Gå til innhold

Hvorfor velge tog fremfor fly?


Anbefalte innlegg

Det hadde seg slik at jeg måtte til Oslo i helgen. Da jeg skulle hjem idag, søndag 15 mars, hadde jeg to valg, enten å ta toget til Trondheim eller fly til Trondheim.

 

Jeg ble nødt til å bestille enten flybilletten eller togbilletten idag, avreisedato. Man skulle nok tro at en flybillett var mye dyrere enn en togbillett når man bestiller på avreisedato. Faktisk er toget 200 kr dyrere enn fly(SAS). Avgifter til og fra flyplass kommer i tillegg.

 

Ungdomsbilletten til SAS er meget konkurranse dyktig med NSBs studentpriser også etter videre undersøkelse.

 

Tidsakspektet: tog fra Oslo, enten grademoen eller Oslo S, tar omtrent 7 timer før man er fremme i Trondheim. Fly tar tilsammen 3 timer før man er fremme i Trondheim.

 

Jeg kan absolutt ikke fatte hvorfor regjeringen oppfordrer til å ta tog istedenfor fly når det er både dyrere og bruker mye lengre tid. Det samme ville gjelde reiser til Bergen, Stavanger og Kristiansand. Jeg finner ingen direkte sitat fra Stoltenberg II regjeringen om oppfordringen til å ta tog istedenfor fly, men oppfordringen var klar fra Stoltenberg I, "I Dagsavisen i går lanserte miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) en kampanje for å få hver og en av oss til å ta et større ansvar for å redusere klimautslippene. Bjørnøy ba oss blant annet droppe halvparten av bilturene og ta tog i stedet for fly." 05. november 2006. Jeg renger med at politikken er den samme, hvertfall hos SV.

 

Er det riktig av regjeringen å oppfordre folk til å ta toget når det åpenbart er dyrere og mye mindre tidsbesparende?

 

Synes det blir feil når flytilbudet åpenbart er bedre en togtilbudet. Det finnes selvsagt miljø-argumentet.

 

Ville du valgt tog fremfor fly, hvis fly både er billigere og innbærer kortere reisetid?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ofte er det mindre stress med tog i og med at man kan reise fra bykjerne til bykjerne, uten å måtte forholde seg til å bytte fra tog/buss -> fly -> tog/buss. Kan være aktuelt for mange å ta med i en vurdering.

 

Absolutt, flybussen koster meg 150 kr ekstra(tur-retur). Tog kan og være mer behagelig, og er flott hvis man vil se litt natur etc.

 

Det finnes jo og selvsagt folk som har flyskrekk etc.

Lenke til kommentar

jeg ser ingen grunn i å ta toget. når det tar 6+ timer å komme seg fra Trondheim til Oslo når det bare tar 2-3 timer totalt fra man går ut døra hjemme og til man er på hotellet e.l.

 

har togreisen i seg selv tatt 3 timer har det vært verdt det å vurdere men nå er det å ta toget mellom byene en spøk.

den eneste grunnen til at dette har noe bruk i det hele tatt må være for de som bor utenfor byene så de lettere kan komme seg til større byer osv. har selv ikke tatt toget siden jeg var 10-12 år gammel, og nå er jeg 20.

Lenke til kommentar

Det er vel miljøet som er hovedgrunnen til denne oppfordringen ja.

 

Selv er jeg veldig positivt innstilt på det å ta tog. Syns det er behagelig, og veldig greit. Jeg studerer i en by på østlandet, men er opprinnelig fra Stavanger og velger å ta tog når jeg skal reise frem og tilbake, som med tog tar 7 timer. Syns det er greiest, går på toget fra studiebyen og går ikke av før på endestasjonen, i Stavanger - og med komfort-avdeling så har jeg strøm slik at jeg kan bruke pc-en og se filmer/serier og da går tiden fort.

 

Skulle jeg tatt fly så måtte jeg jo først tatt toget 1 time inn til Gardermoen, som koster rundt 200 kr, også ville jeg jo måtte møte minst 1 time før, så er det 45 min på fly, så må jeg komme meg hjem fra Sola flyplass, som både koster og tar tid. Så jeg ville i hvert fall ha brukt 4 timer på turen hjem, og da velger jeg heller de ekstra 3 timene og tar tog. Er jeg tidlig nok ute og bestiller kan jeg få togbilletten for kr 199,- og da syns jeg fordelene med å ta tog er mye større.

Lenke til kommentar

Personlig ville jeg tatt toget, rett og slett fordi det er mye mer behagelig. Kommer riktignok an på hva slags tog det er, jeg aner ikke hvilken standard det er på norske tog da jeg aldri har sjansen til å bruke tog innenlands (bor i gokk), men i utlandet er tog iallefall å foretrekke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...