Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hva har skjedd? Hoster under og etter trening, andpusten og slapp etter små spurter og tørr hals/mangel på spytt.


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Er aktiv fotballspiller og har ganske bra kondisjon. Men for ca. 3 uker siden skjedde det noe. Jeg fikk litt sår hals, men ikke noe mer. Trente, og merket at det ble litt tungt å puste fordi det var så tett og halsen ble sinnsykt tørr. Måtte drikke hvert minutt. Bestemte meg for å la det gå og etter 2-3 kamper og flere treninger, har det fortsatt ikke blitt bedre, men værre. Det kan beskrives med at vi varmer opp som vanlig, og at jeg allerede da er sliten og slapp. De kampene jeg har spilt, orker jeg kun løpe maks 5 minutter av 40, så er jeg ferdig. Klarer ikke flytte kroppen som jeg ellers pleide, begynner å hoste mens jeg spiller og etter, så andpusten at jeg ikke orker noe som helst. Eksplosiviteten er helt borte. Ender med at jeg må bytte ut. Har latt det gå i 3 uker nå, men nå har jeg fått nok. Jeg klarer ikke mer, og jeg er nesten sikker på at jeg har fått astma! Kostholdet er på topp og søvnen er bra. På skolen og slikt, når jeg ikke er i fysisk aktivitet, føler jeg meg helt vanlig som ellers.

 

Dro til legen sist fredag. Jeg fortalte han om problemene mine, men han virka jo veldig lite engasjert. Sjekket meg litt, fant litt sår hals, men ikke noe mer. Fikk beskjed om at jeg skulle ta blodprøve på tirsdag (i dag). Vi ble enig (aner ikke hva blodprøver hjelper på å sjekke astma eller slike ting) og i dag tok jeg blodprøven (4-5 bokser). Hun sa de skulle kontakte meg etter minst 2 dager HVIS det var noe.

 

Grunnen til at jeg også poster her, er fordi jeg vil høre hva andre tror kan være problemet. Jeg regner med at jeg ikke får noe beskjed om resultater på blodprøven, etter som jeg tok allergitest sist sommer og reagerte på ingenting. Så jeg tror det ender opp med at jeg må ha ny legetime (til en annen), og det tar jo alltid tid (er veldig utoldmodig når det gjelder pauser fra trening og venting)...

 

Jeg syns det er så rart hvordan dette kan ha skjedd. Kondisjonen var topp, energien var full. Plutselig helt brått, blir jeg helt ødelagt.

 

Tviler på at det er leger som henger her på forumet, men tenkte å spørre her! Håper på svar! :)

Endret av Pentumsmart
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...