Gå til innhold

Kan tollmurer forsvares?


  

4 stemmer

  1. 1. Kan tollmurer forsvares?

    • Ja
      4
    • Nei
      0
    • Vanskelig å si
      0


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Onar angriper agrumentet for tollmurer og subsidier som hevder at landet trenger disse for å være selvforsynt i krig. Argumentet hans går omtrent slik at det ikke er vanskelig for fienden å bombe all norsk matproduksjon i en krig. Samtidig er det heller ikke vanskelig å sikre nasjonal selvberging av mat i samme situasjon.

 

Løsningen baserer seg på at har vi energi, kan vi lage mat. Alt vi trenger er detaljerte planer for dette når krigen bryter ut. Da er det bare å bygge store haller i fjellet der vi kan dyrke vår mat helt trygt for bomber. Energi kan vi få fra å bygge Thorium-kraftverk, evt vanlige uranbaserte kraftverk til vi har god nok teknologi rundt thorium. I tillegg bør man ha et kriselager med mat til man får dette oppe og kjører.

 

Dette er noe av det mest naive og virkelighetsfjerne jeg har hørt. Selv fra den kanten. I krigstid skal vi alså begynne å bygge store fjellhaller og kraftverk? Vi trenger bare berdskapsplaner liksom. Utvinning av kraft gjennom thorium er foreløpig ikke godt nok forsket på til å være et effektivt alternativ. Vi har vel heller ikke den kompetansen. Jeg ville også tro at det var vanskelig å skaffe alle nødvendige komponenter, både til thomium- og urankraftverk i en krigssituasjon. Mulig Onar mener at kraftverkene kan bygges på forhånd, og da blir scenarioet hans litt mer realistisk, men det kommer ikke klart fram.

Lenke til kommentar

Jeg postet også svaret ditt på bloggen, og her er svaret:

 

det kom tydeligvis ikke frem klart av artikkelen min hva som var hovedpoenget. Om man bygger ut kriseplanene på forhånd eller senere er et implementasjonsspørsmål og berører ikke hovedpoenget i artikkelen, nemlig at tollmurer og subsidier ikke kan forsvares. Thorium-kraftverk finnes jo ikke i dag, så åpenbart mente jeg at dette er en løsning som skal tas i bruk når teknologien faktisk tillater det. Jeg nevnte Thorium fordi Norge er selvforsynt av dette stoffet. I mellomtiden kan vi selvfølgelig basere oss på vannkraft, oljelagre og tradisjonelt uranbasert atomkraft. Og ja, jeg mener *selvfølgelig* at man skal bygge opp kraftverkene i fredstid, men de trenger ikke å være i drift. Når det gjelder fjellhallene finnes det allerede mange slike militære anlegg som kan brukes som drivhushaller i Norge, og i tillegg kan man bygge ut flere etter hvert som man trenger dem.
Endret av Fredsmannen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...