Gå til innhold

Test: Fractal Design Define R2 Black Pearl


Anbefalte innlegg

KjellV, et tre som faller i skogen lager lyd når det treffer bakken selv om det ikke er noen der for å høre det ;)

Riktig. Derfor blir det feil å si at maskinen er lydløs selv om man ikke kan skille den fra bakgrunnstøy på en meter avstand. Lydløs = 0dB uansett avstand.

 

Sitter du med maskinen på fanget du eller?

Om jeg bruker den til å kvile hodet på eller plasserer den på et kott i Sibir har ingenting å si mht. om den er lydløs eller ikke.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
- Diskene bråker omtrent ikke

 

Prøv å sitt på en maskin hvor disker er eneste støykilde. Da tror jeg du vil si at disker bråker. :p

 

Spennende kasse. Prisen var jo nydelig også. Som kontor og surfemaskin kan dette være en innertier.

 

Støy er da en veldig individuell 'opplevelse'. Det som bråker for den ene, er kanskje lydløst for den andre. Tviler på at HW mener at det på en meters avstand kan måles 0db. Det er den generelle oppfattningen av støy som er viktig å få med.

 

Jeg leste gjennom et skriv fra Noctua hvor de presisserte at de ikke ønsket desibelmålinger i sine tester, men at det skulle legges vekt på den generelle opplevelsen av støy. Og slik jeg kjenner dem, har de ikke akkurat noe de vil skjule på desibelfronten.

Endret av WheelMan
Lenke til kommentar

Den ultimate løsningen er vel å putte en vegg (eller gulv, eller tak) mellom seg og PCen. Et hull til kabler og annet hvor man stapper inn skummgummi etterpå for å plugge det igjen. Utrolig hva 20+ cm med glava og planker gjør med lyden. Skal man bygge seg bolig i dag og er sånn nogenlunde teknofrik så burde man lage et lite teknisk rom. Gjerne vegg i vegg med hjemmekino og kontor. Eller man kan være kreativ og lage andre løsninger om man bor i en mindre leilighet, er det plass på loftet? Eller kanskje en konstruksjon ute på verandaen (da må du ha noe smart og aktivt luftegreier, støv og sterkt varierende temperaturer er en utfordring her)?

 

Støy er også utrolig subjektivt og varierende. Er det dønn stille så kan en lyd du ikke hadde hørt ellers gjøre deg gal.

Lenke til kommentar

Dette så jo ut som en vinner. Overraskende bra pris også. Men så spørs det om det er plass til skjermkortet mitt. Hvordan er 9800 GTX i forhold til GTX2xx-kortene? Mitt GTX 260 har i hvert fall alvorlige problemer med å få plass i mitt LianLi 6070scand. Det sitter INNI sata-kontakten til harddisken :p

Lenke til kommentar

Har hatt kabinettet et par ukers tid nå, og har et par observasjoner:

 

1. Støydempingsmaterialet luktet ikke nevneverdig. Ikke noe mer enn den typiske "ny"-lukten ting har. Jeg har hatt et annet lyddempet kabinett tidligere (2001) som stinket forferdelig. Dette er nesten ikke merkbart, og ikke i det hele tatt når det er lukket igjen.

 

2. Luftflyt er fint mulig å få til. Jeg har én 120mm vifte i døra som blåser rett inn på skjermkort/hovedkort, to vifter (i push-pull på en H50) som blåser luft inn bak (gjennom radiatoren til H50), og én 140mm vifte som blåser luft ut på toppen. Den øverste viften er ratet til 9db, og selv om dette fjerner noe av støydempingen er det fortsatt temmelig stille. Jeg har den på om natten helt uten problemer. Ved vanlig bruk viser hovedkortsensoren 33c og harddisk 34c (torrents på).

 

3. Overklokking. Jeg kjører akkurat nå en i5 750 (2.66ghz på 4050mhz (19x213), og idle temp er 34c (load i LinX kommer opp i 72c). RAMen (Corsair 1600mhz cas9) klarer fint 1700mhz. Overklokking er med andre ord ikke et problem.

 

4. Hullet bak på hovedkortplaten passet ikke til mitt Gigabyte GA-P55A-UD4. De nederste sokkelskruene var utilgjengelige (med en halv cm). Litt større kan disse hullene bli, med andre ord!

 

5. Etter at jeg dro ut ledningene for "på"-lyset (blått og altfor sterkt) har jeg nå en nær lydløs, kølsvart boks som ikke trekker oppmerksomhet i det hele tatt. Er veldig fornøyd med kabinettet.

Lenke til kommentar

Har dette sjøl, og må sei at det er veldig verdt det.

Kjøling er ikkje noke stress, eg har stappa inn 4x 140mm og 3x 120mm, og alt er stille og kjølig nok for litt overklokking.

 

Når det gjelder plass til skjermkort så har eg endå et par-tre cm til harddisk-bays'a med mine 9800gtx. Er ca 29cm plass til skjermkorta, så et 5970 får vel akkurat plass.

 

Eg brukar Zalman CNPS9700 NT som cpukjøler, og den får fint plass i alle retningar, kan med augemål anslå at eg har ca3-4cm mellomrom til sidedøra med støydempeplata på.

 

Einaste problemet eg har hatt er at det blir litt rot på "den adnre sida" av kabinettet (bak hk-plata) om du fylle opp harddiskbrønnane, og eg opplevde litt knotete påmontering av den høgre sidedøra etterpå.

 

Har ellers ikkje opplevd noke lukt fra kabinettet som er sjenerande på noken måte, lukta berre nytt :)

Endret av olz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...