Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Lov å vaske bilen i maskin EN gang?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

om det er en ny og godt velholdt hall så er faktisk vaskehall noe av det mildeste mot lakken.. verstingen mot lakken er som regel faktisk selv-vaskehallene, mye fordi svampene sjeldent skiftes, mistes på bakken og blir dratt i all slags dritt på andres biler... men spyl av det verste først, så du ikke har sykt mye dritt på den

Lenke til kommentar

Ja. Men utifra trådemne virker det som automatisk vask er skadelig på lakk/bil. Vet at de gamle automatiske vaskehallene med børster hadde en vane av å lage små sirkler med "riper" i lakken. Men trodde ikke det var noe stort problem lenger.

Endret av Ziuuung
Lenke til kommentar
Er det mer skadelig for bilen å bli vasket i en automatisk børsteløs vask enn selvask?

Det spørs hva du legger i selvvask. Det er mulig å få en veldig skitten bil ren uten å røre børsten i selvvasken ved å bruke litt medbrakt avfetting, eller i noen tilfeller avfettinga som finnes på stasjonen (som det tydeligvis er veldig stor variasjon i), og litt effektiv bruk av såpespyling. Det vil være bedre enn en maskinvask.

 

De børstene på selvvasken er helt grusom. Bare ta opp og kjenn litt på den, så merker man fort at det ligger masse små steiner i den. Disse skraper lakken mye mer enn omtrendt alt annet, og i vertfall mye mer enn en nyere automatvask med børster.

Lenke til kommentar

Personlig vasker jeg aldri i børstevask, men kan ta en børsteløs vask for å få av det ytterste laget om jeg har dårlig tid.

Bilen blir aldri ren ved børsteløs vask.

 

For den gjennomsnittlige bileieren vil jeg tro at en vask med børster ikke er mer skadelig enn om de vasker bilen hjemme med svamp, med forbehold om at det ikke er av de gamle typen børster og at disse blir rengjort med gjevne mellomrom.

Urenheten som du vasker av bilen blir liggende i overflaten av svampen og gjør svampen til et sandpapir.

Dette kan du ikke forhindre uansett hvor mange ganger du bytter vann i løpet av vaskeprossessen.

Pusseskinn og slike plastnaler for å dra av vannet er også fy fy da disse riper enormt mye.

 

Jeg bruker vaskehanske når jeg vasker bilen min og dette er mye mer skånsomt enn svamp, har også to bøtter med vann, en med rent vann hvor jeg dypper hansken i før jeg har den i såpevannet og fortsetter å vaske.

 

Selv om du tar alle forholdsregler så kan du ikke vaske en bil uten at du får vaskeriper i lakken.

Lenke til kommentar

jeg spyler av ytterste møkka med høytrykksspyler, spruter på avfetting over hele bilen, venter 15min, spyler av igjen, bruker vaskehanske på begge hender med 2x 15litersbøtter vann med bilsjampo, og noen ganger spesialhanske med noen dråper voks på og pusser over etter at bilen har tørket..

 

i det føret vi har nå spyler jeg bilen 2 ganger i uka med høytrykk før jeg parkerer den i oppvarmet garasje.. bare for å bli kvitt det verste saltet..

 

bilen poleres fullt ut 2-3 ganger i året

Lenke til kommentar
Er det mer skadelig for bilen å bli vasket i en automatisk børsteløs vask enn selvask?

 

 

mer skadelig med selvvask som regel.. med mindre man gjør det hjemme, og har ny svamp rimelig ofte..

 

man bruker da ikke en svamp 2 ganger.

jeg rører ikke svampene i vaskehallen med ildtang, enten medbrakt, ny svamp eller så blir det uten svamp.

det samme gjelder hjemme, alltid ny svamp.

å bruke opp igjen en svamp er ikke bra for lakken, det blir MASSE små riper over alt.

 

bilen min kommer aldri til å sette sine dekk inn i en vaskeautomat, mye bedre med svamp om den er ny og bilen ikke er full av møkk.

Lenke til kommentar

Er alt børstelaust er det ikkje noko problem. Børster bør ein unngå, om det er på sjølvvask eller i automat. Skal du vaske sjølv så gjer eit grundig forarbeid for å få vekk mest mogeleg stein og dritt. Å dra fram svampen mens det ligg små steinpartikler på lakken er ikkje bra. Det hjelper ikkje med ein god svamp som drar inn dritten heller.

 

Eg prioriterer ikkje så mykje grundig vask på vinteren. Det blir fort kaldt. På sommaren går det i sjølvvask med riktig utstyr. På vinteren blir det avfetting, såpe og avspyling. Vindaugene drar eg over med ein svamp, dei går det greit med. Børstelaus automat kan ikkje gjere betre jobb uansett.

Lenke til kommentar

Vet ikke helt hvem jeg skal sitere og svare så jeg legger heller frem mine synspunkter mht. Bilvask.

 

Å bruke børsteløs maskin vil ikke skade lakken i form av vaskeriper (swirls). Hva slags kjemikaler som blir brukt i disse vaskehallene vil nok variere og mange av disse vil med stor sansylighet stippe bilen din for voks/forsegling. Blir heller ikke skikkelig rent. Dersom vaskeprogrammet inneholder «voks» bør en styre unna dette. Dette er ofte en seig guffe som gjør at salt og dritt fester seg til lakken som om det skulle være borrelås.

 

Maskinvask med børste vil altid lage vaskeriper. Det samme gjelder børsten i selvvasken. Mitt råd er: styr unna.

 

Ser også at noen nevner svamp. Ved bruk av svamp vil dritten som er på bilen legge seg i svampens overflate og bli med på heisatur rundt omkring på bilen din. Dette blir det vaskeriper av. Ja, dette vil reduseres noe ved bruk av ny svamp hver gang med du vil fortsatt få vaskeriper av dette. Bruker du en egnet vaskehanske i stedet vil dette reduseres mye mer. Dette fordi dritten ikke legger seg i overflaten på samme måte og at den slipper når du skyller hansken. Disse kan også vaskes i maskinen med milo uten tøymykner og brukes flere ganger. Noe dyrere i innkjøp men ikke over tid.

 

Min oppskrift for en vask blir i en noe forenklet utgave slik:

-Avfettning på nedre panel eller hele bilen etter behov. Her er Prickbort veldig bra

-Felgrens på felger

-Skumlegging

-Høytrykkspyling

-vask med microfiber vaskehanske med 2 bøtter. En med såpevann og en med vann til å skylle hansken mellom hvergang du dypper den i såpebøtta

-Tørk med microfiber tørkehandkle.

 

Med litt medbrakt utstyr bør dette la seg gjennomføre ganske greitt i en selvvaskehall.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...