Gå til innhold

Slik tenker jeg meg at utstyrslisten til min 50D blir, diskuter gjerne for eller i mot.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kan det være et tog?

 

 

Litt mer saklig, jeg har så vidt prøvd den nye 100mm makro og det ga mersmak. Personlig har jeg sluttet å ha egen forsikring på kamerautstyr, men det er jo en avveining alle må gjøre selv.

 

Vet du, det kan godt være et tog. Just som man begynner å tro at man får litt kontroll mister man grepet igjen :) Ikke uvanlig for amatører som meg.

 

Når det kommer til forsikring er jeg meget skeptisk, har hatt det på mobilene til ungene i alle år, men hver gang man prøver å få noe igjen blir man rammet av et eller annet unntak. Men supersikringen som de kaller det på JP frister litt, vet jeg kommer til å være høyt og lavt med utstyret mitt. Men det er ikke verd 2300 i differanse

Verdigjenstandsforsikring er det eneste som duger for tyveri + egne uheldigheter. Ville ikke vært foruten for egen del :)

Lenke til kommentar

Jeg er ingen fan av 28-135 eller 17-85 og ville heller ha delt opp de i 2 deler: Tamron 17-50 og canon ef 55-250 IS feks, 2 veldig gode og lette objektiver men ingen av de 2 passer til full-format. Tamronen er grei til portrett og innendørs men pass på at skaffe en som er skarp.

 

Er heller ikke no stor fan av 50mm f1.4 som er faktisk veldig god innendørs, har kun testet den og bilde kvaliteten var litte gran bedre enn det jeg bruker til daglig 24-70 f2.8L.

 

En kjempe god macro objektiv er Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro, koster litt og passer til full-format. Kan også brukes til portrett.

 

Hoya Pro1 UV er gode, og Hoya polar filtere er også fine. Jeg synes at polar filterne er litt dyre og foretrekker da Cokin systemet som kan enkelt brukes på flere objektiver ved å kjøpe en enkel adaptering.

http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnno...4&id=120889 - kjøpte et par filter av denne karen og dem fungerer helt topp.

 

Hvis du virkelig vil ha et nytt kamera hus så er 50d glimrende, men om du kan tenke deg å kjøpe brukt så finnes det veldig mange som selger Canon 40d til ca halvparten av prisen for 50d. Høyere megapixel har veldig lite å si så lenge du ikke har gode nok (L)linser til å dra nytte av det.

 

Feks: her får du 40d med batterigrep for 4300.-

http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnno...7&id=122104

Endret av XiFF
Lenke til kommentar

Takk for dine innspill XiFF

 

Jeg har alt fått 50D i huset så den saken er ute av verden for en stund :D

 

Feiga litt ut på prisen på all-round objektivt mitt, får heller bruke det en stund til jeg finner ut hva jeg vil ha. Regner med at man får lånt seg et objektiv eller to når det ikke haster så mye lenger.

 

Det jeg har kjøpt nå da er

 

Canon 50D med div småsaker som minnekort og bag ect

Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS til all-round objektiv

Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM

 

Ikke mye fullformat her mao så langt, så får jeg bare håpe at jeg ikke angre på kjøpe av disse obektivene

 

Har et Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM i bestilling men det regner jeg ikke med at jeg får før i slutten av mnd. Så det ble i det minste et fullformat objektiv. Gleder meg veldig til det kommer.

 

Skal se litt på hva han du linker til har av filter

Lenke til kommentar

tomsi42

Jeg har liksom ikke en helt god følelse for dette objektivet men det får holde til jeg finner ut litt mer. Er vel dette som er kit objektivet til 7D om jeg har fått rett info, det igjen gjør det sikkert umulig å selge brukt seiner.

 

XiFF

 

Jeg skjønte at du mente det andre men har alt bestemt meg for IS versjonen av div årsaker :D

Takk for linken, den var nyttig for meg

Lenke til kommentar
tomsi42

Jeg har liksom ikke en helt god følelse for dette objektivet men det får holde til jeg finner ut litt mer. Er vel dette som er kit objektivet til 7D om jeg har fått rett info, det igjen gjør det sikkert umulig å selge brukt seiner.

Du får alltids solgt det; f.eks. til folk med 350D eller 400D som vil ha noe bedre enn den triste 18-55mm-en uten IS.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...