Gå til innhold

Middag gjennom uken


L4ffen

Anbefalte innlegg

Jeg er interresert i å vite hva folka spiser til middag gjennom en hel uke. Dette kan selvfølgelig variere, men gi oss andre et innblikk ved å sette opp en dagsplan. Bruk det som går igjen mest, ikke bare det du hadde denne uken. Ikke nevn ingredienser, men nevn gjerne merke på sausbokser ol. Trengs naturligvis ikke å nevnes salt og pepper, bestem hovedsakelig selv hvor detaljert du vil skrive det.

 

Jeg vil også si at det er lov til å spørre andre om oppskrifter her, hvis man syns noe er spennende og vil prøve det selv.

 

Jeg kan jo begynne selv da;

Mandag: Toro Tomatsuppe + Lettvine pannekaker (m/ekstra egg) og hjemmelagd blåbærsyltetøy

Tirsdag: Spaghetti og poteter med pølsegryte (av pølser, løk, tomatpurè)

Onsdag: Hjemmelagd potetstappe, fiskekaker, wok av gulrot og remulade eller sennep ved siden av

Torsdag: Hjemmelagd potetstappe met kjøttsaus (av kjøttdeig, Dolmio tomatsaus m/ekstra hvitløk, fløte og tomatpurè)

Fredag: Stekt Nordfjord biff med ovnstekte poteter (stekt med olje, hvitløk, persille og/el. tilgjengelig krydder), wok av grønnsaker (brokkoli, paprika, sukkererter, sellerirot, persillerot) + saus basert på kjøttkraften (gjerne med litt Toro krydder i)

Lørdag: Hjemmelagd pizza (kjøpt melblanding), (med tomatpurè, kjøttdeig, tomat, løk, Tine pizzaost fire typer, oregano), eller frossenpizza :p

Søndag: Selvfisket ørret med løksaus og kokte poteter + div grønnsaker

 

EDIT: Kan være lurt å gjøre det enkelt ved å bare skrive det man har spist den siste uken. Gjorde det selv.

Endret av Photôgrapher
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mandag: Kjøttdeig (av svin), fullkornspasta og Dolmio pastasaus

Tirsdag: Ovnsbakt laksefilet med fullkornspasta og brokkoli

Onsdag: Kyllinglår med pomes frites og salat

Torsdag: stekt Tilapia (fiskefilet) panert i hvetemel med fullkornspasta. Kjempegodt med masse ketchup på!

Fredag: Pizza-dag :) Bytter mellom forskjellig frossenpizza. I dag hadde jeg Hot Pizza pepperoni. Kjempegodt!

Lørdag: Ovnsstekt kyllingfilet med pesto, pasta og salat

Søndag: Koteletter med surkål, potet og salat.

Lenke til kommentar

Denne uken er vel ikke en normal uke akkurat.

Mandag tok vi bare det som lå i fryseren. Der var der ingen grønsaker.

Tirsdag var 3års dag for meg og dama.

Torsdag var vi på kamp, måtte derfor gå kjapt.

Ellers var det ei normal uke:

 

Mandag: Fiskegrateng m/pommes frites

Tirsdag: Entrecôte m/fløtegratinerte poteter og smørdampede grønsaker

Onsdag: Strimlet kyllingfilet m/nudler og wokgrønnsaker

Torsdag: Pasta med rød pesto og bønner

Fredag: Laks med rød karrisaus og ris

Lørdag: Risgrøt

Søndag: Tacopai med salat.

Lenke til kommentar

Mandag: Chili con carne, servert med ris

Tirsdag: Penne carbonara

Onsdag: Wok med kylling, servert med ris

Torsdag: Suppe på svineknoke og rotgrønnsaker (sellerirot, gulrot, kålrot og poteter), med nybakt grovt brød

Fredag: Skinnstekt laks med basmatipilaff og rømmesaus

Lørdag: Hjemmelaget pizza (med deig som ble satt i kjøleskapet på torsdag)

Søndag: Nakkekoteletter med mandelpoteter og brun saus

 

De "ferdigproduktene" jeg har brukt er hermetiske bønner, hermetiske tomater og tørket pasta, samt worcestershiresaus, soyasaus og noen krydderblandinger, ellers er råvarene ubearbeidede og om mulig ferske (ikke tørkede/frosne). Det kan ta noen minutter ekstra, og av og til må man vente en halvtime på at middagen skal putre seg ferdig, men det betaler seg i form av bedre smak.

Lenke til kommentar
-snip-

 

De "ferdigproduktene" jeg har brukt er hermetiske bønner, hermetiske tomater og tørket pasta, samt worcestershiresaus, soyasaus og noen krydderblandinger, ellers er råvarene ubearbeidede og om mulig ferske (ikke tørkede/frosne). Det kan ta noen minutter ekstra, og av og til må man vente en halvtime på at middagen skal putre seg ferdig, men det betaler seg i form av bedre smak.

 

Og ikke minst blir det gjerne endel sunnere. Jeg bruker endel frossen mat. Både ostesnitzelen, fiskepinnene, laksen og kyllingen er frossenvare. Litt synd, men ferskvarene blir fort noen kroner dyrere.

 

Pågående ukes middagsplaner:

Mandag: Pasta, rød pesto og bønner m/isbergssalat agurk og paprika

Tirsdag: Fiskepinner m/ris brokkoli og sweet chillisaus

Onsdag: Pannekaker m/bacon

Torsdag: Ostesnitzel og poteter m/kokt gulrot

Fredag: Grillet kylling og pommes frites

Lørdag: Risgrøt

Søndag: Laks m/ris wokgrønnsaker og currysaus.

Endret av dePt
Lenke til kommentar

Varmmat er oppskrytt. En typisk middagsoversikt fra min studenttilværelse på begynnelsen av 90-tallet:

 

mandag: Kneippbrød med makrell i tomat

tirsdag: Kneippbrød med makrell i tomat m/xtra salt & pepper

onsdag: Kneippbrød med makrell i tomat

torsdag: Kneippbrød med makrell i tomat m/sitronpepper utgått på dato (ikke godt!)

fredag: Kneippbrød med makrell i tomat m/salt & pepper og en stripe majones

lørdag: Kneippbrød med makrell i tomat m/salt & pepper, denne gangen varmet i microen (det er jo helg!)

søndag: Kneippbrød m/salt & pepper og en lånt skive servelat

 

ah...tider! (og mange kilo siden)

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Jeg spiser jo forskjellig i fra uke til uke. Men dette har jeg hatt tilmiddag denne uken:

Fiskegrateng med poteter

Kjøttkaker i brunsaus med poteter og grønnsaker (2dager)

Jeg husker ikke mere. :hmm: spiser middag så og si hver dag.

Og jeg skjønner ikke hvorfor man ikke spiser middag når man er student. Ja, og i morgen skal jeg ha stragonoff gryte med elg kjøttdeig tror jeg. (har ikke smakt kjøttdeig av elg før)

Lenke til kommentar

Jeg har egentlig ingen konkret plan, veldig spontan igrunn.

 

Jeg husker derfor ikke hva jeg har spist og ikke, men kan jo sette opp en plan for neste uke og se hvordan det går. Kokte kyllingkraft forrige uke, så ser ikke bort i fra at det går litt fra den.

 

Mandag: Tomatsuppe m/egg

Tirsdag: Kyllingfilét marinert i urter, sitron og hvitløk med salat og brun ris

Onsdag: Fiskesuppe m/laks og steinbit

Torsdag: Omelett med tomat og ost

Fredag: Et eller annet med salmalaks, nam

Lørdag: Kanskje lasagne? Evt en annen form for pasta

Søndag: --------

 

Alt er selvfølgelig laget fra bunn av, med forskjellig type kraft og ferske grønnsaker (bortsett fra hermetiske tomater til tomatsuppe).

Lenke til kommentar
Mandag: Tomatsuppe m/egg

Tirsdag: Kyllingfilét marinert i urter, sitron og hvitløk med salat og brun ris

Onsdag: Fiskesuppe m/laks og steinbit

Torsdag: Omelett med tomat og ost

Fredag: Et eller annet med salmalaks, nam

Lørdag: Kanskje lasagne? Evt en annen form for pasta

Søndag: --------

 

Alt er selvfølgelig laget fra bunn av, med forskjellig type kraft (...)

Det er jo flott at du lager din egen kraft til supper og sauser, men jeg ser ikke helt hva du skal bruke den til i denne ukemenyen, bortsett fra fiskekraft i suppen. Har du kraft i omeletten? Tomatsuppen? 

 

Om du har kokt margbein og bibringe og lager lasagne med sprengt-okse-i-tomatsaus og bechamelsaus på kalvekraft er det beundringsverdig, da vil jeg gjerne komme på middag til deg  :dribble:

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hvordan du lager bechamelsaus. Selv koker jeg kraft av kalveben og mirepoix, koker inn, siler. Smelter smør og blander inn mel. Sper med kalvekraft og melk.

 

Jeg vet at man kan lage "hvit saus" av smør, mel og melk, men det blir ikke bechamel, selv om noen mener det.

 

Poenget med denne tråden var ikke at man skulle spise det samme hver uke (hvem gjør nå det?), men at man skulle poste sin ukemeny, altså den maten man spiser denne uken. 

 

Hva spiser du denne uken, Sodd Ball? Har du spist sodd eller ball denne uken, hvordan lager du sodden din og liker du ballen/komla med dott?

Endret av H80
Lenke til kommentar

Som nevnt av Sodd Ball, så blir det jo kraft til begge supperettene, til lasagne og evt til sauser ved siden av :):

 

Jeg har ikke hørt om din måte å lage bechamelsaus på før, H80. Den var faktisk ny for meg. Personlig gjr jeg vel som alle andre, starter med en hvit roux, sper på med helmelk og avslutter med muskat, salt og pepper. I lasagne-sammenheng liker jeg også å ha en god porsjon med revet parmesan i.

Men det er jo dette som er så fint med matlaging, det er ingen grenser :) Så vidt jeg vet innenfor det italienske kjøkken er det vel bare ragù alla Bolognese som har en bestemt liste over ingredienser som må være tilsatt for at den i det hele tatt skal kunne kalles Bolognese-saus.

Lenke til kommentar

Såvidt jeg har forstått er Bechamel, sausen som blir laget med lys roux, melk, salt, pepper og muskatnøtt. Hvit saus kan derimot lages på flere måter.

 

Wingeer, du kan vel iallefall legge til grunnoppskriften på risotto i den listen. :p

 

Ukesmenyen min var vel

Mandag: Karrigryte med kylling og grønnsaker

Tirsdag: Kremet lam med grønnsaker

Onsdag: Stekt nakkekotelett med stekte rotgrønnsaker, sjysaus og fløtegratinerte poteter

Torsdag: Omelett med sjampinjong, ost og salami

Fredag: Hva enn jeg spiste på jobb... Etterfulgt av noen liter øl på pub!

Lørdag: Stekt ris med krydderpølse og svinekjøtt

Søndag: Det blir Entrecote med saltbakte amedinepoteter, stekte rotgrønnsaker og peppersaus. Kan hende jeg lager en blomkålkrem eller noe, kommer an på hva vi har i kjøleskapet.

 

Jobbet kveldsvakt nesten hele uken så jeg lagde noe av det som var igjen fra middagen foreldrene mine spiste. Søndagen lager jeg selv fra bunnen av da jeg ikke jobber sent. Hurra! :D

Lenke til kommentar

Måtte bytte ut laksen i dag, ganske enkelt fordi det var tomt i fryseren.

Ble da strimelt svinekjøtt i currysaus med ris og salat.

Kommende ukes middag:

Mandag: Laks m/ris wokgrønnsaker og currysaus.

Tirsdag: Chilligryte m/ris og salat

Onsdag: Pannekaker m/bacon

Torsdag: Spaghetti m/kjøttsaus

Fredag: Hjemmelaget pizza (Italian style)

Lørdag: Tortellini m/kjøttfyll og tomatsaus

Søndag: Nudler m/brød

Endret av dePt
Lenke til kommentar

Slo vist ikke an denne tråden? Legger ut kommende ukes meny likevell jeg :)

 

Mandag: Laks m/ris wokgrønnsaker og currysaus.

Tirsdag: Middagspølse av kalkun m/potetstapp og kokt gulrot

Onsdag: Pannekaker m/bacon

Torsdag: Fiskegrateng m/kokte poteter og gulrot

Fredag: Taco i fajita

Lørdag: Risgrøt

Søndag: Strimlet svinekjøtt m/ris og wokgrønnsaker samt en saus.

Lenke til kommentar

Husker jo ikke fra middag til lunch, men kan prøve:

 

Mandag: Testet "ferdig kylling" fra Rema med ris, kikoman hvitløkbaggis, cherrytomater og chillioliven. Ferdigkyllingen anbefales ikke til normale mennesker.

 

Tirsdag: Halvskjærte svinebiffer med koktbakte poteter, rotgrønsaker og rømme+balsamikokrem.

 

Onsdag: Hjemmelaget småpizza med sopp og pancetta

 

Torsdag: hugsar ikke hva vi spiste på torsdagen egentlig..

 

Fredag: Peppes

 

Lørdag: Ferdiggryterett med enkel salat og hvitløkbagett (ikke kjøp ferdiggryterett er dere snill)

 

Søndag ble det ikke noe middag da jeg kom tilbake fra fjelltur og hadde hverken ork eller tid til å lage noe mat.

Lenke til kommentar

Denne uken blir det:

 

Mandag: Soyapølser med hjemmelagd blomkålsmos

Tirsdag: Seifilet med stekt løk, kokte gulrøtter og hjemmelagd ostesaus

ONsdag: Svinefilet med wokede grønnsaker (gulrøtter, brokkoli, blomkål, gulrøtter, bambusskudd) og soyasaus

Torsdag: Kebabkjøtt med hjemmelaget hvitløkssaus og salat med paprika, agurk og rødløk

Fredag: Fullkornsspaghetti med kjøttdeig, frisk champignon, paprika, løk og tomatpure

Lørdag: Taco (med hjemmelaget tacokrydder)

Søndag: Hjemmelaget Moussaka.

 

Spiser ikke "sukker", minst mulig transfett, minimalt med hvetemel, stivelse og smaksforsterkere så må holde meg veldig langt unna halvfabrika :) Men soyapølser, soyasaus og fullkornsspaghetti nekter jeg å lage selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...