Gå til innhold

Duger dette? - Oppradering av AMD system, under 7000,-


Anbefalte innlegg

Har ganske stort behov for oppgradering akkurat nå, og jeg lurer på om denne lista duger:

 

https://prisguiden.no/profil/lister/113427

 

Alt som ikke er på lista er dekka av det jeg har fra før. Jeg lurte også egentlig litt på om jeg skulle kjøpe Sapphire HD5850 istedenfor 5770, men da går det over det jeg kan bruke på pc. Er det evt. noe jeg kan kuttte ned på, som f.eks kjøpe billigere RAM?

 

EDIT: Den skal brukes til en del spill, samt filmavspilling. Den bør helst kunne spille av 1080p uten lagg.

Endret av e033x2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du regnet med frakt når du satt opp dette? rundt 5900,- med frakt fra Amentio.no, og rundt 5700,- fra abbo.no

 

Hadde regna med det ja, men er frakta hos amentio så høy at det faktisk blir dyrere å kjøpe derfra enn abbo, som i utgangspunktet er dyrere?

 

Er jo rundt 1000,- i forskjell på et HD 5850 og et HD 5770, så kan jo selv sammenligne og se om du syntes det er verdt det. Det blir nok vanskelig å kutte ned 1000 kr på oppsette ditt. Hvilken strømforsyning har du fra dit gamle system?

 

Har en relativt gammel 300W strømforskyning som jeg tror på ingen måte duger til bl.a. prosessoren.

 

Og hvis jeg kjøper 5850 må jeg egentlig vente en måned til, fordi jeg ikke har penger nok nå.

Endret av e033x2
Lenke til kommentar

Hadde regna med det ja, men er frakta hos amentio så høy at det faktisk blir dyrere å kjøpe derfra enn abbo, som i utgangspunktet er dyrere?

 

er bare å prøve å velge de varene du skal ha og gå til siste steget i kassa, så får du se prisen på frakta.

 

Du kan jo eventuelt vurdere et annet HK og 5770 i CF.

Endret av neruen
Lenke til kommentar

Har et spørsmål til: Burde jeg kjøpe billigere RAM, for å kompensere for prisen til et 5850? i så fall, hvilken RAM burde jeg kjøpe?

 

Med et lite forbehold om heftig overklokking, så ser jeg ikke behovet for å kjøpe noe annet enn det billigste 1333/1600 ddr3 rammen. Forskjeller i timings merkes knapt utenom i syntetiske tester.

 

Vurderer du 6-kjerner (eller mulighet til oppgradere til det) må du huske å sjekke om hovedkortet støtter det. Jeg ville også vurdert om et hovedkort sata6/usb 3.0 er ønskelig, ssd teknologien går jo stadig fremmover...

Lenke til kommentar

Ser ikke at x6 prosessorene har kommet ut enda. Akkurat nå er det ikke så mange spill som støtter mer enn to kjerner, men dersom du vil være framtidsrettet (som jeg mener er ganske bortkastet i dataverden) så kan du jo alltids skaffe deg x6.

Høyere klokkehastighet kan hjelpe, og jeg tror 965 er god nok. Kanskje du burde gå for 955 istedenfor da disse er samme prosessor, men 965 er klokket 200mhz høyere.

 

Noen spill som BFBC2 støtter flere kjerner, vet ikke om den støtter mer enn fire, men det finner en jo fort ut av. Nå vet ikke jeg om du skal spille eller drive grafisk, videoredigering osv. Men går ut fra at du skal spille etter oppsettet å dømme og at majoriteten på dette forumet skal ha seg ny spillmaskin eller oppgradere sin eksisterende.

 

Du hadde nok likevel blitt fornøyd med en 955 / 965.

http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-l3-cache,2416.html <- dette er kanskje litt interessant lesning dersom du vil lenger ned i pris ved å velge Athlon II. Men legg litt merke til klokkehastigheter osv.

Endret av Cleaf
Lenke til kommentar

Det er mykje du kan kutte for å få billegare.Når primærbruk er speling, så trenger du ikkje meir enn 2 kjerne CPU. Du trenger heller ikkje meir enn 450w corsair PSU, du kan også velja eit rimelegare hovudkort og minne.

 

Og påstanden min om at 450w er nok står så sterk at eg kjøper den PSUen til deg om 450w skulle være for lite. 400w vil faktisk halde i massevis også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...