Gå til innhold

Bifftråden - Diskuter ALT om biff (Les førstepost)


Liker du biff?  

192 stemmer

  1. 1. Liker du biff?

    • Ja det er favorittretten min
      189
    • Nei
      1
    • Har ikke smakt
      2


Anbefalte innlegg

  • 4 uker senere...
Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Vurderer sterk, å begynne med sous vide.

Vurdererå kjøpe meg en PID kontroller nå. http://www.auberins.com/index.php?main_page=product_info&products_id=44

Og en riskoker http://www.euronics.no/Produkter/Hus-hjem/Annet-kjoekkenutstyr/OBH-Nordica-Rice-Cooker-Riskoker-1-8-liter

 

Jakten på den perfekte biff er spennende, fungerer støvsuger for å lage vakum?

Endret av fiskebollebiff
Skrevet

Jeg pleier å få kjøttet vakuumpakket i butikken og bruke en stor kjele med riktig temperert vann, steketermometer i vannet og laveste effekt på platen. Det gir et fantastisk bra resultat, men krever litt (men ikke mye) oppmerksomhet fra din side. Kommer nok til å kjøpe en PID-regulator eller Sous-vide supreme etter hvert, men enn så lenge fungerer steketermometer i vannet utmerket for en som har plassmessige begrensninger.

Skrevet

Hvis de sier nei til krydring, kan du jo si at da går du heller til en annen butikk som du vet krydrer for deg. Da skal du nok se at de er litt rausere med krydringa.

Skrevet

Har nå planene klare til helga:

 

Entrecoté sous vide.

 

Ovnsstekte poteter ala Ahpadt

 

Rødvinssaus, hvor kan jeg få tak i kjøttkraft? Stikke til slakteren og kjøpe kraftben?

 

Kokt asparges? Eller noe annet?

Skrevet (endret)

Jacobs Utvalgte redusert oksekraft - de har det på Meny og Ultra.

 

Enkelte Rema1000 selger også litt større kartonger med oksekraft.

Endret av ahpadt
Skrevet (endret)

De har det på Meny (og omtrent overalt ellers også)..

 

(Og det heter Worcestershiresaus..)

 

Når det gjelder tilbehør til biffen: Jeg er veldig glad i asparges, men synes ikke det passer helt til biff, jeg synes det er bedre til fisk eller kylling (eller alene). Til biff synes jeg tilbehøret bør være litt kraftigere, men hvis du liker asparges til så for all del kos deg!

Endret av the_last_nick_left
Skrevet

Har veldig lyst til det, men det kan umulig være verdt 1000 kr per kilo i forhold til annen biff som du får for under en tidel.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Det beste er jo at den er gjevnt stekt, men den skal ikke være overstekt, nei.

 

Tenkte forøvrig å langtidssteke en biff i rundt 10 timer, nå i påsken. Gleder meg :dribble:

Skrevet

Det beste er jo at den er gjevnt stekt, men den skal ikke være overstekt, nei.

 

Tenkte forøvrig å langtidssteke en biff i rundt 10 timer, nå i påsken. Gleder meg :dribble:

Nei overstekt biff er overkill :p men for min del foretrekket jeg rå i midten :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...