Gå til innhold

Enda mer nVidia fusk


kgeel

Anbefalte innlegg

Jeg sakset dette fra www.nordichardware.se

Det virker som om nVidia ikke vil gi seg med juksinga.

 

nVidia kör en ATi

Det här med fuskandet börjar bli smått löjligt. Nyligen gick Futuremark och nVidia ut med ett pressmeddelande där de tillkännagav att de bytt titel på det nVidia gjorde med 3Dmark från "fusk" till "tillämpningsspecifik optimering". Nu har ännu ett fusk uppdagats av Tech Report. Det visar sig att nVidia kör den gamla hederliga och väldigt lättupptäckta metoden där man helt enkelt söker efter en exe-fil och när den filen körs så aktiveras någon form av optimering/fusk.

Tydligen visar det sig att nVidia har gjort något med sin anisotropiska filtrering i 3DMark03. Har man Anisotropisk filtrering aktivt och byter namnet på 3DMark03.exe till något annat så förlorar kortet helt enkelt prestanda.

 

Samma simpla trick som ATi körde i Quake3 en gång i tiden med andra ord. På tal om ATi så insinuerar Tech Report att det nog är ATi som gett dem tipset om hur man avslöjade det hela.

 

Originalet er sakset fra: http://tech-report.com/etc/2003q2/3dmurk03...03/index.x?pg=1

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er en av de som sykkelig driter i hvem er på toppen. 6 måneder siden hadde jeg AMD system og 8 måneder siden hadde jeg GeForce 4600. Nu har jeg Inte og Radeon.

 

Men jeg må si at jeg er begynt at bry meg nu. Nvidia dem ser ut bare til at jukse og jukse og disse utrolige SPEEDGAINS hos dem er ikke noet ant en image quality nedgraderinger hele veien.

 

Vi har så raske kort nu i dag at for meg er hovedpoenget nu kvalitet og det er akkurat som Nvidia forsetter med at svekke hele tiden. Kortene deres er ikke dårlig men de er ikke de beste helder nu.. Men at dem kan ikke bare forsette og gjøre sitt beste med som dem har uten at lyve til forbrukerene som dem gjør og svekke bilde kvalitet hele tiden.

 

LATTERLIG at alle websites reviewer 4x AA GeForce FX mot Radeon 4X AA.. Bare at Nvidia kaller sitt AA mode 4x betyr ikke at det er akkurat samme kvalitet som ATi's sin eller omvent. Viser hvor utrolig amatør 90% av webben er og hvor langt Nvidia har slumpet i sitt forsøk at ikke slippe ATI for langt unda.

 

Jeg synes ATi Radeon serien vere full stending overlegen over Nvidia, til og med den ventede FX5900 og dette juks hele tiden har gått får langt nu. En ting at fuske litt inn i mellom, noet som vi alle gjør når vi har press og konkuranse på oss men dette er nu et mønster for Nvidia og FUCKING.. vi har 100FPS.. gi oss kvalitet for faen..

 

Simon

Lenke til kommentar

Det som virkelig er trist her er at 3DMarks har blitt så viktig at nV ser seg nødt til å gjøre det. Alle vi som har GeForce 4 vet at det fyker så enormt godt agårde selv om det ikke scorer høyt i 3DMark 2003. 3DMarks har gått fra å bli et relativt saklig benchmark til å bli et skrytetema for fjortenåringer som har fått seg ny PC. For øvrig vil jeg påstå det har svært lite for seg å benchmarke PCen sin på den måten. Viss en først skal teste DirectX 9 burde en burde bruke mer uavhengige tester, som for eksempel Sandra eller noen av de uavhengige demoene som er blitt laga for DX9. Futuremark har med 3DM 2003 klart å lage et benchmark som er helt 100% uinteressant å bruke for game-ytelse siden det ikke finnes ett eneste spill som fullt ut baserer seg på DirectX 9 enda.

 

3DMarks har blitt en slags primadonna innenfor benchmarking. Ettertraktet, fryktet, men egentlig ikke så bra. De har gått fra å være en 'gamers benchmark' til en posisjon hvor det en får ut av programmet ikke har noen som helst relevant mening. De skriker høyt om de finner ut at det har vært noe på ferde rundt produktet deres, selv om det like godt kan være deres egen feil.

 

Det fremste argumentet for å ikke bruke 3DMark lengre er likevel nettopp det denne saken handler om. Det har blitt så viktig for produsentete å 'score høyt' i testen at en ikke lengre kan være sikker på om resultatene er så objektive som Futuremark skal ha en til å tro at de er. Problemet kan ligge i drivere, eller i programmet selv. Uansett mener jeg at det er på høy tid at 3DMark oppgis brukt i proffesjonelle hardware-tester. Dette begrunner jeg med at jeg personlig har store problemer med å svelge 'uahengigheten' deres. At et firma tar penger for den typen benchmark det her er snakk om, synes jeg er tvilsomt. Det viser at det her er kommersielle krefter som er ute og går, og som vi alle vet er ikke alle kommersielle krefter gode krefter (Tenker på å motta 'støttebidrag' for å 'optimalisere' kode for visse brikketyper for eksempel).

 

Steike jeg må springe. Kanskje jeg fortsetter senere. :lol:

Lenke til kommentar

ASCJ..

 

Dette handler ikke om 3dmark eller hvor bra det er som ett benchmark.. Dette handler om Nvidia sin taktik og måtem dem utvikler sitt produkt.

 

3Dmark er en helt grei grunnvoll for benchmark... De som sier noet andt har vert tatt av Nvidia sin taktik nemlig at gi inntryk for noet ant. 3Dmark er bare en del noytrale scener med enkle effekter og de kan brukes til at teste et kort akkurat som ett spill. Gidder ikke at forklare det engang til.. Du kan lave spill ut av 3dmark.. husker dere Max Payne.. samme motor som i 3dMark 2001.. Voila... Commance 4 har en spesial benchmark installasjon.. skal vi si den er tull siden det er spesial benchmark og ikke selfe spillet..

 

Ett 3d scene er bare ett 3dscene og effekt er samme effekt i ett spill eller ett demo..

 

Simon

Lenke til kommentar
For øvrig vil jeg påstå det har svært lite for seg å benchmarke PCen sin på den måten. Viss en først skal teste DirectX 9 burde en burde bruke mer uavhengige tester, som for eksempel Sandra eller noen av de uavhengige demoene som er blitt laga for DX9. Futuremark har med 3DM 2003 klart å lage et benchmark som er helt 100% uinteressant å bruke for game-ytelse siden det ikke finnes ett eneste spill som fullt ut baserer seg på DirectX 9 enda.

:o

Hmmm, naturligvis er det HELT uinteressant å teste hvor raskt kort yter under DX9. Det er da virkelig INGEN av oss som interesserer oss det minste for hvordan våre kort yter en gang i fremtiden når det forhåpentligvis kanskje kommer DX9 spill...

Lenke til kommentar

Jaja.... Kom jo på en måte ikke som noen stor overraskelse....

 

Gleder meg til å se tester der de går igjennom de fleste populære benchmarks og endrer .exe filnavnet eller andre lignende ting for å se hva som skjer.

 

De bør jo selfølgelig gjøre dette med både kort fra ATI og Nvidia.

Lenke til kommentar

MortenJ.. EVE online er DX9 spill og jeg logger meg inn på her dag.

 

Mange av dere ser ikke poenget, hvad er gott benchmark er en annen diskusjon en hvis Nvidia bruker rent juks i driverene sine eller ikke. Jeg kan ikke skjønne at slikt spiller ikke rølle for noen her bare fordi dem "ikke spiller noet DX9 spill" eller "tror ikke på synteski bencher" eller "blah blah".

 

Det at nvidia jukser i 3dMark er en bekreftelse at det Benchmark er VIKTIG og noet som kan ikke ignoreres. Som jeg sa i forrige post. En effekt i ett spill er bra som ett test men at reprodusere samme effekt i en demo er akkurat like gyldig som målestokk, AKA 3dMark. Nvidia vet dette og de som kjøper inn for OEM vet det også. 3dMark er en gyldig målestokk uansett hvor meget apekattene hyler og skriker at det er ikke et spill..

 

 

www.eve-online.com

 

Simon

Lenke til kommentar

Et poeng med en benchmark er jo at det skal være en standard.

Hvis man bare skal bruke spill til benchmarks så må jo alle og

enhver kjøpe Quake3, UT2003, Commanche4 osv bare for å

få testet sin PC mot det man leser om i reviews.

 

Hensikten med en (gratis) benchmark er jo at alle laste med denne

og sammenligne sin PC med andre konfigurasjoner.

 

Når nVidia (nCheatia) jukser som de gjør så viser det nettopp

hvor viktig en standard benchmark er. Dessverre så har nVidia nå

nesten helt ødelagt grunnlaget for denne sammenlignen.

 

lqpl

 

 

Sammendrag av Tech Report sin avsløring:

http://www.theregister.co.uk/content/54/31082.html

Lenke til kommentar

3Dmark01SE er ikke så ille til å måle ytelsen mellom forskjellige kort. Det er 3Dmark03 som det ikke går ann å sammenlignes med.

 

Selv kjøpte jeg meg et demobrukt Ti4200 for et par dagen siden, og er storfornøyd. Nå går plutselig alle spilla glatt. Hvor bra vil du at det skal se ut egentlig? Syns det ser bra nok ut jeg. Og høre ATI fans slenge drit om nvidia er jo papetisk å lese, særlig alt det bullshitet Templar skriver.

 

Jeg driter langt faen hva nvidia gjør med sine skjermkort, så lenge de fungere, noe alle nvidia skjermkort som har vært i dette hus har gjort hittil.

 

Bryr meg heller lite om hva folk sier om 3Dmark03.. Det har så utrolig lite å si i virkeligheten. Det er de ekte spilla som teller, ikke noe tullete syntetisk benchmark.

Siden GF4 ti4600 scorer halvparten av hva 9500 pro gjør i 3Dmark03, så tror dere at Radeon 9500 pro er 2 ganger så bra som GF4 ti4600? Dere som tror det må jo være helt pling i bollen.

 

Jeg syns heller at alle slike tråder med "NVIDIA JUKSER!!!" "ATI JUKSER!!!" skulle vært stengt for lenge siden.

 

Skjønner ikke hvorfor alle plutselig ser ned på nvidia, føler dere truet eller ATI-fans? Er dere redd for at nvidia nok en gang skal ta over tronen? Ati er ikke akkurat helt uskyldige de heller... Men alltid så er det nvidia sakene som blir blåst opp. (mest sannsynligvis av missunelige Ati-fans).

Lenke til kommentar

Har lest masse rundt dette og synes det er veldig rart.. *.exe fila av et spill kan vel renames til alt ? Prøv å kjøre UT2003 og benchmark først med 2xAA eller 4xAA, og etterpå rename til 3dmark03.exe eller hva det var og kjør igjen. Får du bedre, så er det jo en ny måte å "overklokke" skjermkort på, eller GeforceFX kort.

 

Muligens jeg tar feil, men en kul teori eller ? :)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...