Gå til innhold

Bifftråden - Diskuter ALT om biff (Les førstepost)


Liker du biff?  

192 stemmer

  1. 1. Liker du biff?

    • Ja det er favorittretten min
      189
    • Nei
      1
    • Har ikke smakt
      2


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nå når du nevner fryseren, finnes det noen plasser(slakteri?) som selger ufrosset kjøtt, har hørt at det smaker mye bedre en kjøtt som har vært igjennom fryseren

Skrevet (endret)

I min bok så er slaktere ikke-eksisterende i Norge, i hvert fall rundt Akershus/Oslo-området. Er vel 1 eller 2 'delikatessebutikker' i Oslo tror jeg. I utlandet så er det helt normalt med minst 1 eller 2 slaktere per tettsted.

 

Når jeg går på en helt alminnelig - lavt prisnivå - matbutikk i England så er utvalget helt fenomenalt. For å i det hele tatt prøve å finne noe likt utvalg i Norge så må man dra på Meny eller Ultra, som er relativt dyrt. Utvalget av kjøtt syntes jeg personlig er helt på trynet. Det er kjøttdeig, indrefilet og 1cm tykke svinekoteletter. Blir nesten deprimert.

 

Hvor kan en matentusiast kjøpe skulder av svin, liksom? :( Har lyst på deler av dyra som krever mer enn en kvart hjernecelle for å tilberede.

 

Prøvde å lage tyskerstyle 'schweinshaxe' med "LETTsalta" svineknoker fra Gilde. Lot de ligge i kaldt vann over natten men etter steking så smakte kjøttet bare av den helt forjævlige laken kjøttet har ligget i, i flere måneder.

Endret av ahpadt
Skrevet

Du får takke media som i alle år har fokusert så og si utelukkende på pris og på politikerne som uten å blunke har latt noen få store kjeder utkonkurere eller kjøpe opp samtlige seriøse kjøpmenn i dette landet.

Skrevet

Det er litt for enkelt å skylde på politikere eller media. Sett under ett får nordmenn det tilbudet de fortjener. I og med at det er så få som faktisk bruker de slakterne som er, ender vi opp med (nesten) bare Gilde :thumbdown: Og når selv folk i denne tråden sier: Hurra, det er God Helg-biff på Kiwi til 15kr er det ikke rart det ikke er så lett å få tak i godt kjøtt..

Skrevet

Det er litt for enkelt å skylde på politikere eller media. Sett under ett får nordmenn det tilbudet de fortjener. I og med at det er så få som faktisk bruker de slakterne som er, ender vi opp med (nesten) bare Gilde :thumbdown: Og når selv folk i denne tråden sier: Hurra, det er God Helg-biff på Kiwi til 15kr er det ikke rart det ikke er så lett å få tak i godt kjøtt..

 

Tror ikke folk flest vet hvor god en ordentlig biff rett fra slaktern godt tilberedt med godt tilbehør kan være, en 15KR biff fra kiwi kan jo ikke måle seg i forhold.

Skrevet

Det er vel en indikator på friskhet :p

I mitt tilfelle kjøper jeg rødt kjøtt fordi det ser MYE bedre og friskere ut en kjøtt som er brunt og glissent :sick:

 

Det blir jo helt feil. Mørkt kjøtt er stort sett både mørere og mer smakfullt enn rødt kjøtt. Brunfargen ligger uansett bare på utsiden, og utsiden skal brunes uansett.

Skrevet

Som meg bekjent har dette med mørning å gjøre, ikke mengde fett i kjøttet.

Begge deler vil innvirke på hvordan kjøttet kjennes ut.

 

Gjennom mange år som "matgeek" så er det første gang jeg hører det der... :blink:

Skrevet

Da har du lært noe nytt i dag også. :)

 

Hvor lærte du akkurat dette opprinnelig? Er mye rart kokker (er du utdannet kokk?) har blitt lært gjennom tidene. For eksempel at når man bruner kjøttet så "stenger" man saften inne i kjøttet - noe som er komplett vissvass.

Skrevet

Dette er rimelig grunnleggende. Men du kjenner tross alt forskjellen i konsistens på fett og kjøtt, ikke sant? Du trenger egentlig ingen til å fortelle deg det, på akkurat samme vis som at en stein, i all hovedsak er hardere enn dun.

Skrevet (endret)

Joa, men jeg trenger ikke kjenne på kjøttet for å se om det har mye fett i seg eller ikke. Det ser man med marmoreringen. Skjønner ikke helt hvor du vil hen jeg, og jeg er kanskje ikke den eneste.

 

Det meste jeg ser av kjøtt i Norge er så deprimerende at kvaliteten i mine øyne ikke er noe mer enn jevnt over dårlig. Mor kom hjem med noen svinekoteletter her om dagen og fettranden var kanskje 2 mm bred. I kjøtt av god kvalitet er fettranden gjerne 1.5cm, minst. Det man kjøper bak disken hos Ultra er akkurat samme greiene som de slenger i plast, ergo ikke mye å skryte av.

Endret av ahpadt
Skrevet

Hvis du har funnet kilden til røntgensyn så vil jeg gjerne ha oppskriften, for det hadde vært jævlig kjekt.

 

Ok, litt mer seriøst. Når du får en kam i hånda, hvordan ser du på utsiden av den, hvordan den er marmorert? Det skulle jeg likt å vite.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...