Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Jeg er 14 år, digger rock og har begynt å spille gitar. Har prøvd meg en del på bl.a. rammstein, rhcp og metallica sanger. Det går jo ikke særlig bra på klassisk akustisk gitar, så jeg lurer på å kjøpe elgitar etterhvert.

 

Er det noen som har erfaring etc med merker, priser, ikke minst hvordan det egentlig er å spille (jeg har en venn som spiller, får prøvd litt hos ham av og til).

 

 

Det er vel en fin alder å begynne ;)

 

Så send meg gjerne en pm eller post her hvis du vet noe :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skal kjøpe elgitar og virkelig har bestemt det til å spille, ville jeg kjøpt en gitar til ca. 3000-5000,-. I den prisklassen får du det meste.

 

Av merker og slikt, må du nesten tenke litt på hva du skal spille. Prøv deg også frem! Noen gitarerformer passer bedre til deg enn andre. Personlig har jeg falt for Stratocaster formen.

 

Jeg vil i utgangspunktet ikke anbefale deg til å kjøpe en billige nybegynner gitar, eller pakker med f.eks. en 15W forsterker og gitar. forsterkerne blir fort for dårlige/lite lyd, og de fleste gitarer til ca. 2000,- låter ikke så veldig bra.

 

www.sound1.no er trolig norges rimeligste gitar/musikkbutikk! Sjekk ut den, men du bør i hvertfall ha prøvd en lignende gitar i en lokal butikk før du ev. bestiller.

Lenke til kommentar

Jeg har blitt ganske glad i Behringer V-amp 2, en snasen liten boks som kan simulere mange populære forsterkere, og har en del effekter.

 

De billigste forsterkerene blir gjerne litt for begrensende mhp lydbilde og variasjoner.

 

Ellers støtter jeg tidligere nevnte Ibanez, finfint merke.

Lenke til kommentar

Du kan få en ganske grei koreaprodusert Jackson for mellom 3-5000 hos sound1. Du finner sikkert også rimelige Ibanez'er til den prisen. Det kan du forøvrig sjekke på denne linken. Du kan også sjekke ut mexicoprodusert Fender eller Squier som er billigserien til Fender. Gitaristen i Sepultura er faktisk sponsa av Squier. Epiphone er billigserien til Gibson, også knallgode økonomigitarer. Eller kanskje en BC Rich? BC Rich har svært mange spesielle utforminger på kroppen. Legendariske modeller som Warlock, Bich og Ironbird har satt spor etter seg hos mang en bestemor.... Ganske populære å bruke innen ekstrem musikk.

 

Det som til slutt avgjør hvilken gitar er hva du ønsker gitaren skal gjøre for deg. Utseende og følelse spiller også en stor rolle. Det kan være vaskelig for en nybegynner å ha preferanser på hvordan ting skal være, men at gitaren er lettspilt, er åpenbart. Spesielt Ibanez utmerker seg med svært tynne halser. Etter min smak FOR tynne (ihvertfall på gitarer til 8-10 tusen og oppover).

 

Etter musikken du prøver deg på å bedømme, så kan du gå for en gitar som har temmelig høy utgangseffekt på mic'ene. Som regel finner du det på gitarer som ligger i det berømte "superstrat"-sjiktet. Det vil si gitarer med kropp som Stratocaster men med en rekke modifiseringer i forhold til mikrofonkonfigurasjoner og hvilket stolsystem som brukes. Ofte brukes såkalt Floydrose stol, dvs. en låsbar sak som benytter seg av strengelås på sadelen (øverst på halsen). Floydrose har både fordeler og ulemper. Fordelen er at dersom du først har fått greia stemt, så kan du bruke gitaren omtrent som brekkjern og den beholder faktisk stemminga. Ulempen er at dersom du skulle mose en streng, så blir gitaren ubrukelig på grunn av ustemthet. I tillegg er det noe strevsomt å bytte strenger. Jeg er kronisk avhengig av Floydrose, men vet ikke helt om jeg vil anbefale det. Vær forøvrig oppmerksom på at Floydrose-stoler på billige gitarer er noe "slakke" i kvaliteten, dvs. ved TØFT bruk (knallharde divebombs osv), så vil den slites merkbart. Etter alt preiket om Floydrose, kan du jo sjekke ut her hva jeg egentlig snakker om.

Lenke til kommentar

Jeg har en Carvin T-bolt og er godt fornøyd med den. Kjøpte den med en gang jeg startet og den holder fremdeles koken til band spilling og konserter. Jeg kjøpte også en effektprosessor, men har ikke brukt den så mye. Kjøpte en Marshall 100watt rør forsterker, fordi den gamle Park`en var for liten. Legg litt penger i selve gitaren. Billige gitarer feeder, og er vanskligere å spille på.

Lenke til kommentar

Menge fine svar her, ja jeg har jo ikke helt bestemt meg men tenker det er veldig greit å orientere seg litt før man kjøper noe for bra/for dårlig eller ikke bruker det.

 

Tenkte meg noe i prisklasse 5000 pluss minus (fra gitar og forsterker).

 

Forresten går det an å putte inn en distortion pedal mellom gitaren og et vanlig stereoanlegg?

Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale en Fender Stratocaster Mexico, kjenner flere som er litt mer en hobby-musikere som mener den er mer enn god nok for dem, og som verdsetter den oppunder en amerikansk modell. Har selv hatt den, og (selv om jeg er langt fra noen ekspert på dette området) mener at den var svært så god å spille på i forhold til ande "hobby-gitarer". Jeg hadde også en Peavy Transtube-forsterker som jeg likte svært godt, og som - om du er treffsikker med tåen - du strengt tatt ikke trenger distortion-pedal til.

Lenke til kommentar

selv om fender mexico strat er en veldig bra gitar, så blir lyden litt for spinkel for hardrock. Derfor synes jeg du burde gå for en ibanez eller en yamaha.. yamaha-gitarer er ikke så veldig kjente, men man får mer for pengene enn de mer kjente merkene..

Lenke til kommentar

Du må vle nesten gå i en butikk og prøve forskjellige typer gitarer og forsterkere. Åssen lyd du liker har jo litt å si. Fender er grei til blues/rock.

Ibanez er veldig ok til litt tyngre rock. Gibson er god til det meste egentlig. Det finnes ganske mange greie gitarer til 5000, og dette er prisområde som passer bra å legge seg i dersom du er litt seriøs og veit at du kommer til å fortsette å spille. Seinere blir det kanskje en dyrere gitar.

For ca. 4000 får d også en grei forsterker til å begynne på. Anbefaler at du ikke kjøper noe rimeliger enn dette, da du vil sette pris på å ha en god forsterker etter hvert som du blir bedre å spille. En dårlig en kan fort bli irritasjonsmoment.

 

Som jeg sa, så bør du ta en tur til den mest seriøse musikkhandleren der du bor og prøve deg fram. De bør også kunne gi deg bedre råd og veilleding enn det vi klarer her. :)

 

Jeg kjøpte meg en Epiphone gibson Les Paul kopi etter å ha spilt en stund. Denne har jeg ennå 4 år etter og er egentlig godt fornøyd. (Har lyst på en Ibanez Satriani modell og en US modell Fender Telecaster) Fortserkeren min er en Crate Vintage 5212. Meget fornøyd med den.

 

Lykke til med en ny og givende hobby! :smile:

Lenke til kommentar
selv om fender mexico strat er en veldig bra gitar' date=' så blir lyden litt for spinkel for hardrock.

 

Sett den opp med JB Junior humbuckere så er det problemet løst. Men da er vel også budsjettet sprengt for lenge siden.

 

Erfaringsmessig varierer kvaliteten på Mexico-Strat`ene ganske mye, har vært borti alt fra saker som topper am. std (bortsett fra pickupene da) til gitarer som egentlig ikke egner seg til annet enn å fyre i peisen med.

 

Ellers så er min kjære `73 Strat til salgs. Men DEN har du ikke råd til :wink: .

Lenke til kommentar

Kjøpte en MexicoStrat før jeg begynte å tjene noe særlig penger.

Kjempegitar som jeg har fremdeles. Fungerer til det aller meste.

Men det ble ikke noe "fræs" i fjøla før jeg skrudde inn en DiMarcio Humbucker. Mener å huske den kosta rundt 1000,-.

Min erfaring er at det hjelper lite å kompensere for "snille" pickup'er med flotte effektbokser.

Lenke til kommentar
når burde jeg kjøpe elgitar?

 

har akustisk nå har akkurat begynt å spille og lære litt grep.

 

har liksom lyst på litt mer guff  :evil:  :evil:  :evil:  skjønner  :wink:

 

Har du penger så kan du vel likegodt kjøpe med en gang dersom dette er noe du vil fortsette med. Det er lettere å spille på en elgitar en en vanlig stålstrenger, derfor bør du ikke kutte denne ut helt. Du får bedre trening ved å spille på akustisk, men mere moro med elgitar.

 

Ser du bor i Bergen. Stikk bort på Hagström musikk og spør de til råds. Kjempebra butikk med folk som virkelig har peiling! Har fått veldig god hjelp der alltid. (pass på å stikke innom en gang det ikke er så travelt der)

Lenke til kommentar

Kan jo kjøpe min :) Kostet 7000kr ny, men det er noen år siden. Selger den for 3500kr (bruktmarked sa du? Næææ, har ikke kommt så langt enda :p) Er en god gitar (til den prisen), lite brukt...eneste mangel er plastikk-dingsen på "høytaler-velgeren", men den er ikke nødvendig :) For 4000kr kan du få med reim og stativ :) Hehe, neida...skal ikke reklamere mer her, det er jo ikke lov. Har bare vurdert å selge den, har ikke bestemt meg enda. Kunne trengt pengene nemlig.

Lenke til kommentar

Deter ikke så dumt å kjøpe en ibanez gitar nei. Jeg har sa 160 qm modellen. Ganske fornøyd med den. det eneste som kan trekkes ned er vibrator systemet, sørg for å kjøpe en gitar som har vib-arm som skrus fast, ikke som trykkes inn.

Til forsterker kan jeg anbefale Marshal mg15cdr. Helt sinnsykt bra lyd til å være 15 watts. forvregning og feedback til tusen. + reverb. for gus skyld hold deg langt vekke fra peavey rage 158. Det er denne som er i pakketilbudene rund om kring, denne har dessverre vært på markedet for lenge, i motsetning til marshallen som er et helt nyt design i fra i fjor.

Uansett lykke til med godt gitarkjøp :woot:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...