Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Opel Corsa hyler ved start i kulden


HaraldCL

Anbefalte innlegg

Hei

 

Har en gammel Corsa (B) 1996, som hyler når den starter i kulden, og motoren er kald. Det skjedde forøvrig også når jeg startet bilen etter å ha vasket den på en bensinstasjon. Hva kan problemet være? Slik jeg har skjønt det, er sannsynligvis registerreimen slakk, men i og med at jeg ikke har peiling på bil, trenger jeg hjelp. Noen ideer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høres ut som det er dynamoreima som er litt slakk. Er helt normalt om den slurer litt etter at du har vaska den for da kommer det sikkert litt vann på reima og da blir det glatt og reima får ikke så god friksjon mot reimskiva, samme gjelder når det er kaldt. Du kan jo ta en kikk på reima og kjenne på den om den er veldig slakk. Du kan også se på den om den er slitt, da er det ofte noen små sprekker på reima.

Lenke til kommentar

Tror jeg trenger litt mer hjelp... Er ikke så bilkyndig. Jeg fant bare en reim i motorrommet, den var det tenner på. Den var på venstre side av motorblokken. Er det den jeg ser etter?

 

Det snør ganske mye i dag, så jeg har ikke sett så lenge. Det er forresten 1,4 liters 60 hester hvis det har noen betydning.

Lenke til kommentar

Virket ikke veldig slakk, så den er nok gammel da.

 

Jeg hadde en haugammel Escort før, som hadde samme symptom, men der var det en reim som drev vannpumpen som lagde lyd, da vannpumpen var lekk.

 

Er det noe sted jeg kan finne et godt "kart" over motoren? Jeg vil gjerne finne ut mest mulig, slik at jeg kan gjøre mest mulig den tiden jeg enda er student.

Endret av HaraldCL
Lenke til kommentar

Hehe... ja jeg er smart!

 

Seriøst ville jeg nok byttet reimen, koster sikker kun noen tikroner på Biltema eller noe og om det ikke er den er det nok greit å få den skiftet like vel.

 

Tar jo kun noen minutter det.

 

Edit:

De har visst også sånn bok på Biltema..

 

http://biltema.no/no/Bil---MC/Biltilbehor/Litteratur/Opel/Corsa/73610-REPHBOK-OPEL-CORSA-93-97/

Endret av Nasciboy
Lenke til kommentar

Ja, det blir nok en tur på biltema etter forelesning på fredag. Så får madammen ta seg av hus og barn mens jeg leser Haynes-boken, og ser om jeg tør å gjøre noe selv.

Hehe, du får gjøre det...

 

Men se gjerne i motoren FØR du kjøper noe bok hvis det kun er reimen du skal skifte, det er nok ganske enkelt skal du se.

 

Se for deg en liten motor som er ca 17-23 cm i diameter og har en størrelse som det ser ut som den veier 2-4 kg som reimen er festet i på ene siden.

 

Når du tror du har rett del kan du sjekke om det er koblet noen ledninger dit som er lett og ta vekk, du trenger ikke gjøre noe med de.

 

En slik dynamo (generator) er som oftest skrudd fast med 2 (eller 3) bolter der den ene bolten er laget slik at den har en "strammefunksjon" for reimen, kanskje med en liten låseskrue. Det vil si at når du løsner den kan du bevege hele dynamoen slik at reimen slakner og du kan ta den av og feste på en ny.

 

Er du heldig trenger du kun å løsne en eneste bolt uten å ta den av for så å bytte reim og stramme igjen.

Endret av Nasciboy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...