Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

kopibeskyttelse av fakta?


Holmez

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du publiserer samtlige fakta i samme rekkefølge og oppsett som i boken så vil jeg tro det grenser mot ulovlig kopiering.

 

Du kan fint bruke setninger/enkeltord fra den siste Harry Potter-boken i hvilken sammenheng du vil, men bruker du alle setningene/enkeltordene i hele boken så blir det noe annet. Nå er jo fakta noe litt annet, men vil tro noe av det samme gjelder her.

 

Rent etisk sett burde du selvsagt ikke gjøre dette.

Lenke til kommentar

Åndsverksloven har en egen paragraf for arbeid som sammenstiller opplysninger, den beskytter samlingen som samling, men hver enkeltstående fakta opplysning er ikke dekket.

 

§ 43. Den som frembringer et formular, en katalog, en tabell, et program, en database eller lignende arbeid som sammenstiller et større antall opplysninger, eller som er resultatet av en vesentlig investering, har enerett til å råde over hele eller vesentlige deler av arbeidets innhold ved å fremstille eksemplar av det og ved å gjøre det tilgjengelig for allmennheten.

 

Eneretten etter første ledd gjelder tilsvarende ved gjentatt og systematisk eksemplarfremstilling eller tilgjengeliggjøring for allmennheten av uvesentlige deler av arbeid som nevnt, dersom dette utgjør handlinger som skader den normale utnyttelse av arbeidet eller urimelig tilsidesetter frembringerens legitime interesser.

 

Eneretten til et arbeid som nevnt i første ledd varer i 15 år etter utløpet av det år arbeidet ble fremstilt. Dersom arbeidet i løpet av dette tidsrom offentliggjøres varer vernet i 15 år etter utløpet av det år arbeidet første gang ble offentliggjort.

 

Er arbeid som nevnt foran, helt eller for en del gjenstand for opphavsrett, kan også denne gjøres gjeldende.

 

Bestemmelsene i §§ 2 andre til fjerde ledd, 6 til 8, 11a til 22, 25, 27, 28, 30 til 38b og 39h fjerde og femte ledd gjelder tilsvarende.

 

Avtale som utvider frembringerens rett etter første ledd til et offentliggjort arbeid kan ikke gjøres gjeldende.

 

 

Se http://www.lovdata.no/all/hl-19610512-002.html for hele loven.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...