en smart telefon til i dag da?. En smart telefon er fortsatt en smart telefon. Så det blir litt galt å sammenligne en sports bil mot en terreng bil hvis du ser den veien. Det blir jo det samme som å sammenligne en iPhone 4 mot en Nokia 6700.

Men hvem bestemmer at poenget med en telefon er at den skal være smart, og hva som gjør en slik telefon smartere enn andre for andre enn deg selv? Folk bruker ikke telefoner fordi de har en merkelapp som det står "smarttelefon" på, de bruker dem fordi de trenger et verktøy. Til å ringe, surfe på nettet, ta bilder, navigere. Noen trenger noen av disse funksjonene, noen trenger andre. De færreste trenger alle. Kanskje noen til og med trenger en sportsbil med vinsj. De må bare finne seg i at ikke så mange lager slike.

 

7. Da kan jeg spørre om dette. Hadde XPERIA X10 solgt mere om den hadde hatt en pepperspray funksjon på mobilen?. Bare for å ta et slikt eksempel som du tok.

Det kunne du spurt, og svaret er antagelig nei. Det samme gjelder mange av de andre funksjonene som dere diskuterer i denne tråden. Det er ikke åpenbart at det er i det segmentet Apple skal bruke penger for å skaffe markedsandeler. Det er helt åpenbart at Victorinox har et marked for kniver med saks og tannpirker og neglefil, men det betyr ikke at ikke knivfabrikkene i Solingen lager like bra kniver, selv om de "bare" har ett knivblad og ikke noen andre finesser. De har valgt seg forskjellige markedssegmenter, det gjør ikk det ene produktet bedre enn det andre, men gjør dem egnet til forskjellige bruksområder.

 

Også har jeg et annet spørsmål her. Dere sier at iPhone er en veldig sikker telefon å bruke. Joda kan være enig i det. Men jeg vil også påstå at sikkerheten her har gått for langt og det har gått alt for mye ut over valgmuligheter her.

Fair nok. Jeg er ikke uenig rent prinsipielt, men jeg klarer meg mer enn godt nok med de valgmulighetene min iPhone gir meg idag. Så fornøyd at jeg antagelig ikke gidder å bytte til hverken iPhone 4 eller en Android-telefon med det første.

 

Ikke at det trenger å bety noe, men for meg så forstår jeg det som at Apple tar sine brukere for å være helt noob og elendig med å bruke en telefon i dag. Hvorfor må Apple bestemme så mye over din mobil?. Er det ikke slikt at det er brukeren sitt ansvar om du holder telefonen din sikker osv?.

Kanskje noen brukere ikke ønsker å sitte med det ansvaret. Hvorfor skal ikke noen selge mobiler til dem også? Hva er det som gjør at mobilbrukere og PC-brukere absolutt skal måtte ha valgfrihet, enten de vil det eller ikke? De som krever den valgfriheten kan bare kjøpe en annen telefon.

 

Det er mitt ansvar at jeg ikke vasker røde T-skjorter sammen med hvitvasken også. Men hvis jeg ikke brydde meg om det ansvaret, ville det ikke være greit om noen laget en vaskemaskin der det ikke var mulig?

 

Jeg tar heller en telefon med veldig mye valgmuligheter hvor jeg selv må står for min egen sikkerhet. Har du bare litt peiling på hva du driver på med i en telefon i dag, så er det vanskelig å gjøre noe feil med Android eller Windows Mobile.

Jeg har aldri forstått dette her med at teknologi skal kreve peiling. Som jeg stadig sier: Det er ikke noen forskjell på en mobiltelefon eller PC og en vaskemaskin eller brødrister eller mikrobølgeovn eller dvd-spiller. De er alle verktøy som skal la vanlige mennesker bruke teknologi, uten nødvendigvis å forstå den. Min sønn er fotograf av hobby, og farter rundt med speilrefleks og linser og greier. Min kone er like glad i å fotografere, men ikke så interessert i kamerateknikk, så hun har et enkelt kompaktkamera. Forskjellige brukere, forskjellige bruksområder, forskjellige kameraer. Det er plass til begge i markedet.

 

Geir :)

  • Liker 7
Lenke til kommentar

tom waits for alice. Poenget her er at jeg prøver å få Apple gutta til å se en annen vei enn bare rett frem. Du vet godt hva jeg mener her.

 

Grunnen til at jeg fortsetter å skrive her er fordi det er noen Apple fanbois her som absolutt ikke vil inrømme noe som helst. Dem vil ikke en gang inrømme at telefonen har mangler og problemer og vil heller ikke inrømme at det ikke er bra for det som virkelig er viktig å ha på en smart telefon i dag.

 

Og du vet hva som skjer når folk står å skryter en iPhone opp i skyene fordi den har en så awesome kamera og fordi dem sier at iOS 4 er det beste OS'et som finnes med tanke på bruker vennlighet og muligheter. Når noen står å sier noe sånt til andre, så er det noen som tenner litt på pluggene for å si det mildt sagt.

 

Dem kan ikke i det store og det hele ha prøvd Android f.eks om dem kommer med svaret at iPhone 4 og iOS 4 er det beste som finnes på grunn av at mobilen er så lett å bruke og fordi iOS 4 er det mest brukervennlige OS'et i dag.

 

Hadde vi vært i 2008, så skulle jeg ha vært enig med at iPhone OS'et hadde vært bra. Men desverre så er vi i 2010 hvor andre OS'er har rævkjørt iOS 4 i brukervennlighet og funksjoner. Og det kan dere ikke nekte for, fordi når iOS 4 og iPhone 4 har disse manglene så sier det seg selv at noe annet blir mye lettere og bedre å bruke siden det andre har nye ting og muligheter som gjør hverdagen i Android f.eks MYYYYYYYE lettere.

 

Greit at iPhone 4 eller tidligere iPhone's er bra for dere og at dere liker den, men dere kan fortsatt være ærlige nok til å inrømme at det faktisk finnes noe som er bedre enn iPhone 4 og iOS 4.

 

Selv jeg som har XPERIA X10 vet det veldig godt at det finnes andre mobiler med Android 2.1 / 2.2 som er MYE bedre enn min telefon fordi min XPERIA X10 kjører på et gammelt Android OS og mangler enormt mye i forhold til hva telefoner med Android 2.1 / 2.2 har. Ja som dere ser så er jeg vettig nok til at jeg kan inrømme at det faktisk finnes mobiler som er bedre enn min XPERIA X10 selv om jeg kjøpte XPERIA X10 fordi den var mitt beste valg.

 

Men så er tingen at vi ganske snart får Android 2.1 på våres XPERIA X10, som da vil gjøre XPERIA X10 om til en ny telefon nesten.

Endret av Terminator 3
  • Liker 1
Lenke til kommentar
*snip*

Men så er tingen at vi ganske snart får Android 2.1 på våres XPERIA X10, som da vil gjøre XPERIA X10 om til en ny telefon nesten.

 

 

Gidder ikke å hoppe så veldig inn i diskusjonen her, da alle her untatt du selv ser hvor blind du er. Du roper høyt og bredt om Apple fanbois, men er mye værre (hint: se hvor mange innlegg du har i forhold til de andre).

 

Men klippet ut det siste delen av innlegget ditt, for det viser akkurat hvorfor Apple gjør det så godt som de gjør.

 

Du er lykkelig fordi du får Android 2.1, som brukere av nye HTC-telefoner har hatt en god stund, Nexus One har hatt siden begynnelsen. Nexus One får nå Android 2.2 (yay!) HTC-folkene går å krysser fingrene for å få denne oppgraderingen en eller annen gang, hvis HTC ønsker det.. Og her er du så glad for å få 2.1?

 

Til sammenligning så droppet Apple iOS4 for den orginale iPhone først nå. Da snakker vi om en telefon som ble lansert før Sony Ericsson kom ut med K810i. Orginale iPhone ble (som du selv sier) om til en ny telefon da den fikk iPhone OS 2 sammen med 3G. Igjen fikk den en stor oppgradering med iPhone OS 3 (og dette var en selvfølge at den fikk). Det var aldri spørsmål om å vente på oppgraderinger som kanskje kunne komme.

Først etter tre og ett halvt år var utviklingen av hardware gått så langt at støtten for førstegenerasjons iPhone ble droppet.

 

Har nettopp lagt inn iOS 4 på min nesten to år gamle 3G, og telefonen fungerer like godt idag som den gjorde da den var ny, men nå med masse nye funksjoner.

 

Så får du kose deg med ditt utdaterte 2.1 i slutten av 2010, når alle HTC-gutta har fått 2.2 og briefer med flash-støtten sin. Kommer til å bli litt sånn som "reven og druene" med deg. :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

tom waits for alice. Poenget her er at jeg prøver å få Apple gutta til å se en annen vei enn bare rett frem. Du vet godt hva jeg mener her.

 

Grunnen til at jeg fortsetter å skrive her er fordi det er noen Apple fanbois her som absolutt ikke vil inrømme noe som helst.

 

Hvem er disse Apple fanboysene du snakker om? Jeg er ganske sikker på at vi tåler å høre navn her på forumet.

 

edit: Jeg har jo argumentert for iPhone her, er jeg en av disse fanboysene?

Endret av eisa01
  • Liker 1
Lenke til kommentar
*snip*

Men så er tingen at vi ganske snart får Android 2.1 på våres XPERIA X10, som da vil gjøre XPERIA X10 om til en ny telefon nesten.

 

 

Gidder ikke å hoppe så veldig inn i diskusjonen her, da alle her untatt du selv ser hvor blind du er. Du roper høyt og bredt om Apple fanbois, men er mye værre (hint: se hvor mange innlegg du har i forhold til de andre).

 

Men klippet ut det siste delen av innlegget ditt, for det viser akkurat hvorfor Apple gjør det så godt som de gjør.

 

Du er lykkelig fordi du får Android 2.1, som brukere av nye HTC-telefoner har hatt en god stund, Nexus One har hatt siden begynnelsen. Nexus One får nå Android 2.2 (yay!) HTC-folkene går å krysser fingrene for å få denne oppgraderingen en eller annen gang, hvis HTC ønsker det.. Og her er du så glad for å få 2.1?

 

Til sammenligning så droppet Apple iOS4 for den orginale iPhone først nå. Da snakker vi om en telefon som ble lansert før Sony Ericsson kom ut med K810i. Orginale iPhone ble (som du selv sier) om til en ny telefon da den fikk iPhone OS 2 sammen med 3G. Igjen fikk den en stor oppgradering med iPhone OS 3 (og dette var en selvfølge at den fikk). Det var aldri spørsmål om å vente på oppgraderinger som kanskje kunne komme.

Først etter tre og ett halvt år var utviklingen av hardware gått så langt at støtten for førstegenerasjons iPhone ble droppet.

 

Har nettopp lagt inn iOS 4 på min nesten to år gamle 3G, og telefonen fungerer like godt idag som den gjorde da den var ny, men nå med masse nye funksjoner.

 

Så får du kose deg med ditt utdaterte 2.1 i slutten av 2010, når alle HTC-gutta har fått 2.2 og briefer med flash-støtten sin. Kommer til å bli litt sånn som "reven og druene" med deg. :)

Jeg kan rope mye om Apple fanbois her med grunner ja, men at du tar meg for å ta meg selv som en Sony Ericsson fanboi bare fordi jeg sa at XPERIA X10 får Android 2.1 i 3. kvartal i år som da heller ikke i i slutten av 2010 og at XPERIA X10 nesten blir som en ny mobil. Hva i denne setningen sa at jeg mente at XPERIA X10 skulle være en god mobil og at jeg liksom skulle skryte av mobilen?.

 

Ja jeg har sagt at XPERIA X10 er en god mobil, men jeg har også inrømmet og sagt at det finnes andre mobiler med Android 2.1 og 2.2 som er bedre enn XPERIA X10 igjen. Hva er galt med det?.

 

Og du vet det at jeg vil heller vente litt ekstra for å få en Android versjon som er nydelig gjennomført med ting laget av Sony Ericsson som er mere nyttig, og fordi vi vil få et eget UI som vi også mener er bra. Så vi venter heller litt ekstra for det enn å måtte få en stock Android 2.1 eller 2.2 versjon.

 

Men det du sier her om iPhone 3G og iPhone OS 2 og 3. Ja er enig i at å gå i fra iPhone OS 2 til 3 var en ganske fin oppdatering. Men var det så mye oppdatering å gå i fra iPhone OS 3.1.3 til iOS 4 da?. Funksjons messig var iOS 4 en veldig dårlig oppdatering. Og selv med en så liten oppdatering så krever iOS 4 enormt mye mere av hardwaren i iPhone 3G enn det den gjør med iPhone OS 3.1.3.

 

Ja dere fikk multitasking og support for å kunne skifte bakgrunn i iOS 4. Men hva er det som kreves så mye med dette da som gjør at iOS 4 krever så mye mere ut av hardwaren?.

 

Jeg kunne selv ha video wallpapers og bakgrunner og animerte bakgrunner på min jailbreaket iPod Touch som da var den første utgaven som kom ut. Og klarer min 1st gen iPod Touch dette uten problemer, så hva er problemet til Apple at iOS 4 ikke vil klare dette med iPhone 3G som da liksom er 2nd gen som er nyere enn min 1st gen iPod Touch?.

 

Vel nå vil jeg ikke akkurat si at iOS 4 går serlig bra på en iPhone 3G når du ser hvor enormt mye tregere enn iPhone 3G med iOS 4 er over iPhone OS 3.1.3. Bare se her og her.

Endret av Terminator 3
Lenke til kommentar

Og det er ikke sjangs i havet for at du kan ha 3g/wifi påslått en hel dag uten å gå tom for strøm.

 

Ellers kan du aldri i verden har 3g eller wifi tilkoblet en hel dag uten å gå tom for strøm. Om skjermen er avskrudd en hel dag så skulle du alikevel vært på minimum på batteriet.

 

Dagen min:

Startet klokken 07.37 da jeg tok iphonen min ut av docken.

Jeg sjekket at både 3g og WiFi sto på. Jeg bor på studentby, så det er vell til ehnver tid 2-4 trådløse nett innefor rekkevide, + mitt eget som jeg altid er tilkoblet hjemme.

Jeg la så telefonen på nattbordet, og sov til klokken var 13.30.

Så dro jeg på jobb klokken 13.50.

På jobb (bunnpris) så har jeg 6 nettverk innenfor rekkevidde alt etter hvor i butikken jeg befinner meg. I kassaområdet bruker jeg 3g nettet til å surfe fra, mens på spiserom og lager bruker jeg et usikkret trådløst nettverk.

På jobb sjekket jeg jevnlig forum, msn, vg, dagbladet og face.

Jeg var på jobb til klokken 21.00

Vell hjemme legger jeg telefonen på skrivebordet (har dock her og men siden jeg skulle teste hvor lenge den holdt så satte jeg den ikke der)

Rundt klokka 22.00 får jeg en telefon, og snakker i 19 minutter.

Utenom denne samtalen så er ikke telefonen i bruk, men ligger i standby frem til nå.

Klokken er nå 06.51. og jeg har 35% batteri igjen på telefonen.

I bruksstatestikken står det:

 

I Bruk: 3 timer, 17 minutter

Ventemodus: 23 timer, 14 minutter

 

Så, telefonen har nå vært i bruk i 23 timer og 14 minutter siden forrige lading, der 3 timer og 17 minutter var aktiv surfing på nettet, med blanding av både 3g og WiFi trafikk. WiFI og 3g har vært påslått hele tiden.

Det er da riktignokk 46 minutter igjen av døgnet, men jeg satser på at de 35%'ene varer såpass.

 

Edit:

17% batteri.

35 timer siden lading.

4 timer bruk.

Wifi/3g på.

Endret av Zepticon
Lenke til kommentar

tom waits for alice. Poenget her er at jeg prøver å få Apple gutta til å se en annen vei enn bare rett frem. Du vet godt hva jeg mener her.

Ja, jeg vet hva du mener. Det er ikke lett å unngå siden du gjentar det side etter side. Spørsmålet er hvorfor. Hvis "Apple-gutta" er fornøyd med å se rett fram, til tross for dusinvis av poster om alle finessene som iPhone mangler, hvorfor skal de ikke det? Hvorfor er du så opptatt av at de skal se din vei? Blir verden bedre om vi alle marsjerer i takt?

 

Grunnen til at jeg fortsetter å skrive her er fordi det er noen Apple fanbois her som absolutt ikke vil inrømme noe som helst. Dem vil ikke en gang inrømme at telefonen har mangler og problemer og vil heller ikke inrømme at det ikke er bra for det som virkelig er viktig å ha på en smart telefon i dag.

Nei, grunnen til at du fortsetter å skrive her er at du liker å være "kjerringa mot strømmen". Det er to typer mennesker her på forumet, og skillet går ikke mellom de som vet best og ikke. Det går mellom de som er fornøyd med å ha rett og de som må rett. De sistnevnte vikler seg inn i evige diskusjoner om emner der rett og galt er subjektivt og leker Don Quijote mot alle de gjenstridige vindmøllene (les fanboisen.)

 

Dette er ikke noe forskjellig fra det vi ser i religionskategorien. Der diskuterer man religion, naturlig nok. Men for noen er ikke det nok: De er på et korstog for å omvende motparten og få dem til å innse sine synder. Ironisk nok er mange av dem ateister.

 

Fenomenet går igjenn i våre kategorier for samliv og seksualitet: Jeg kaller det nymoralisme. Der er det folk som har skråsikre meninger om hvordan andre bør innrette sitt liv, hva som går an og ikke går an, hva det er lov å like og så videre. De som ikke er enige beskrives som syndere og eller tapere som enten må innrømme at de tar feil eller tåle å bli idiotforklart.

 

Problemet mitt er at jeg vokste opp som et barn av 60-tallet. Jeg lærte at det stort sett var en god ting at folk var forskjellige. Vi hadde en hyggelig nabo som mente at Lada var så bra biler fordi de kunne sveives igang på kalde vinterdager. Mitt personlige kriterium for hva som var en "bra" bil var at den var amerikansk, hadde 8 sylindere og kalesje og klarte seg opp og ned Karl Johan før du måtte fylle bensin. Forskjellen vat at han hadde bil, mens jeg var 15 og drømte om det. (Noen Mustang fikk jeg meg aldri.) En stund hadde han en Trabant. (Google it.) Det synes han var en grei bil, helt til taket blåste av på motorveien. Men det var OK, fordi vi var ikke ute etter å frelse verdens bilister.

 

Det hele bunner i spørsmålet: Er det til skade for andre, eksplisitt eller implisitt? Hvis svaret er ja, da er det greit å bruke tid på det. Derfor diskuterer jeg gjerne politikk. Den retningen politikken tar, og folks holdninger i ulike saker, som f. eks. innvandring, går ut over andre mennesker. Men når det gjelder biler og mobiltelefoner, gitarer og støvsugere, så går jeg ut fra at kombinasjonen marked og etterspørsel sammen med menneskelig nysjerrighet og oppfinnsomhet vil føre til gode produkter. Og det vil skje selv om mote eller andre strømninger til tider dikterer noe annet.

 

Min påstand er rett og slett: Apple klarer ikke å stoppe fremskrittet. At du føler at de prøver er greit nok, men siden andre produsenter mer enn gjerne fyller tomrommet du mener Apple skaper så greit nok. At Flash-støtte er et fremskritt er ikke åpenbart. At det er greit å kunne velge selv er en ting, men hva hvis valgfriheten får folk til å holde på utdatert teknologi? Hvis folk skal få lov å velge Flash, hvorfor skal de ikke også få lov å velge en telefon som ikke har Flash?

 

Min drøm er at mobiltelefonen skal være like enkel i bruk som husholdningsapparater, til det jeg ønsker å bruke den til. Det er ikke alltid tilfelle. Ikke engang med husholdningsmaskiner: Vi var nettopp ute for å kjøpe ny komfyr til svigermor. Det er mye lekre induksjonstopper og hva det måtte være der ute, men de har stort sett felles at de er vanskelige å betjene. Så vi endte opp med å kjøpe en god "gammeldags" modell med plater og skrubrytere.

 

Drømmeproduktet så jeg i USA for noen år siden: En kompis hadde fått seg en digitalstyrt vaskemaskin. Den hadde et stort display med enkle programmer som hvem som helst kunne bruke, uten å kunne programmere. De hadde lagt inn et vaskeprogram som de hadde døpt "Dad". De hadde hans gamle far boende i huset, og han hadde ingen ambisjoner om å lære seg slikt. Så når han skulle vaske tøy trykket han bare på "Dad". Det programmet vasket vanlig kulørt tøy rent og fint uten å ødelegge noe om han skulle være uheldig å putte noe inni som ikke skulle vært der. Og uten at han behøvde å bekymre seg om temperatur og antall omdreininger i sentrifugen.

 

Det er det jeg ønsker at en mobiltelefon skal gjøre for folk flest (meg selv inklusive.) Nå er jeg som sagt programmerer av yrke, men jeg har ikke lyst til å måtte programmere vaskemaskiner eller brødristere eller kokeplater for å bruke dem. Eller mobiltelefoner. Jeg vil at de på en enkel og god måte skal gjøre det jeg ønsker at de skal gjøre uten å klusse til hverdagen min. Det gjør iPhone for meg, og det er derfor jeg har den. Hvis den ikke gjør det for deg, så trenger du en annen telefon. Det er greit, det er dusinvis av dem der ute å velge mellom.

 

Og du vet hva som skjer når folk står å skryter en iPhone opp i skyene fordi den har en så awesome kamera og fordi dem sier at iOS 4 er det beste OS'et som finnes med tanke på bruker vennlighet og muligheter. Når noen står å sier noe sånt til andre, så er det noen som tenner litt på pluggene for å si det mildt sagt.

Men det er jo akkurat det samme som du gjør. At du mener at du har rett og de tar feil endrer ikke på at taktikken er den samme, å få rett blir viktigere enn å ha rett:

 

 

Dem kan ikke i det store og det hele ha prøvd Android f.eks om dem kommer med svaret at iPhone 4 og iOS 4 er det beste som finnes på grunn av at mobilen er så lett å bruke og fordi iOS 4 er det mest brukervennlige OS'et i dag.

 

Hadde vi vært i 2008, så skulle jeg ha vært enig med at iPhone OS'et hadde vært bra. Men desverre så er vi i 2010 hvor andre OS'er har rævkjørt iOS 4 i brukervennlighet og funksjoner. Og det kan dere ikke nekte for, fordi når iOS 4 og iPhone 4 har disse manglene så sier det seg selv at noe annet blir mye lettere og bedre å bruke siden det andre har nye ting og muligheter som gjør hverdagen i Android f.eks MYYYYYYYE lettere.

 

Greit at iPhone 4 eller tidligere iPhone's er bra for dere og at dere liker den, men dere kan fortsatt være ærlige nok til å inrømme at det faktisk finnes noe som er bedre enn iPhone 4 og iOS 4.

 

Selv jeg som har XPERIA X10 vet det veldig godt at det finnes andre mobiler med Android 2.1 / 2.2 som er MYE bedre enn min telefon fordi min XPERIA X10 kjører på et gammelt Android OS og mangler enormt mye i forhold til hva telefoner med Android 2.1 / 2.2 har. Ja som dere ser så er jeg vettig nok til at jeg kan inrømme at det faktisk finnes mobiler som er bedre enn min XPERIA X10 selv om jeg kjøpte XPERIA X10 fordi den var mitt beste valg.

 

Men så er tingen at vi ganske snart får Android 2.1 på våres XPERIA X10, som da vil gjøre XPERIA X10 om til en ny telefon nesten.

 

 

Geir :)

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Du skriver mye fornuftig her Geir, og jeg er enig i det aller meste. Men ett punkt får meg til å steile:

 

Det hele bunner i spørsmålet: Er det til skade for andre, eksplisitt eller implisitt? Hvis svaret er ja, da er det greit å bruke tid på det. Derfor diskuterer jeg gjerne politikk. Den retningen politikken tar, og folks holdninger i ulike saker, som f. eks. innvandring, går ut over andre mennesker. Men når det gjelder biler og mobiltelefoner, gitarer og støvsugere, så går jeg ut fra at kombinasjonen marked og etterspørsel sammen med menneskelig nysjerrighet og oppfinnsomhet vil føre til gode produkter. Og det vil skje selv om mote eller andre strømninger til tider dikterer noe annet.

 

Valg av maskinvare og programvare er helt klart politisk. Sœrlig innenfor programvare har vei en rekke grupperinger som i utgangspunktet er politiske grupperinger: FSF, TLF, EFF, etc.

 

En annen sak er det at valg av programvare og maskinvare helt klart er til skade for andre, både eksplisitt og implisitt. Velger du fri programvare? Velger du proprietær programvare? Velger du programvare som benytter seg av vendor lock-in? Benytter du fri maskinvare? Benytter du proprietær maskinvare? Benytter du maskinvare som benytter seg av vendor lock-in? Velger du feil skader du ikke bare deg selv, men også andre. Støtter du et firma som bruker skitne triks, ja så støtter du de skitne triksene.

 

La oss si at en gruppe nynazister startet en hageforetning til inntekt for deres politiske syn. Ville folk syns det var greit at man sa: "Joda. Jeg handler der fordi de har så fine blomster, men jeg syns ikke noe om politikken deres"? Neppe noen som ville godtatt det argumentet. Likefremt mener "mannen i gata" at det er greit å si at "Jeg bruker Windows fordi jeg liker produktet, men jeg syns ikke noe om hvordan Microsoft driver bedrift". Eller: "Jeg syns ikke noe om hvordan Apple driver vendor lock-in, men jeg liker maskinvaren og programvaren deres, derfor kjøper jeg iPhone og "jail-breaker" den. Hvorfor er den ene varianten helt akseptert og den andre ikke?

 

Nå er det riktig nok stor forskjell på å være "fanboi" (enten det svinger ene eller andre veien), og det å si fra om politiske problemer. Om det er lov å si fra at man ikke syns noe om holdningene til FRP til noen som argumenterer for disse, må det også være lov å si fra at man ikke syns noe om holdningene til en skitten aktør i en skitten bransje (det finnes ikke mobilprodusenter uten svin på skogen, men apple er helt klart den ondeste av de onde).

 

Når det er sagt, så spiller det helt klart en rolle hvordan man sier i fra. Man gnåler ikke i det uendelig over hvor dårlig et produkt er, eller hvor ond en produsent er. Da gjør man lite for saken. Det blir som den tradisjonelle måten DLF-ere liker å argumentere, og det gjør ikke annet enn vondt verre. Det er legitimt å si fra, men det er ikke legitimt å mobbe/hetse/plage noen med ens synspunkt (har forbeholder jeg meg retten til å mobbe venner, bekjente, administratorer og moderatorer for deres bruk av iPhone - rett og slett fordi de jeg gjør det med vet jeg svarer med samme mynt og ikke går av veien for å gjøre det samme mot meg).

 

I mine øyne finnes det en grov inndeling av hvilke holdninger man har overfor apple:

 

- Liker ikke produktene deres og kjøper dem derfor ikke.

- Liker ikke det skitne spillet deres, og kjøper derfor ikke produktene deres.

- Liker produktene deres, men ikke det skitne spillet deres, og kjøper derfor ikke produktene deres.

- Liker produktene deres så bra, at man har tatt et bevist valg å ikke bry seg om at man selger sjelen sin til djevelen, og derfor kjøper produktene deres.

- Liker produktene deres så bra, og aner ikke noe om at man selger sjelen sin til djevelen.

 

De siste kan man nå med argumenter. De nest siste når man ikke med argumenter, men når man diskuterer på et fora, ja så er det disse man faktisk diskuterer med, og da er jo diskusjonen i utgangspunktet ganske dødfødt? De første tre har man ikke noen grunn for å nå.

 

Så ja. En debatt rundt iPhone kan like gjerne være like viktig og kritisk som en hvilken som helst debatt i politikkforumet, og jeg merker jeg blir trist når du avfeier valg av programvare og maskinvare som et "personlig upolitisk valg som ikke skader hverken en selv eller andre" som det later til at du gjøre her.

 

Det er underlig hvor mange det er som gjør opprør mot datalagringsdirektivet, samtidig som de bruker produkter fra onde produsenter selv bedriver overvåkning.

 

Og til slutt skal jeg være skikkelig slem:

 

Gandalf hadde veldig lyst på "my precious". Han var utrolig fristet, men gav den til Frodo fordi han visste selv at han ikke kunne stå i mot Sauron og om han hadde ringen i hans egen besittelse ville han være tapt.

 

Vår egen Gandalf klarte ikke stå i mot fristelsen og skaffet seg en "my precious" (my shiny new iPhone), og falt dermed i Saurons (Apples) klør. :p

 

Jeg avslutter med en liten illustrasjon:

infrastructures.png

Endret av cyclo
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Flere som begynner å uttale seg ganske kritisk til den nesten helt åpne modellen Google har på Android Market. Her tror jeg nok Google må gjøre noe hvis de ønsker å beholde seriøse utviklere. Har selv opplevd at Market begynner å bli veldig full av mye søppel og spam...

 

Earlier this week, CNET ran an article critical of the permission model of the Android Market. Google’s response to the criticism was that “each Android app must get users’ permission to access sensitive information”. While this is technically true, one should not need a PhD in Computer Science to use a smartphone. How is a consumer supposed to know exactly what the permission “act as an account authenticator” means? The CNET opinion piece “Is Google far too much in love with engineering?” is quite relevant here.

http://nanocr.eu/2010/06/27/googles-mismanagement-of-the-android-market/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
snip

Nå fremstiller du det ganske svart hvit og det ligger klart i teksten hva du mener om situasjonen. Sammenligner Apple med nazister og det som værre er. Har du overhode noen kilder som kan backe disse synene dine? Eller er du bare ute etter å spre propaganda mot Apple?

 

At apple er djevelen. Hva er det med Apple som gjør de så mye værre en de andre produsentene?

Stiller Google seg på noen annen måte?

 

Nei, når du snakker om politikk, så er jeg mye mer bekymret for google sin markedsmakt en Apple. Apple er en produsent, som kun har kontrol av brukerne på på sin platform. Jeg kan kjøpe en annen telefon om jeg vil.

 

Google derimot, ønsker seg makt i selve infrastrukturen til den moderne verden. Internett. Hvor mye informasjon tror du google har lagret om oss? KAn jo for eksempel ta Streetview saken. Der de "uheldigvis" sammlet inn data fra alle trådløsnettene de oppdaget.

 

At apple har en klar og tydelig svarthvitt fremtonig mtp sin politikk gjør dem etter min mening mye mer ufarlig en feks google, som ligger å lusker og lar folk tro at det er forholdsvis trygt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå fremstiller du det ganske svart hvit og det ligger klart i teksten hva du mener om situasjonen. Sammenligner Apple med nazister og det som værre er. Har du overhode noen kilder som kan backe disse synene dine? Eller er du bare ute etter å spre propaganda mot Apple?

Det virker nesten som du ønsker å krangle bare for å krangle? Har jeg på noe tidspunkt sagt at posten min var verdinøytral og objektiv?

Hvilke kilder er det du trenger? Kilder til at Apple forsøker å gjøre vendor-lockin på iPhone? Kilder til at Apple forsøker å diktere hvem som kan uvikle til deres produkt, og hva som kan utvikles? Eller kilder til at Apple ønsker å bestemme hva du får lov å bruke deres produkt til? Jeg var ganske overbevist om at disse tingene var allmennkunnskap etterhvert, men jeg tar kanskje feil?

 

Om du av en eller annen grunn ikke klarte å lese det til deg i min forrige post: Ja, jeg oppfatter Apple som onde, og iPhone som et ondt produkt. Det gir meg en rett til å si fra. Jeg kan argumentere mot dem. Jeg kan bruke mine ord til å vise at de er onde. Jeg kan derimot ikke hevde at deres ondskap er en universell greie. Da blir jeg selv ond. Jeg har ingen problemer med at noen har en annen oppfatning enn meg, det må de gjerne ha. Jeg har heller intet behov for å argumentere i det vide og det brede. Er du uenig med meg, så må du gjerne være det for min del.

Jeg har ikke som mål å spre propaganda mot Apple som du så sleipt prøver å prosjektere på meg. Om jeg skal spre propaganda mot noe, så må det være vendor-lockin, programvarepatent og proprietær programvare generelt.

 

Men jeg ønsker ikke å "spre propaganda". Jeg ønsker å opplyse. Man må gjerne benytte seg av proprietær programvare og programvare/maskinvare fra produsenter som bedriver vendor-lockin, så lenge man har gjort et bevist valg.

At apple er djevelen. Hva er det med Apple som gjør de så mye værre en de andre produsentene?

Stiller Google seg på noen annen måte?

 

Nei, når du snakker om politikk, så er jeg mye mer bekymret for google sin markedsmakt en Apple. Apple er en produsent, som kun har kontrol av brukerne på på sin platform. Jeg kan kjøpe en annen telefon om jeg vil.

 

Google derimot, ønsker seg makt i selve infrastrukturen til den moderne verden. Internett. Hvor mye informasjon tror du google har lagret om oss? KAn jo for eksempel ta Streetview saken. Der de "uheldigvis" sammlet inn data fra alle trådløsnettene de oppdaget.

 

At apple har en klar og tydelig svarthvitt fremtonig mtp sin politikk gjør dem etter min mening mye mer ufarlig en feks google, som ligger å lusker og lar folk tro at det er forholdsvis trygt.

Jeg skrev jo ganske klart og tydelig, sort på hvitt:

det finnes ikke mobilprodusenter uten svin på skogen, men apple er helt klart den ondeste av de onde

Jeg har aldri sagt at "Apple er så mye verre" slik du hever. Hele bransjen er gjennomsyret av det jeg vil kalle "ondskap", men Apple er, i mine øyne, verst. Om man ønsker en telefon som faktisk fungerer, så har man valget mellom en rekke onder, og siden man ikke klarerer seg uten telefon i dag, så må jeg altså gjøre et valg, og det valget faller på en av de i mine øyne mindre ondene, nemlig Nokia.

 

Jeg har heller aldri sagt at Google ikke er onde. Det er de, og det er en av årsakene til at jeg ikke har en android telefon i dag. Dog innrømmer jeg ærlig at jeg har tatt et valg, og jeg bruker enkelte tjenester fra Google, selv om jeg oppfatter Google som onde. Det er et bevist valg, på lik linje med de som velger å se gjennom fingrene at Apple er onde, og kjøper seg iPhone.

Dog har jeg intet behov for å argumentere for valget jeg har gjort. Snarere tvert i mot argumenterer jeg for at om man velger å beyntte tjenester fra Google, så skal man være klar over at disse tjenestene kommer med en pris. Det finnes ingen gratis lunsj, så da må man ta beviste valg.

 

Forøvrig er det Google eksempelet du kom med ganske dårlig. Det var jo faktisk en ærlig feil gjort av Google, og dessuten småkaker i forhold til mye av det andre Google driver med.

 

Oppsummert så er jeg en tilhenger av kunnskap. Kunnskap seirer over alt. Jeg har intet problem med at andre har andre meninger og gjør andre valg enn meg. Det jeg derimot har store problemer med er folk som gjør valgene sine uten kunnskap, enten det er fordi de ikke gidder å tilegne seg kunnskapen og ønsker at andre skal gjøre valgene for dem, fordi man lar kunnskapen seile sin egen sjø til fordel for følelsene, eller rett og slett fordi man er "dum".

 

Valg som går midt i mot alt det jeg har tro på, meninger jeg på ingen som helst måte kan si meg enig med, og etiske prinsipper basert på en helt annen filosofi enn min har jeg ingen som helst problemer med, men valg og meninger tuftet i kunnskapsløshet og/eller latskap har jeg ingen som helst respekt for, og ingen grunn til å godta.

Endret av cyclo
Lenke til kommentar

cyclo:

 

Jeg ser her at du nevner at en av grunnene til at du ikke valgte en androidenhet var at google også er onde. Men setter du opp Google vs Apple i "ondhet" så skal du se hvem så låser og setter mest begrensninger for sine forbrukere. Kan nesten snakke om en lett variant av diktatur her.

Jeg har veldig mange eksepmpler på nettopp dette om du vil høre.

Endret av SolbergMobil
Lenke til kommentar

[...]

Google derimot, ønsker seg makt i selve infrastrukturen til den moderne verden. Internett. Hvor mye informasjon tror du google har lagret om oss? KAn jo for eksempel ta Streetview saken. Der de "uheldigvis" sammlet inn data fra alle trådløsnettene de oppdaget.

 

At apple har en klar og tydelig svarthvitt fremtonig mtp sin politikk gjør dem etter min mening mye mer ufarlig en feks google, som ligger å lusker og lar folk tro at det er forholdsvis trygt.

 

Seriøst, dette er det morsomste jeg har lest i 2010 til nå. Endelig har jeg forstått det! Google er ute etter 'world domination', første steget i prosessen var Google Street View. Det er vel bare spørsmål om tid før det kommer Google soldater.

 

Jeg tror at hvis apple hadde fått tilbud av Google om å overta alt Google har og eier, hadde de sagt: NO WAY JOSE, det passer ikke med vår politikk som går ut på trygghet og ufarlighet.

 

Nei.

Lenke til kommentar

Det virker nesten som du ønsker å krangle bare for å krangle? Har jeg på noe tidspunkt sagt at posten min var verdinøytral og objektiv?

Hvilke kilder er det du trenger? Kilder til at Apple forsøker å gjøre vendor-lockin på iPhone? Kilder til at Apple forsøker å diktere hvem som kan uvikle til deres produkt, og hva som kan utvikles? Eller kilder til at Apple ønsker å bestemme hva du får lov å bruke deres produkt til? Jeg var ganske overbevist om at disse tingene var allmennkunnskap etterhvert, men jeg tar kanskje feil?

Det eneste av de nevnte tingene som jeg ser på som et virkelig problem, er "Apple ønsker å bestemme hva du får lov å bruke deres produkt til?"

At apple ønsker å kontrollere hva jeg bruker telefonen til etter at jeg har betalt for den liker jeg overhode ikke. Om ejg vil Jailbreake så er det MITT valg. Og apple bør ikke legge seg oppi det så lenge jeg ikke bryter copyrighten til programmet.

 

Ellers så har Apple har lansert et produkt. DERES produkt. Det er langt fra det eneste av sitt slag, og de er overhode ikke i en monopolsituasjon på mobilmarkedet. At de da ønsker å kontrollere sit eget produkt er vell bare rett og rimelig synes du ikke?

Hvem som kan utvikle driter dem vell i, så lenge det går igjenom kontroll prosessen på Appstore. Så da dreier det seg om HVA som skal slippes på telefonen. Igjen, etter min mening er dette noe de bør ha fullstendig rett til uten at noen kommer å peker med fingeren. Apple er i stor grad et selskap som er bygget og tuftet på image. Og da er det klart at de ikke ønsker å slippe programvare igjenom appstore som ødeleger dette imaget.

 

Om jeg skal spre propaganda mot noe, så må det være vendor-lockin, programvarepatent og proprietær programvare generelt.

BRA! da er det i hvertfall ikek en fanboi greie!

 

 

Jeg skrev jo ganske klart og tydelig, sort på hvitt:

det finnes ikke mobilprodusenter uten svin på skogen, men apple er helt klart den ondeste av de onde

Jeg har aldri sagt at "Apple er så mye verre" slik du hever. Hele bransjen er gjennomsyret av det jeg vil kalle "ondskap", men Apple er, i mine øyne, verst. Om man ønsker en telefon som faktisk fungerer, så har man valget mellom en rekke onder, og siden man ikke klarerer seg uten telefon i dag, så må jeg altså gjøre et valg, og det valget faller på en av de i mine øyne mindre ondene, nemlig Nokia.

Aha, må ha oversett den. Er dog uenig i dette. Jeg er fullstendig klar over en del av svina apple har på skogen. Men jeg mener google er potensielt mye farligere.

 

 

Forøvrig er det Google eksempelet du kom med ganske dårlig. Det var jo faktisk en ærlig feil gjort av Google, og dessuten småkaker i forhold til mye av det andre Google driver med.

Det er meget mulig ja, men dette er en sak som har vært i media den siste tiden.

 

 

Valg som går midt i mot alt det jeg har tro på, meninger jeg på ingen som helst måte kan si meg enig med, og etiske prinsipper basert på en helt annen filosofi enn min har jeg ingen som helst problemer med, men valg og meninger tuftet i kunnskapsløshet og/eller latskap har jeg ingen som helst respekt for, og ingen grunn til å godta.

Her er jeg veldig enig!

 

Jeg regner med du er en OpenSource tilhenger, og det er vell forsåvidt jeg også, i prinsippet i hvertfall. Jeg ønsker at alle skal benytte seg av åpne standarder, spesielt i offentligheten. Jeg irriterer meg grønn hver gang jeg får servert et .doc dokument på NTNU.

 

Problemet med OpenSource er derimot den totale mangelen på konkuransedrevet innovasjon. Det å skulle "selge mer!" og tjene mer penger, eller bare bli bedre enn noen andre.

Lenke til kommentar

cyclo: jeg er ikke helt enig. Jeg mener at Apple frarøver forbrukerene frihet og muligheter til de grader!

 

Se på dette. iPhonebrukere:

-Får kun synke opp mot en dockingstasjon! Hvem vil ha det så låst!?

-Alt må via iTunes eller annet program.

-Ting som går igjennom iTunes eller annet program må konverteres.

-Bilder som synkes inn på iPhone blir på 40kb!

-De får ikke lov å bruke widgets

-De får ikke kustomatisere sin homescreen etter sitt behov.

-De får ikke lagre vedlegg som de får på mail.

-De får ikke sosiale tjenester intregrert i iOS4.

 

Hvis ikke dette er store begrensninger så vet ikke jeg. Apple har et genrelt stort balletak om sine kunder. Noen liker det sånn, jeg ønsker mer.

 

Det jeg lurer på, et hvor onde google er mot sine kunder? I norge kan man enda ikke kjøpe betalingsapplikasjoner. Uten om det?

Endret av SolbergMobil
Lenke til kommentar

cyclo: jeg er ikke helt enig. Jeg mener at de frarøver forbrukerene frihet og muligheter til de grader!

 

Se på dette. iPhonebrukere:

-Får kun synke opp mot en dockingstasjon! Hvem vil ha det så låst!?

-Alt må via iTunes eller annet program.

-Ting som går igjennom iTunes eller annet program må konverteres.

-Bilder som synkes inn på iPhone blir på 40kb!

-De får ikke lov å bruke widgets

-De får ikke kustomatisere sin homescreen etter sitt behov.

-De får ikke lagre vedlegg som de får på mail.

-De får ikke lov å installere egne tastatur.

 

Hvis ikke dette er store begrensninger så vet ikke jeg.

De frarøver ikke brukere noe som hellst frihet :p De bare velger å ikke inkludere det. Om du øsnker dette, velg android. Problem solved. Man blir ikke ond av å ha et enkelt program.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...